Futbol

İşte Galatasaray'ın transfer politikası

16 Mayıs 2018 Çarşamba 13:41 - Son Güncelleme 16 Mayıs 2018 Çarşamba 13:48

Şampiyonluğa sadece 1 puan uzakta olan Galatasaray, transferde farklı bir döneme giriyor.

Kârının 7 katı kadar transfer yapabilme hakkı tanınan sarı kırmızılı kulübün, 9 aylık bilançosunda eksi 155 milyon lira zarar yazıyor. Bu yüzden Galatasaray, bu yaz transfer döneminde sattığı kadar oyuncu alabilecek. 

Mevcut kadroda en ciddi piyasası olan oyuncu ise Fatih Terim'in gelişiyle yıldızlaşan Garry Rodrigues. Rodrigues ile İngiltere'den Newcastle United ve Everton'ın ilgilendiği öğrenildi.

27 yaşındaki oyuncunun satışından eski kulübü PAOK'a yüzde 20 pay verecek olan Galatasaray yönetimi, 15 milyon Avro'nun üzerinde teklif bekliyor. Sarı kırmızılılar transfer bütçesini de Rodrigues'ten gelecek para ile oluşturmayı hedefliyor.

Galatasaray, ilk olarak Nagatomo'nun bonservisini Inter'den almayı planlıyor. Juventuslu Asamoah ile anlaşan Inter'in Nagatomo ile yollarını ayırmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Sarı kırmızılılar, Rodrigues'in satılması halinde o bölgedeki boşluğu ise Kasımpaşa'dan Trezeguet ile doldurmayı düşünüyor.

Kasımpaşa 2 milyon Avro'ya bonservisini aldığı Mısırlı oyuncu için 7 milyon Avro isterken, Galatasaray 5 milyon Avro vermeye hazır.

Nagatomo ve Trezeguet dışında sarı-kırmızılıların transfer planında Ahmed Musa yer alıyor.

Gomis'e alternatif olarak düşünülen Nijeryalı golcünün bir yıllık kiralama maliyeti ise 3.5 milyon Avro. 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz