Futbol

İzmir'de gol sesi yok

14 Aralık 2018 Cuma 22:31 - Son Güncelleme 14 Aralık 2018 Cuma 22:45

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında konuk ettiği Bursaspor'la golsüz berabere kalan Göztepe, bu sezon ilk beraberliğini aldı.

Bornova Stadı'nda oynanan müsabakada her iki takımın da gol atma çabaları sonucu değiştirmedi. Golsüz eşitlikle biten müsabakanın ardından Bursaspor puanını 20'ye, Göztepe ise 19'a yükseltti.

Teknik direktör Kemal Özdeş, Göztepe'nin başındaki ilk maçında sahadan beraberlikle ayrıldı. Bu sezon 16. haftaya kadar beraberliği bulunmayan sarı-kırmızılı ekip, ilk defa bir maçta 1 puan aldı.

Bu sonuçla Spor Toto Süper Lig'de beraberliği bulunmayan ekip kalmadı.

Göztepe, Bursaspor maçından önceki 4 müsabakadan puan çıkaramamıştı. Sarı-kırmızılı ekip, üst üste dördüncü, toplamda 7. maçta gol atamadı.

Maçın son bölümünde futbolcular aleyhine tezahüratlar yapan Göztepeli taraftarlar, müsabaka bitiminde oyuncuları ıslıkladı.

Bursaspor, İzmir'den 1 puanla döndü

Bu sezon Göztepe maçına kadar 7 beraberliği bulunan ve ligin en fazla beraberlik alan takımlarından olan Bursaspor, İzmir deplasmanında da sahadan 1 puanla ayrıldı.

Yeşil-beyazlı ekip bu sezon art arda ikinci maçında da gol sevinci yaşayamadığı ligde, 5. kez fileleri havalandıramadı. 

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

9. dakikada Latovlevici'nin pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Saivet'in kaleye göndermek istediği topu kaleci Beto uzaklaştırdı.

26. dakikada Saivet'in ceza alanı dışından attığı şutta, kaleci Beto topu kontrol etti.

28. dakikada sol kanattan Halil'in yaptığı ortada, savunma oyuncularının uzaklaştırmak istediği topla buluşan Castro'nun ceza sahası dışından attığı şutta meşin yuvarlak üstten auta gitti.

37. dakikada sağ kanattan ceza sahasına giren Lima'nın şutunda, kaleci Beto topu kornere çeldi.

Karşılaşmanın ilk devresi golsüz eşitlikle sona erdi.

57. dakikada Halil’in ortasında Vertigini ile kaleci Okan çarpışınca topu önünde bulan Castro bekletmeden vuruşunu yaptı. Kaleye giden topu Umut kesti.

58. dakikada Poko'nun pasında topla buluşan Borges'in şutunda, meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.

67.dakikada çalımlarla ceza sahasına sokulan Castro’nun şutunda kaleci Muhammed topun sahibi oldu. 

Müsabaka golsüz eşitlikle sona erdi.

Stat: Bornova

Hakemler: Mustafa Öğretmenoğlu, Erdinç Sezertam, Murat Ergin Gözütok

Göztepe: Beto, Alpaslan Öztürk, Reis, Titi, Berkan Emir, Halil Akbunar (Dk. 85 Samed Ali Kaya), Poko, Celso Borges, Yasin Öztekin (Dk. 70 Tayfur Bingöl), Castro, Jerome (Dk. 81 Cikalleshi)

Bursaspor: Muhammed Şengezer, Barış Yardımcı, Vergini, Chedjou, Cengiz Umut Meraş, Lima, Badji, Aytaç Kara, Latovlevici, Saivet (Dk. 87 Atanasov), Umut Nayir (Dk. 72 Tunay Torun)

Sarı kartlar: Dk. 38 Aytaç Kara, Dk. 47 Badji, Dk. 54 Latovlevici (Bursaspor), Dk. 90+2 Poko (Göztepe)

Kemal Özdeş 76 gün sonra Süper Lig'de

Göztepe'de teknik direktör Bayram Bektaş'ın ardından göreve gelen Kemal Özdeş, ilk maçına çıktı. En son Kasımpaşa'nın başında 29 Eylül 2018'de Trabzonspor karşısında görev yapan Kemal Özdeş, 76 gün sonra tekrar Süper Lig'e döndü.

"Bir Atkı Bir Oyuncak"

Göztepe Kulübünün Türk Kızılayı İzmir Şubesi ile ortaklaşa düzenlediği "Bir Atkı Bir Oyuncak" kampanyası kapsamında ev sahibi ekip taraftarları, köy okullarındaki ihtiyaç sahibi öğrencilere gönderilmek üzere Bornova Stadı çevresinde kurulan stantlara kulüp arması bulunan atkı, bere, eldiven gibi kışlık eşyaları bıraktı.

Her iki takım futbolcuları da seremoniye kendi takımlarının atkılarıyla çıkarken, bu eşyaların da ihtiyaç sahiplerine gönderileceği açıklandı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz