Futbol

"Kalburüstü takımlardan biriyiz"

07 Ekim 2015 Çarşamba 14:27 - Son Güncelleme 07 Ekim 2015 Çarşamba 14:36

Suat Paçacı: Kadro kalitesi ve oyuncu değeriyle ligin en iyilerindeniz.

Bursaspor Basın Sözcüsü ve Medya Direktörü Suat Paçacı, "Özellikle son 4-5 senede, şampiyonluğumuzun ardından ortaya çıkan o harika ve büyüleyici performansın bu sene de devam etmesini istiyor herkes" dedi.

Paçacı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bursaspor'un kadro kalitesi, oyuncu değeri açısından bakıldığında ligin kalburüstü takımlarından biri olduğunun rahatlıkla görüleceğini söyledi.

Yeşil-beyazlı takımın kağıt üzerindeki bu değeri yavaş yavaş sahaya yansıtmaya başladığını ifade eden Paçacı, "Yeni oluşmuş bir takımız. Tabii bunu söylüyor olmak bize bir şey kazandırmıyor ama yeni oluşan takımın bir oyun aklı geliştirebilmesi, futbol felsefesi ortaya koyabilmesi için de daha çok birlikte olması, daha çok birlikte oynama alışkanlığını arttırması gerekir" diye konuştu.

Suat Paçacı, elde edilen şampiyonlukta çok emeği olan teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın antrenör grubuyla iyi oyunculardan kurulu bir kadroyu "takım" yapma çabası içinde olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Tabii biz taraftarı, camiamızı çok net anlıyoruz, onların Bursaspor'dan beklentilerini de çok iyi biliyoruz. Özellikle son 4-5 senede, şampiyonluğumuzun ardından ortaya çıkan o harika ve büyüleyici performansın bu senede devam etmesini istiyor herkes. Eskişehirspor maçında, aslında unutmak ve arkada bırakmak istediğimiz birtakım hadiseler yaşandı. Taraftarımız, takımdan beklentileri büyük olduğu için birazcık yüksek sesle kaşlarını çatarak, bazı gerçekleri ifade etmek durumunda kaldılar. Teknik adamımız da antrenör grubumuz da yönetimimiz de onlardan faklı düşünmüyorlar. Tabii onların daha duygusal bakmaları gayet doğal, yöneticiler bu işe daha profesyonel ve gerçekçi yaklaşmak durumundalar. Aile içerisinde zaman zaman böyle kırgınlıklar olabilir. Ancak önemli olan birbirimizi anlamaya çalışmaktır."

Eskişehirspor ve Çaykur Rizespor deplasmanında alınan galibiyeti çok önemsediklerini anlatan Paçacı, "İlk kez bir deplasman galibiyeti elde ettik. İlk kez iki hafta üst üste kazanmayı öğrendik, bunun tadına vardık. Milli maç arası geldi. Keşke gelmeseydi de bu ritmimizi bulmuşken devam etseydik" değerlendirmesinde bulundu.

Paçacı, milli maç nedeniyle lige verilen aranın ardından Antalyaspor ile karşılaşacaklarını anımsatarak, bu maçı da kazanarak, puan cetvelinde de futbol anlamında da arzulanan seviyeye gelmek istediklerini dile getirdi.

Fenerbahçe'ye transfer olan geçen sezonun gol kralı Fernandao'nun yerine transfer edilen Necid'in gerek futbolu, gerekse attığı gollerle dikkatleri üzerine çekmeye başladığının anımsatılması üzerine Paçacı, Necid'ten böyle bir sıçrama beklediklerini bildirdi.

"Birbirlerini üst seviyeye taşıyacak kalitede oyuncular var"

Paçacı, hazırlık kampında Necid'in tatmin etmeyen bir görüntü çizdiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Necid, 7'nci hafta itibarıyla hem Bursaspor'un gol konusunda en önemli silahı hem de ligin en çok gol atan 3 oyuncusundan biri durumuna geldi. Bu sıçramayı gerçekleştirdi. Yani sabredilirse oyunculara da bu şans ve kredi açılırsa mutlaka kariyerli oyuncular, kendilerini ispat edebilecek ve Bursaspor için değer olduklarını gösterebilecekler. İki hafta sonra Dzsudzsak, iki hafta sonra Tom De Sutter, Advincula, Hosagai, Faty kalede Mert... Daha kendi oyuncularımız var, hep dışarıdan aldığımız oyuncuları söylüyoruz. Serdar'ı, Harun'u, Bekir'i var. Oyuncu kadrosuna baktığımızda, performans olarak birbirlerini üst seviyeye taşıyacak kalitede oyuncular var. Önemli olan buradan bir doğru 11'i çıkarabilmek, oyun felsefesi yaratabilmek. Zaten hocanın da tamamen işi bu. Birazcık sabırla herkesi büyüleyebilecek oyun aklına kavuşabileceğimizi düşünüyorum."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz