Futbol

Kasımpaşa değil asıl aday Şota

14 Mart 2015 Cumartesi 14:49 - Son Güncelleme 14 Mart 2015 Cumartesi 15:46

Türkiye Fair Play Komisyonu, Konya'daki olayı Fair Play adayları arasına aldı.

Spor Toto Süper Lig'de Torku Konyaspor'un sahasında Kasımpaşa'yı 2-1 yendiği maçta konuk ekibin fair-play davranışı, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Fair Play Komisyonu tarafından 2015 Fair Play adayları listesine alındı.

Süper Lig'de dün oynanan karşılaşmanın 19. dakikasında, Babel'in sakatlanması üzerine Hasan Kabze'nin bıraktığı topu Kasımpaşalı Donk, kaleye göndererek takımını 1-0 öne geçirmişti.

Kasımpaşa Teknik Direktörü Sota Arveladze'nin de talimatıyla lacivert-beyazlı oyuncuların santra vuruşunun ardından müdahale etmeyerek, Hasan Kabze'nin beraberlik golünü atmasına izin vermesi kamuoyunda fair-play davranışı olarak büyük yankı uyandırırken, TMOK Fair Play Komisyonu da bu davranışı değerlendirmeye aldı.

Dünya Fair Play Konseyi üyesi, Avrupa Fair Play Birliği Başkan Yardımcısı ve TMOK Fair Play Komisyonu Genel Koordinatörü Erdoğan Arıpınar, AA'ya yaptığı açıklamada, Kasımpaşa'nın davranışının fair-play adayları arasına alındığını vurgulayarak, "Bunu değerlendirmeye hemen aldık. Bu olay, Türkiye Fair Play Komisyonu'nun 2015 Fair Play adayları arasına alındı. Eylül ayından sonra yapacağımız toplantıda, bunu çok değerli görürsek, Dünya Fair Play Konseyi'ne de yollayacağız" diye konuştu.

Arıpınar, olayın fair-play'e uygun olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Aslında çok objektif bakıldığında maçta böyle bir şey olmaz. Takımı durduramazsın, kuralların dışına çıkamazsın. Ancak his, düşünce ve iyi niyet bunun üstüne çıktı. Dünyada bir iki örnek var. Olay, fair-play'e uygun ama futbol kuralının içinde böyle bir şey var mı. Eşit şartlarda maç yapıyoruz, birden bire ben şartı bozuyorum ve takımı geri çekiyorum. Teknik olarak kabul edilebilecek bir olay değil."

"Fair-play olarak örnek alınacak bir olay"

Olayı fair-play açısından değerlendirdiğini dile getiren Arıpınar, "İnsanlık olarak, fair-play olarak örnek alınacak bir olay. Fair-play açısından değerlendiriyorum. Haksızlıkla bir galibiyeti kabul etmediler. Bu bir fair-play'dir. 'Bu golle galibiyeti istemiyoruz' dediler. Sonunda da yenildiler" diye konuştu.

Erdoğan Arıpınar, böyle olayların Türkiye'de daha çok altyapı takımlarının maçlarında yaşandığını, Avrupa'da da örneklerine rastlandığını anlattı.

"Asıl aday Arveladze'dir"

Arıpınar, bu olayda fair-play'e asıl adayın istifa eden Kasımpaşa Teknik Direktörü Sota Arveladze olduğunu söyledi.

"Bu Sota Arveladze'nin başarısıdır" diyen Arıpınar, şöyle konuştu:

"Bence asıl aday Sota Arveladze'dir. Çünkü bu davranışı gerçekleştiren Gürcü teknik adamdır. O talimat verdi, takım kendi kendine karar vermedi. Sonra istifa etti, onu çözemedim. Bence Sota başarılı antrenörler arasında. Kasımpaşa da çok iyi top oynuyor."

Erdoğan Arıpınar, fair-play için kararı heyetin vereceğini aktararak, "Biz olayı koyuyoruz adaylar arasına, heyet karar verecek. Ancak benim görüşüm, karar Arveladze'nindir, takımın değil. Fair-play'e aday gösterilmesi gereken de Arveladze'dir. Çünkü Sota çağırmış hepsini, talimat vermiş. Sota Türkiye'den ayrılsa da bu davranışıyla herkesin aklında kalacaktır" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz