Futbol

Kayserispor ile vedalaştı!

24 Mayıs 2015 Pazar 14:59 - Son Güncelleme 24 Mayıs 2015 Pazar 16:12

"Vicdanım rahat, tam 10 yıldır elimden gelenin en iyisini yapmaya gayret ettim."

PTT 1. Lig'i şampiyon tamamlayarak, Spor Toto Süper Lig'e yükselme başarısı gösteren Kayserispor'da genel menajerlik görevinden ayrılan Süleyman Hurma, vicdanının çok rahat olduğunu, 10 yıldır kulübe elinden gelenin en iyisini yapmaya gayret ettiğini söyledi.

Süleyman Hurma için bir otelde düzenlenen veda programına Kayserispor eski başkanları Recep Mamur ve Bekir Yıldız, teknik direktör Cüneyt Dumlupınar, takım kaptanı Abdullah Durak ve diğer davetliler katıldı.

Kayserispor'da çok güzel günler geçirdiklerini, başarılar elde ettiklerini dile getiren Hurma, sarı-kırmızılı takımdan ayrılmanın zor olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"10 yılın vedası tabi ki zor, veda başlı başına zor bir iş. Veda içinde hüzün barındır, siyahtan beyaza bütün renkleri barındırır. Hüznün olduğu yerde kayıtsız şartsız vicdan vardır. Benim vicdanım çok rahat, tam 10 yıldır bu kulübe elimden gelenin en iyisini, bütün arkadaşlarımla beraber yapmaya gayret ettim. Çok zor günlerimiz oldu, çok güzel günlerimiz de oldu. Sahip olduğum vicdan, küçücük şeyler için arkadaşlarımı, kulübümü satmama engel oldu. Allah'a şükürler olsun ki geldiğim gibi başım dik ayrılmayı nasip etti."

"​Türkiye Kupası kazandık, iki kez Avrupa kupalarına gittik"

Son yıllarda yakalanan başarıyla Kayserispor'un, tesis, futbolcu, teknik adam ve kurumsallaşmayla önemli bir futbol kulübü haline geldiğini aktaran Hurma, "Kayserispor Anadolu'nun en etkin futbol markası olmuştur, ülkemizin en iyi tesislerine sahip kulübüdür. Tesislerimiz Bayern Münih, Milan ve Barcelona'nın tesislerinden daha iyidir" dedi.

Kayserispor'un UEFA kriterlerine en uygun kulüp olduğunu kaydeden Hurma, "Çok gurur verici durum. 3 futbolcumuz aynı anda A Milli Futbol Takımı'nda forma giydi, bütün milli takımlara oyuncular verdik. Türkiye Kupası kazandık, iki kez Avrupa kupalarına gittik, Süper Kupa finali oynadık. İntertoto Kupası'ndan Avrupa kupalarına katılan ilk ve tek Türk takımı olduk. Teknik direktörler, oyuncular ürettik" diye konuştu.

Hurma, geçen sezon başında Şampiyonlar Ligi hedefiyle oluşturdukları takımın, Spor Toto Süper Lig'den küme düşmesi sonucu büyük üzüntü yaşadıklarını ifade etti. 

"30 milyon avroya 'hayır' dedik"

 

Büyük şanssızlıkların ardından 9 yıldır başarıyla mücadele ettikleri lige veda ettiklerine dikkati çeken Hurma, "30 milyon avroya 'hayır' dedik oyuncularımızı satmadık. 8 önemli oyuncumuz sakatlandı, ofsayttan 16 gol yedik, 5 golümüz ofsayt gerekçesiyle verilmedi. Aleyhine en fazla penaltı verilen, en fazla penaltısı verilmeyen, en fazla kırmızı ve sarı kart gören ve rakibine fazla kırmızı ve sarı kart gösterilmeyen bir takım olmayı becerdik ve küme düştük" değerlendirmesinde bulundu.

"Emniyet müdürlüğünün arabasıyla havalimanına gitmek zorunda kaldım"

Takımın küme düşmesinin ardından, tekrar Süper Lig'e çıkarmak için görevinden ayrılmadığını söyleyen Hurma, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Küme düşmemizin ardından tesislerin etrafına bazı kimseler geldi ve çok ağır küfrettiler. Çok dramatik bir andı, zaten kendi acımız vardı. Emniyet müdürlüğünün arabasıyla havalimanına gitmek zorunda kaldım. Onurlu bir insan için çok zor bir iş. Ne yaptığınızı biliyorsunuz, ne yapmak istediğinizi biliyorsunuz, içini biliyorsunuz, geçmişte neler yaptığınızı biliyorsunuz ve emniyet müdürlüğünün arabasıyla havalimanına gitmek durumunda kalıyorsunuz. Çok zor, çok kaldırılabilir bir şey değil. Bütün ailem, arkadaşlarım ve dostlarım bana bırakmamı söyledi ancak devam ettim."

"Kimde hakkım varsa herkese hakkımı helal ediyorum"

Zorlu bir sürecin ardından PTT 1. Lig'de şampiyon olmayı başardıklarını vurgulayan Hurma, "Oyuncular uzun süre para almadan mücadele ettiler. Bugün şükürler olsun evime döneceğim ama emniyet müdürlüğünün arabasıyla değil, dostlarımdan birisinin aracıyla döneceğim. Kimde hakkım varsa herkese hakkımı helal ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kayserispor'un bundan sonra daha iyi noktalara gelmesi için kendilerine düşen görevleri yerine getireceklerini belirten, Hurma, sözlerini şöyle tamamladı:

"10 yıl çok kolay silinebilir bir şey değil, ben artık Kayserisporluyum, insanlar istese de istemese de ben Kayserisporluyum. Bizler bıraktık, şimdi genç, dinamik, istekli bir yönetim göreve geldi. Umuyorum ve diliyorum ki Kayserispor bizim bıraktığımız yerden çok daha iyi yerlere gelsin, lig şampiyonu olsun, Avrupa'da başarılar elde etsin. Bize bundan sonra düşecek görev yeni yönetimin destekçisi olmak, talepleri olursa elimizden gelenin en iyisini onlar için yapmak."

Eski Kayserispor Başkanı Mamur ise Hurma'nın çok iyi bir insan ve çok başarılı bir menajer olduğunu belirterek, onunla çalışmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Hurma'ya Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Matin Kösedağ ve gazeteciler tarafından 23 numaralı Kayserispor forması ve plaket verildi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz