Futbol

Kayserispor'da imzalar atıldı

18 Ocak 2014 Cumartesi 13:28 - Son Güncelleme 18 Ocak 2014 Cumartesi 13:34

Sarı-kırmızılı takım, teknik direktör Domingos Jose ile sözleşme imzaladı.

Spor Toto Süper Lig takımlarından Kayserisyor, Portekizli teknik direktör Paciencia De Oliveria Domingos Jose ile 1,5 yıllık sözleşme imzaladı.

Kayserispor'un Antalya'daki devre arası kampının yapıldığı otelde organize edilen imza töreninde konuşma yapan Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma, önemli bir teknik adamla anlaşmış olmanın keyfini yaşadıklarını söyledi.

Sözlerine eski teknik direktörleri Prosinecki ile uzun süre çalışmayı arzu ettiklerini, ancak kendisinin üçüncü istifası sonrasında yapabilecek bir şeyleri kalmadığını belirterek başlayan Hurma, "Bir başarısızlık söz konusuysa, kulüp olarak bunu bir kişinin sırtına yüklelen bir felsefeye sahip değiliz. Prosinecki ve ekibine, Kayserispor'a kattığı değerler için teşekkür ederim" dedi.

Teknik direktör arayışları sırasında çok fazla isimle adlarının anıldığını ifade eden Hurma, "Hepsi de önemli isimlerdi. Bu isimlerle adımızın anılması nedeniyle mutlu olduk ama hiçbirisiyle ilgilmiz olmadı. Hep kendi vizyonumuza uygun bir isim aradığımızı söyledik. Braga gibi bir takımla Avrupa kupasında final oynamış bir teknik adamın, Kayserisypor'un imkanlarıyla daha fazlasını yapabilir diye düşünüyoruz. Hocamız, Türk futboluna ve Kayserispor'a önemli şeller katacaktır. Bu düzeyde bir transferi gerçekleştirmek için kulübün büyüklüğünün yanı sıra fedakarlık yapılması da gerekiyordu. Uygun koşulları sağladığı için başkanımız Recep Mamur'a teşekkür ederim" diye konuştu.

- Paciencia De Oliveria Domingos Jose'nin görüşleri

Paciencia De Oliveria Domingos Jose de Kayserispor'un kendisiyle temas kurduğunda acil bir şekilde kulüp hakkında bilgi toplamaya çalıştığına dikkati çekerek, "Karşıma çıkan ilk bilgiler, Spor Toto Süper Lig'de istikrarlı kararların altında imzası olan, başarı veya başarısızlık durumunda kararlarını olgunlukla alan bir kulüp olduğunu gördüm" dedi.

Kayserispor ile kendi hedeflerinin tamamen örtüştüğünü hissettiğini vurgulayan Paciencia De Oliveria Domingos Jose, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İçinde bulunduğu şartlar itibarıyla Kayserispor'u biran önce içinde bulunduğu durumdan çıkarmanın mesaisini vermek ve hak ettiği yere götürmek istiyorum. Kayserispor, imkanları, altyapısı ve kapasitesiyle çok daha fazla gelişebilecek bir takım. Buradaki oyuncu grubunun bireysel kalite ve takım kalitesi anlamında çok yüksektir. Mevcut şartlardan çıkarabilecek oyuncu grubunu elimizde bulundurmamız büyük bir şans."

Atılan imza sonrasında takımla ilgili olacaklardan kendisinin sorumluğu olduğunu dile getiren Paciencia De Oliveria Domingos Jose, "Bundan sonra içinde bulunduğumuz şartlardan çıkıp, yukarı hedeflere taşıyacak ortak yol belirleyeceğiz. Hep beraber taşın altına elimizi sokmamızla yaratacağımız güzel atmosfer ve taraftarın bize inancıyla içinde bulunduğumuz durumdan çıkıp, nihai hedefimiz olan çok yukarı sıralara doğru çıkmak için kenetlenmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Oyunculuk döneminde de teknik adamlık döneminde de sadece kazanma kimliğinin olduğunu vurgulayan Portekizli teknik adam, "Bulunduğum hiçbir ortamda bundan geri adım atmadım, taviz vermedim. Kazanan kimliğimi takıma aşılama isteğindeyim ve bunun için sabırsızlanıyorum. Kazanmak için çok çalışmak gerektiğine inanıyorum ve bizi büyük bir mesai bekliyor" dedi.

Paciencia De Oliveria Domingos Jose, Kayserispor ile anlaşmadan önce Türkiye'de forma giyen Portekizli futbolcularla herhangi bir temasının olup olmadığının sorulması üzerine ise şunları söyledi:

"Türk futboluna uzak olduğumu düşünmüyorum. Yaklaşık 1 ay önce Türkiye'de antrenörler seminerine katılmıştım. Orada az da olsa bilgi alış verişinde bulunduğum futbol adamları oldu. Bana bu ligin kalitesi ve yapılanması hakkında yardımcı olan insanlarla temastaydım. Burada bulunmuş teknik adam ve oyuncularla belli iletişimlerim oldu. Spor Toto Süper Lig'i genel hatlarıyla yabancı olmadığım ve hızlı bir şekilde içine girebileceğime inandığım bir lig."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz