Futbol

Kılıç'tan İzmir'e stat mesajı

31 Ocak 2015 Cumartesi 19:48 - Son Güncelleme 31 Ocak 2015 Cumartesi 19:52

Bakan Kılıç, İzmir'de stat yapılması düşünlenen arazilerde incelemelerde bulundu

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İzmir'deki Alsancak Stadı ile yapılması düşünülen Göztepe ve Karşıyaka statlarının arazilerinde incelemelerde bulundu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile partisinin İzmir kongresine katılan Bakan Kılıç, daha sonra İzmir Valisi Mustafa Toprak ile İzmir'de yapılacak Karşıyaka ve Göztepe statlarının yerlerini gezdi. Kılıç, depreme dayanaksız olduğu gerekçesiyle kapatılan Alsancak Stadı'nda da incelemelerde bulundu.

Bakan Kılıç, incelemelerinin ardından, AA'ya yaptığı açıklamada, Başbakan Davutoğlu'nun dediği gibi Karşıyaka ve Göztepe statlarının yapılacağını belirterek, "İzmir kamuoyu bize destek verdiği zaman ve yerel yönetim de bizim yanımızda olduğu sürece biz buradaki görevlerimizi zaten biliyoruz, yapmak istediklerimiz de zaten ortada, ona göre yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Göztepe ve Karşıyaka'da statlar için kendisine farklı bir yer talebinin ulaşmadığını kaydeden Kılıç, "Öyle bir talepten haberdar değilim, bugün de öyle bir talep söylenmedi. Karşıyaka Başkanı da oradaydı, beraberce gezdik. Herkes orada olmasını istiyor, kamuoyunun o noktada bir isteği var" diye konuştu.

Kılıç, Alsancak Stadı için verilen bir rapor olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Stadın yapısının uygun olmadığı yönünde bir rapor mevcut, gerçekten fiziksel yapısı yıpranmış. Ben mühendis değilim ama verilen raporda ömrünü doldurduğu görünüyor. Biliyorsunuz, stattaki İl Müdürlüğü de boşaltıldı, çalışmalarımızı değerlendireceğiz."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz