Futbol

Kiralanıyordu, bir anda gözde oldu!

29 Ağustos 2014 Cuma 10:18 - Son Güncelleme 29 Ağustos 2014 Cuma 10:23

Ertuğrul Taşkıran, ilk 11'e göz kırpmaya başladı.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe forması giyen ve geride bıraktığımız sezonu şu an PTT 1. Lig'de bulunan Kayserispor'da kiralık olarak geçiren Ertuğrul Taşkıran'ın sarı lacivertli ekipteki geleceğine ilişkin sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Fenerbahçe'nin deneyimli kalecisi Volkan Demirel'in, Süper Kupa Finali'nde yaşanan olayların ardından Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Disiplin Kurulu tarafından 3 maçlık cezaya çarptırılmasının sonrasında dünkü idmanda da Mert Günok'tan gelen kötü haber, genç file bekçisinin forma ümitlerini arttı ve bir anda İsmail Kartal'ın üzerine titrediği isimler arasına girdi.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Sivasspor'un gündeminde olduğu iddia edilen ve bu sezonda başka bir takıma kiralanması gündemde olan Ertuğrul Taşkıran, Mert Günok'un da sakatlanmasının ardından ilk 11'e göz kırpmaya başladı. Mert Günok, dünkü idmanda bel spazmı geçirmesinin ardından tedbir amaçlı takımdan ayrı çalışmıştı.

Volkan Demirel ve Mert Günok'un Kardemir Karabükspor maçında oynamam ihtimallerinin bulunması sebebiyle, sarı lacivertli teknik ekip ve İsmail Kartal, Ertuğrul Taşkıran ile özel olarak ilgileniyor ve genç ismi hazır hale getirmeyi amaçlıyor.

YALNIZCA SİVASSPOR DEĞİL!

Ertuğrul Taşkıran'ı transfer etme planarı yapan tek takım Roberto Carlos yönetimindeki Sivasspor değil. Bir başka Spor Toto Süper Lig ekibi Torku Konyaspor da, 24 yaşındaki file bekçisinin transferi bitirmeyi hedefliyor.

Söz konusu transfere ilişkin olarak geçtiğimiz günlerde kısa bir açıklamada bulunan Torku Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, "Yerli kaleci hususunda ibre tamamen Fenerbahçe'nin file bekçisi Ertuğrul Taşkıran'a döndü. Bu konuda Aziz Yıldırım'dan cevap bekliyoruz. Ertuğrul da Konyaspor'da oynamak istediğini bize söyledi" ifadeleri kullanmıştı.

KENDİSİ İÇİN TARİHİ BİR ADIM!

Ertuğrul Taşkıran, 2007-08 sezonunda bonservis bedeli ödenmeden transfer edildi.

Fenerbahçe U21 takımı ile forma giyen Ertuğrul, daha sonra A takıma çıkmayı beklerken 50 bin avro gibi düşük bir ücret karşılığında 2011-2012 sezonunda Samsunspor'a kiralık olarak gönderildi. Bu tarihten itibaren 'kiralık' serüveni başlayan genç kaleci, daha sonra da Kayserispor'a kiralandı ve Fenerbahçe A takımı ile henüz hiçbir mücadelede forma giyemedi.

Fenerbahçe yönetiminin uzun soluklu planlarının bir parçası olan Ertuğrul Taşkıran'ın, 2020 yılına kadar sarı lacivertli ekip ile sözleşmesi bulunuyor.

SPORX

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz