Futbol

Kloop, Bruma'da neyi görüyor?

02 Nisan 2015 Perşembe 11:57 - Son Güncelleme 02 Nisan 2015 Perşembe 12:23

Alman Bild gazetesinde çıkan haber gözleri bir kez daha Bruma'ya çevirdi.

Galatasaray'ın Portekizli yıldızı Bruma'yı "Küçük Raket" olarak tanımlayan Almanya'nın yüksek tirajlı gazetesi Bild, oyuncunun daha büyük bir lige gitmek istediğini öne sürdü.

Ermeni oyuncu Mkhitaryan'ın Alman ekibinden ayrılmak istemesi nedeniyle Bruma'nın Borussia Dortmund'a gelebileceğini aktaran Bild, 20 yaşındaki oyuncunun bonservis ücreti konusunda ise 8-10 milyon avro tahmininde bulundu.

Bu haber bir kez daha gözleri Portekizli genç yıldıza çevirdi. Peki Bruma'nın Galatasaray macerası nasıl gidiyor? İşte TRT Spor Muhabiri Tamer İnan'ın Bruma değerlendirmesi...

”Galatasaray’ın 'yeni Ronaldo' diyerek aldığı bir yatırımdı, Bruma…"

20 yaş altı turnuvasında Portekiz’in en göze çarpan yeteneğiydi, Gine asıllı oyuncu. Ve Galatasaray bir Porto ya da Sporting Lizbon örneğini takip ediyor yıldız adayına hem de 10 milyon avro ödeyerek satın alıyordu.
Onun bir yıldız olmadığını ama güçlü bir aday olduğu söylendi. Ama öyle davranılmadı.

Bu sükse transferden yönetim ve taraftar da dahil uçmasını, kaçmasını hatta takımı kurtarmasını beklenmekte.
Tabi o da bu baskının altında ezilmekten kurtulamıyor. Genç yaşında geldiği Galatasaray’da 2. sezonunda dördüncü teknik adamla çalışıyor. Yaşadığı ağır sakatlık da çabası…

Bütün bunlar bizim ondan beklentilerimizi azaltmadı tersine artırdı. Hatta futbol bilgisi yüksek “bazılarının” sabırlarını bile zorluyor. Ama tam bu sırada bu yazının başındaki haber geliyor.

Jurgen Klopp ve ekibi Bruma'da bizim göremediğimiz neyi görüyor acaba?

Daha önce Valencia takımı şimdi ise Dortmund'un teknik direktörü Jurgen Klopp ve ekibi bizim göremediğimiz neyi görüyor acaba? Çünkü o genç, hızlı ve iki ayağını da şut ayağı olarak kullanabilen yani gelecek vadeden bir oyuncu. Ama yeri Galatasaray veya bu topraklar mı? Tartışılır.

Hadi soralım:
-Galatasaray bu oyuncu için hangi geliştirici antrenman ve teknikleri uygulamıştır?
-Hangi özel hocayı Bruma’yı takip için ayırmıştır?
-Her şeyden öte bu kulübün, hatta daha ileri gidelim, bu toprakların geliştirici bir kültürü var mıdır? (Bkz, Emre Çolak, Aydın Yılmaz, Muhammed Demirci vb…)

Peki bir de aynı soruları bu oyuncuya talip olan Borussia Dortmund için soralım ve cevapları karşılaştıralım.

Sonuç olarak; nasıl ki yanlış kurulan hayatlar doğru yaşanamaz öyle de, yanlış sistemlerden doğru sonuçlar beklenmemeli. (Ha, Arda Turan mı? O bir sistem hatası…)

TAMER İNAN-TRTSPOR MUHABİRİ
e-mail: tamer.inan@trt.net.tr

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz