Futbol

Kocaman'dan taraftara "şike" tepkisi!

28 Şubat 2015 Cumartesi 22:03 - Son Güncelleme 28 Şubat 2015 Cumartesi 22:51

Aykut Kocaman, Fenerbahçe maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldıkları maça ilişkin, "Sonuç olarak rakibimizle 1-1 berabere kaldık. İki takım da 2 puan kaybetmiş oldu" dedi.

Kocaman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, maçın sonucunun iki takım için de hayati önem taşıdığını söyledi.

Son 2 haftayı mağlup bitirdiklerini, Fenerbahçe'nin de Konya'ya gelirken aynı duruma sahip olduğunu dile getiren Kocaman, "Fenerbahçe'nin avantajlarının yanı sıra bir takım zaafları da var. Bunları değerlendirmek istedik. Öne geçmeyi başardıktan sonra Fenerbahçe'yi kendi sahamızdan uzak tutmayı başarmaya çalıştık. Bu tip takımlar karşısında kazanmak istiyorsanız bir gol yetmiyor. İkinci yarı baskının artacağını biliyorduk. Fenerbahçe bütün kalitesiyle üzerimize yüklendi. Sonuç olarak rakibimizle 1-1 berabere kaldık. İki takım da 2 puan kaybetmiş oldu" diye konuştu.

Kocaman'dan "şike" tezahüratına tepki

Kocaman, bir gazetecinin "Torku Konyaspor taraftarının şike tezahüratını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, şu sözlerle cevap verdi:

"Bunu kabul etmiyorum. Bu doğru bir davranış şekli değil. Ben yaklaşık 4 aydır Konya'dayım. Bu statta pek çok takımla maç oynadık. Başarılı ve başarısız sonuçlar aldık. Skorlar ne olursa olsun burada görmediğim bir şey vardı. O da rakip takımla çok fazla ilgilenilmemesiydi. Ancak bu günkü durum doğru değil. Bunu söylemem gerekiyor. Bunların üstünü örterek konuşmanın anlamı yok. Bizim ülkemizde en çok sevdiğimiz şeylerden bir tanesi başkasının canını acıtmaktan çok zevk alıyoruz. Bu kabul edilebilir bir şey değil" şeklinde yanıtladı.

"Çok heyecanlandım"

Kocaman, "Maç öncesi Fenerbahçeli futbolculara sarıldınız. Ne hissettiniz. Ayrıca Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı nedir?" sorusu üzerine, şu cevabı verdi:

"Futbolcuların büyük bölümüyle çok uzun süre beraber oldum. Beraber olduğum zaman da özellikle duyguların çok yoğun yaşandığı bir dönemdi. Çok dipleri de, Avrupa'nın 4. takımı olma yolunu da gördük. Onları burada çok uzun zaman sonra gördüm. Önce çok mutlu oldum, çok heyecanlandım. Şampiyonluk şansı içinse 12 hafta ve 36 puanlık çok uzun bir maraton var. Önümüzdeki hafta herhalde şampiyonluk olmasa da Şampiyonlar Ligi temsilcilerinden bir tanesinin belki öne çıkabileceği maçlardan biri olacak. Fenerbahçe'ye başarılar diliyorum. Bunu demekten başka şansım yok."

"İsmail hoca Fenerbahçe'de yaşadığım sıkıntıları yaşıyor"

Kocaman, Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ilgili soru üzerine "İsmail (Kartal) hoca ile bizim 30 seneye yakın, futbolculuktan gelen bir arkadaşlığımız var. Benim Fenerbahçe'de yaşadığım sıkıntıları yaşıyor. Antrenörlerin bir takım sıkıntıları var. Bazen artıyor, bazen azalıyor. Bir ara İsmail Hoca ile göz göze geldik. O ara o kazanabilmek için her şeyi yapıyor, ben de öndeyiz ve onu tutma adına. Bir gülümsedik, herkes kendi derdinde. Çok doğal yani, bunun anormal bir tarafı yok" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz