Futbol

Koşar'dan Süper Kupa dileği

20 Ağustos 2014 Çarşamba 21:44 - Son Güncelleme 20 Ağustos 2014 Çarşamba 21:50

TFF İcra Kurulu Üyesi Koşar, Süper Kupa maçıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) İcra Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, Soma'daki faciada hayatını kaybeden madenci ailelerinin de izleyeceği Süper Kupa finalinde, sahada tatlı bir rekabet ortaya konulurken, tribünlerde kötü tezahürattan uzak farklı bir tablonun yaşanacağına inandığını söyledi.

Koşar, AA'ya yaptığı açıklamada, 25 Ağustos Pazartesi günü Manisa 19 Mayıs Stadı'nda Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak ve Süper Kupa'nın sahibinin belli olacağı maçta birçok ilkin yaşanacağını belirtti.

Cumhuriyet tarihinde ilk kez...

Cumhuriyet tarihinde ilk kez Fenerbahçe ile Galatasaray'ın Manisa'da karşılaşacağını bildiren Koşar, müsabakanın maden faciasında hayatını kaybedenlerin anısına yapılacağını ve gelirin madenci ailelerine aktarılacağını hatırlattı.

Koşar, maç biletlerinin İzmir, Manisa ve Soma'da satışa sunulduğunu, az sayıda bilet kaldığını kaydetti.

TFF'den Soma'ya futbol okulu

Facianın ardından TFF olarak 5 milyon liralık nakit para yardımında bulunduğunu hatırlatan Koşar, TFF tarafından ilk kez Soma'da bir futbol okulunun yapılmasının da kararlaştırıldığını belirtti.

TFF öncülüğünde, Türk Milli Takımları ile FİFA tarafından da desteklenen bu okulla ilgili yer tahsisi anlaşmasının maç günü Manisa'da gerçekleştirileceğini ifade eden Koşar, okulda maden şehitlerinin ve madencilerin çocuklarına öncelik tanınacağını, Soma ve çevre ilçelere hizmet vereceğini kaydetti.

Madenci aileleri tribünde olacak

Maç günü, faciada yakınlarını kaybeden ailelerin otobüslerle Soma'dan Manisa'ya getirileceği ve TFF tarafından onurlarına akşam yemeği verileceği bilgisini paylaşan Koşar, yemeğe ayrıca devlet büyükleri, kulüp başkanları ve yöneticilerinin de katılacağını söyledi.

Koşar, yemeğin ardından madenci ailelerinin statta kendilerine ayrılan bölümde karşılaşmayı izleyeceğini bildirerek, çocukların da futbolcularla birlikte siyah formayla seromoniye çıkmalarını arzuladıklarını belirtti.

"Kederli anımızda çok iyi birleşmeyi, yumak olmayı bilen milletiz. Burada da aziz milletimiz bunun önderliğini yapıyor" ifadesini kullanan Koşar, Manisa'da bu konuyla ilgili hem Galatasaray hem de Fenerbahçe'nin taraftar derneklerinin yakın temaslarının olduğunu vurguladı.

"Türkiye'ye örnek bir derbi maçı olsun"

Koçar, Süper Kupa finalinin Türkiye'ye örnek bir derbi maç olacağına, sahada tatlı bir rekabet ortaya konulurken Somalı ailelerin önünde tribünlerde kötü bir tezahürat yaşanmayacağına ve farklı bir tablonun sergileneceğine inandığını ifade etti.

Bakan Yıldız'a davet

Maça Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Manisa milletvekillerinin tamamının katılmasını beklediklerini bildiren Arif Koşar, "Özellikle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Taner Yıldız'ı davet ettik. Bakanımız, maden faciası sürecinde krizi o kadar güzel yönetti ki, kendisini ziyaret ederek Manisalılar ve ailem adına teşekkür etmiştim. Bu nedenle maçta onur konuğumuz olması talebimizi özel kalemine ilettim. Sayın Bakanımızın da maça katılmasını bekliyoruz'' dedi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz