Futbol

"Kredilerimizi ve avantajlarımızı yitirdik"

18 Şubat 2018 Pazar 23:25 - Son Güncelleme 18 Şubat 2018 Pazar 23:29

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Kasımpaşa'ya deplasmanda 2-1 yenilen Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim, ikinci yarıda beklentilerinin altında performans ortaya koyduklarını ifade etti.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fatih Terim, hakem Halis Özkahya'nın yönetimiyle ilgili soruyu yanıtsız bırakırken, deplasman maçlarında beklentilerin altında kalan oyuna dikkati çekti.

Deplasmanlardaki sıkıntıyı aştıklarını düşündüklerini ancak bunun devam ettiğini gördüklerini anlatan Terim, "Buna sadece deplasman fobisi de denemez. Başka sıkıntılar da yaşıyoruz. Deplasman maçlarında bir sıkıntı var ve bunu yaşıyoruz. Herhalde mayıs ayından sonra sorunları çözeriz. Yarışma anında çözemeyiz." dedi.

Müsabakanın ilk yarısında takımının etkili olduğunu anlatan tecrübeli teknik adam, "Golü bulan, istediği gibi oynayan, pas yüzdesi yüksek, hatta ikinci golü kaçıran taraf bizdik. Ancak devreye 1-1 berabere girdikten sonra oyun içinde taşları oynatmak durumunda kaldık. Serdar Aziz'in dizindeki sakatlığı bizi oyuncu değişikliğine mecbur bıraktı. Aksi halde aynı takımla devam edecektik. Sadece Gomis'e durumunu soracaktık." diye konuştu.

Ahmet Çalık'ın uzun süredir oynamaması nedeniyle savunmaya Donk'u çektiğini vurgulayan sarı-kırmızılı çalıştırıcı, şunları söyledi:

"Donk'u oraya koyup ikinci bir santrforla devam etme düşüncesini taşıdım. Bu da bizim için orta sahadan bir eksilmek demekti. Galatasaray takımı yeri geldiğinde 2 santrforla da oynayacak. Nagatomo ve Rodrigues en az 10 pozisyon getirdiler kanatlardan ama vuramadık. Hiç alakası yokken, kalemize gelemezlerken ilk yarının sonunda golü yedik. Sonrasında riskleri alacaktık. Son saniyede berabere de kalabilirdik ama o da bizi tatmin etmezdi. Sadece 2-1 yenilgiden iyi sonuç olurdu. Şu bir gerçek ki kredilerimizi ve avantajlarımızı yitirdik. Bundan sonra mümkün mertebe kayıp olmamasına dikkat edeceğiz. İnşallah mayıs ayını şampiyon tamamlarsak ondan sonrası kolay."

Hesabında hiçbir zaman yenilgi olmadığına dikkati çeken Terim, "Galatasaray takımı cesur olmalıdır. Her maçı Türk Telekom Stadı'nda oynayacak halimiz yok. Nerede olursa olsun oynamalı, hem de cesurca oynamalıyız. Deplasman fobisi nereden çıkmış? Çim mi değişik, olur mu öyle şey? Bir yarıştayız ve bizim için asgari kayıp önemli. Şu an için kaybedilmiş hiçbir şey yok ama kaybedilmiş çok önemli krediler var. İnşallah ileride bu puanları aramayız." değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz