Futbol

Kulüplerin lisans başvuruları sona erdi

01 Nisan 2018 Pazar 14:29 - Son Güncelleme 01 Nisan 2018 Pazar 14:40

Kulüplerin, gelecek sezon için UEFA ve Ulusal Lisans başvuruları sona erdi. 

Türkiye Futbol Federasyonu belgelerini sunan kulüplerin mali tablolarını bu ay içinde inceleyecek. UEFA ve Ulusal Lisans alan kulüpler en geç 10 Mayıs'ta açıklanacak.

Denk hesap şartlarının yerine getirilmesi ve vadesi geçmiş borcun bulunmaması öncelikle ele alınan konular olacak. Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play sistemi, Süper Lig'in yanısıra 1. Lig ve 2. Lig takımlarını kapsıyor.

UEFA Lisansı için gelir-gider açığı 5 milyon avro olarak belirlendi. Kulüp çevrelerinden karşılanması durumunda bu rakam 30 milyon avroya çıkabilecek. UEFA'nın bu konuda farklı yaklaşım sergileyebileceği de talimatta belirtiliyor.

2018-2019 sezonunda sapma miktarı da Süper Lig kulüpleri için 10 milyon lirayı, 1. Lig kulüpleri için 3 milyon lirayı aşamayacak.

Türkiye Futbol Federasyonu, lisans kriterlerini karşılamayan takımları farklı yaptırımlar uyguluyor. Lisans için başvurmayan kulüpler lige alınmıyor. Belgelerini geç sunanlar da para cezası alıyor. Kriterleri karşılayamayan kulüplere ise önce uyarı yapılıyor ve ek süre veriliyor. Daha sonra ihlalin niteliğine göre para ve puan silme cezaları gündeme geliyor. Transfer yasağı da uygulama kapsamında.

Kulüp Lisans Kurulu'nun verdiği kararlara Tahkim Kurulu'nda itiraz edilebiliyor.
 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz