Futbol

MEB'den Fenerbahçe'ye cevap!

06 Mayıs 2015 Çarşamba 14:42 - Son Güncelleme 06 Mayıs 2015 Çarşamba 14:50

MEB, Fenerbahçe'nin sorumluluklarını yerine getiremediğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul Anadolu Lisesi (eski adı ile Kenan Evren Anadolu Lisesi'nin) Fenerbahçe'ye devri konusunda açıklama yaptı.

 

Açıklamada, Fenerbahçe'nin karlı bir protokole imza atmasına rağmen sorumluluklarını yerine getirmediği ve bakanlığın iyi niyetli davranarak, her seferinde protokolleri revize etiğinin altı çizildi.

 

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, lise arsa ve binalarının yapılacak tesisler karşılığında Fenerbahçe Spor Kulübüne devrine dair 11.11.2002 tarihinde bir protokol düzenlendiği anımsatıldı.

 

Fenerbahçe Kulübü'nün protokol gereği, Sancaktepe’de 24 derslikli İlkokul, Üsküdar’da 32 derslikli İlkokul, Ataşehir’de 40 derslikli Anadolu Lisesi ve yine Ataşehir'de Mevlana Anadolu Lisesi bahçesine spor salonu ve konferans salonu yapımını taahhüt ettiği ifade edilen açıklamada, ancak kulübün sorumlulukların tam olarak yerine getirilmediği belirtildi.

Bazı işlere dair kısmi teslimatların gerçekleşerek, öğrencilerin kullanımına sunulduğu ancak bazı işler için hiç bir adım atılmadığı belirtilen Milli Eğitim Bakanlığı açıklamasında, protokol kapsamındaki eğitim ünitelerinin toplam maliyetinin 18 milyon 480 bin 200 lira olduğu, buna karşılık Fenerbahçe'ye tahsis edilmesi talep edilen taşınmazların değerinin ise 345 milyon 726 bin 200 lira olarak hesaplandığı vurgulandı.

 

Fenerbahçe'nin karlı bir protokole imza atmasına rağmen sorumluluklarını yerine getirmediğine işaret edilen açıklamada,

"Bakanlığımız iyi niyetli davranarak protokolleri revize etmesine ve kendisine tahsis edilen gayrimenkul ile karşılığında yapacağı eğitim ünitelerinin maliyeti arasında kulüp lehine ciddi bir kamu desteği olmasına rağmen, Kulüp yetkililerinin Bakanlığı itham edici ve kamuoyunu yanlış yönlendiren açıklamalarını kamuoyunun bilgi ve takdirine sunmak zorunluluğu doğmuştur" ifadelerine yer verildi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz