Futbol

Mersin İdmanyurdu'nu zor günler bekliyor

21 Mayıs 2014 Çarşamba 11:55 - Son Güncelleme 21 Mayıs 2014 Çarşamba 11:57

13 futbolcunun sözleşmesi sona eriyor. Teknik direktör de belli değil.

PTT 1. Lig play-off finalinde başarılı olarak Spor Toto Süper Lig'e yükselen Mersin İdmanyurdu'nda, final maçında 18 kişilik kadroda yer alan 13 futbolcunun sözleşmesi bu ay sonunda bitiyor.

2012-2013 sezonunda mücadele ettiği Süper Lig'de sıralamada sonuncu olarak küme düşen Mersin ekibi, bu yıl yeniden en üst lige yükselme hedefine zorlu bir süreçten geçerek ulaştı.

Tecrübeli bir kadroya sahip olan Mersin takımında, gelecek sezonda hangi futbolcuların yer alacağı ise şimdiden merak konusu oldu. Samsunpor ile oynanan play-off finalinde ilk 11'de sahaya çıkan futbolculardan kaleci Ahmet Şahin ile Ali Tandoğan, Anıl Karaer, Nurullah Kaya, Murat Ceylan, Ben Yahia, Güven Varol, Emrah Bozkurt ve Mehmet Yıldız'ın sözleşmeleri 31 Mayıs'ta sona erecek. Aynı maçta yedek kalan oyunculardan kaleci Behram Zülaloğlu ile Efe Özarslan, Perich ve Cem Sultan'ın sözleşmesi de ay sonunda bitiyor.

Mersin İdmanyurdu'nda sadece Mitrovic, Berkan Afşarlı, Mahmut Temür, Eren Tozlu ve Sinan Kaloğlu'nun sözleşmeleri devam ediyor.

Sezon başından itibaren maddi sorunlarını aşamayan ve futbolcuların alacaklarını ödeme noktasında da büyük sıkıntılar yaşayan kırmızı-lacivertli ekipte bu isimlerden kimlerin kalacağı konusunda da belirsizlik sürüyor.

- Teknik direktör de belli değil

Ligin sonları yaklaşırken teknik direktör Hakan Kutlu ile yollarını ayırıp Yılmaz Vural'ı göreve getiren Mersin İdmanyurdu, ligi 6. sırada bitirerek play-off oynamaya hak kazandı ancak final maçı öncesi yine sıkıntılı bir döneme girdi. Bu sefer de Vural ile ayrılan yollar yeniden Kutlu ile kesişti. Samsunspor ile oynanan final maçı için anlaşılan Kutlu o karşılaşmayı kazanarak kırmızı-lacivertli ekipteki tek maçlık görevini tamamladı.

Spor Toto Süper Lig'e yükselen Mersin ekibinde bu sezonki macera mutlu sonla biterken, final maçı öncesi yaşanan teknik direktör değişikliği sürecinin etkileri ise adeta başarıyı unutturdu. Yönetim kurulu ise bu konudaki tartışmalar konusunda sessiz kalmayı tercih ediyor.

Öte yandan yeni sezonda kırmızı-lacivertli ekipte teknik direktörlük koltuğuna kimin oturacağı da belirsizliğini koruyor. Kentte büyük çoğunluk Kutlu ile yeniden anlaşılmasını isterken, göreve kimin geleceği merakla bekleniyor.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz