Futbol

"Mükemmel bir takımdan bahsediyor"

22 Ağustos 2014 Cuma 13:03 - Son Güncelleme 22 Ağustos 2014 Cuma 13:05

Aslan: "Avrupa'nın sayılı takımlarından biri olacağız"

 UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında sahasında Rusya'nın Rostov takımını 2-0 yenerek avantajlı bir sonuç elde eden Trabzonspor'da, kulüp başkan yardımcısı ve basın sözcüsü Yakup Aslan, teknik direktör Vahid Halilhodziç'in Trabzonspor için bir şans olduğunu belirterek, "Umarım bu motivasyonu, hevesi devam eder. Bu hevesini bozmazlar. '3-5 ay sonra takım hazır olur' derken mükemmel bir takımdan bahsediyor. Avrupa'nın sayılı takımlarından biri olacağız" dedi.

Aslan, yaptığı açıklamada, Rostov karşısında ilk maçta avantajlı bir skor elde ettiklerini söyledi. Tura yakın taraf olduklarını ancak futbolda hiçbir şeyin garanti olmadığını belirten Aslan, "Futbol sürprizler oyunudur, bu nedenle ciddiyeti elden bırakmayacağız" ifadesini kullandı.

Teknik direktör Vahid Halilhodziç'in işi sıkı tuttuğunu dile getiren Aslan, "Futbolda gevşekliğe, rehavete asla yer yoktur. Hocamız, felsefesini bunların üzerine kurmuş. Ciddiyeti hiç elden bırakmıyor. Vahid hoca, Trabzonspor için bir şans. Umarım bu motivasyonu, hevesi devam eder. Bu hevesini bozmazlar. '3-5 ay sonra takım hazır olur' derken mükemmel bir takımdan bahsediyor. Avrupa'nın sayılı takımlarından biri olacağız. Hocamız, Avrupa'da her takıma kafa tutacak bir takımdan bahsediyor. Sadece ligi düşünmüyor" diye konuştu.

Yeni bir takım oluşturduklarına dikkati çeken Aslan, "Dünkü karşılaşmayı yüzde 50 kapasiteyle oynadık. Takım henüz oturmadı" dedi.

Rostov maçında tüm oyuncularının iyi mücadele ettiğini belirten Aslan, "İlerleyen dönemde çok daha iyi bir Trabzonspor olacak. Rostov'u geçmemiz halinde gruplar aşamasında daha oturmuş, hazır bir bir takımımız olacak. Önümüz daha açık olacak" şeklinde konuştu.

- "Şampiyonluk için yola çıkıyoruz"

Aslan, bu sezon şampiyonluğa oynayacak bir takım oluşturduklarını ve bu hedefle yola çıktıklarını belirterek, "Şampiyonluk, yönetim, futbolcu, teknik heyet, taraftar birlikteliğiyle olur. Şampiyonluk zor süreç. Taraftarımıza büyük iş düşüyor. Passolig kartına son günlerde yoğunluk olduğu için Rostov maçında sıkıntı yaşandı. 25 bin taraftarımız önünde maçı oynamayı biz de isterdik. Zamanında passolig kartı alınmadığı için sıkışıklık oldu, sistem kilitlendi. Ligin ikinci haftasında sahamızda Fenerbahçe ile oynayacağımız maç var. Taraftarlarımızdan ricamız, şimdiden passolig kartı alsınlar ve yoğunluk yaşanmasın" ifadelerini kullandı.

Oscar Cardozo'nun attığı golle kalitesini gösterdiğini ifade eden Aslan, "İlerleyen dönemde fiziksel olarak da hazır duruma geldiğinde takıma daha da katkı sağlayacaktır. Constant da oynadığı futbolla kendisini gösterdi. Takımı hücuma çıkarmada önemli işler yaptı" diye konuştu.

- "Transfer yapacağız"

Yakup Aslan, transfer çalışmalarının sürdüğünü ve takıma yeni isimlerin katılabileceğini söyledi.

Kadrolarına öncelikle bir forvet katacaklarını belirten Aslan, "Stoper ve orta alana da takviye yapabiliriz. Bunun için çalışmalarımız var. 2-3 oyuncuyu kadromuza katabiliriz" dedi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz