Futbol

Müthiş gerçek! Tarihi öykü...

29 Ocak 2015 Perşembe 12:48 - Son Güncelleme 29 Ocak 2015 Perşembe 12:58

İsmail Kartal ve Ersun Yanal arasında bilinmeyen gerçek

İsmail Kartal, eski mesai arkadaşı Ersun Yanal’a, Erkan Zengin göndermesi yapınca 19’uncu haftadaki Fenerbahçe-Trabzonspor derbisinin ateşi şimdiden yandı!

Oysa pek bilinmez, ikilinin yolu, Sarı-Lacivertli takımdan önce de kesişmişti. İsmail hoca, Yanal’ın futbolculuğunu yapmıştı. İşte, şampiyonlukla da taçlanan o müthiş tarihi öykü...

Yıl 1993... Denizlispor, Fenerbahçe’den büyük bir transfer yapar. PAF Takımı’nın teknik direktörünü de yukarı çıkararak Ömer Kaner’in yardımcısı olarak ilan eder. Takım o yıl şampiyon olur, şimdiki adıyla Süper Lig’e yükselir.

O transferin adı İsmail Kartal, o yardımcı hocanın da Ersun Yanal’dır. İkilinin yolu yıllar sonra Fenerbahçe’de kesişti. Ortaklık 1 yıl sürdü. Şimdi rakipler ve son düello Erkan Zengin transferinde yaşandı. Kartal, Yanal’ın oyuncunun ayağına gittiğini belirtti!

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın, büyük bir futbolculuk kariyeri olmadı. Futbola Denizlispor'da başladı. Sonra alt liglerde forma giyip sahalara erken yaşta veda etti. (Emsan Şirinköy İDY, Sarayköyspor, Manisaspor ve Nazillispor). Babası Ural Bey, Denizli Sanayi Bölgesi'nde elektrik malzemeleri satan bir işyeri çalıştırıyordu. Futbolu sevmez ve oğluna hep kızardı. Bu yüzden Ersun Yanal’ı Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümü’nde okutmuştu. Ancak o, kafaya koymuştu, antrenör olacaktı. Ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na kayıt yaptırdı.

EL ELE ŞAMPİYONLUĞA KOŞTULAR

Bu yüzden babasıyla arası hep limoni oldu Ersun Yanal’ın. Hatta daha sonra antrenörlüğe başlayacağı Denizlispor PAF Takımı idmanlarına da gizlice giderdi. Ama yönetici- lerle arasını hep iyi tutardı. 1993-94 sezonunun başında A takıma yardımcı antrenör olmayı başardı. İkinci çocuğu Onur da yeni doğmuştu. Yanal'ın döneminde teknik direktör Ömer Kaner'di. O sezonun sonunda takım büyük bir zafere imza atarak şampiyon oldu ve şimdiki adıyla Süper Lig’e çıktı. Bu, Ersun hoca için de yeni bir adım oldu. İşte o sezonun başında takıma önemli transferler yapılmıştı. Onlardan biri de Fenerbahçe'de 10 yıl forma giymiş İsmail Kartal'dı. Yani İsmail hoca, o yıl, Ersun hocanın öğrencisi olmuştu.

YOLLARI 20 YIL SONRA YİNE KESİŞTİ

Yanal ve Kartal yıllar sonra, 2013'te bir kez daha buluştu. Yanal, Fenerbahçe'ye teknik direktör, İsmail Kartal da yardımcısıydı artık. Ancak bu birliktelik de sadece 1 yıl sürdü. Kartal, Yanal'ın ardından göreve birinci teknik adam olarak devam etti, Yanal ise rotayı Trabzonspor’a kırdı.

İkili arasındaki son düello, 10 gün sonra oynanacak Fenerbahçe-Trabzonspor maçı öncesi transfer üzerinden yaşandı. Trabzon'a transfer olan Erkan Zengin'in Fenerbahçe için bir kayıp olup olmadığına ve Ersun Yanal'ın, futbolcuyu ikna için İsveç'e gitmesine ilişkin sorulara Kartal, "Erkan Zengin olayı bizim için kapanmıştır. Rakip takımın antrenörü ülkesine kadar gitmiştir, Ben sadece kendi işimi yapmaya çalışıyorum” şeklinde bir yanıt verdi.

ARABAYA 16 KİŞİYİ BİNDİRİYORDU

Yanal’ın Denizlispor PAF Takımı'ndan çok ilginç anıları da var. Futboldan hoşlanmayan babasının aracını gizlice kaçırıp, stada gelir, oyuncuları arabaya doldurdu. 15-16 kişi bir arabaya dolar, 4 km ötedeki toprak sahaya idmana giderdi.

İdmanlardan önce Yanal, eşi Şenay hanımla sahaya gider, taşları toplar, eşi de zemini sulayarak yumuşatırdı. Babasından arabayı alamadığında, stada bisikletle gelirdi. Bazen sakatlanan futbolcusunun gece evine gider, buz tedavisi yapardı.

BUGÜN

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz