Futbol

"O pankartı esefle kınıyorum"

15 Nisan 2014 Salı 19:29 - Son Güncelleme 15 Nisan 2014 Salı 20:03

Hoşcan, Eskişehirspor-Trabzonspor maçında açılan pankarta tepki gösterdi.

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, Trabzonspor ile Spor Toto Süper Lig'de oynadıkları müsabakada rakip takım taraftarlarının bulunduğu tribünde açılan pankarta ilişkin, "Kendini bilmez, ne yaptığını bilmeyen bir kişinin o şekilde bir pankart hazırlamasını ve yanındakilerin de destek vermesini esefle kınıyorum" dedi.

Eskişehirspor Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde gazetecilerin sorularını cevaplayan Hoşcan, kulübünün yönetici, teknik heyet ve oyuncularına güvendiğini söyledi.

Trabzonspor maçında sonucun istedikleri gibi olmadığını ancak oyuncularının performansının kendilerini umutlandırdığını dile getiren Hoşcan, "Eskişehirsporumuzun yapısıyla ilgili ne takımıma, ne hocama asla laf söyletmem. Bunun da kamuoyu ve camia tarafından bilinmesini önemle rica ediyorum" ifadesini kullandı.

Hoşcan, müsabakada rakip takım taraftarlarının bulunduğu tribünde açılan pankartın hatırlatılması üzerine, bu durumdan büyük üzüntü duyduklarını anlattı.

Konuk takımların kulüp başkanları ve yöneticilerine ellerinden geldiğince iyi ev sahipliği yapmaya ve onlarla iyi ilişkiler kurmaya çalıştıklarını vurgulayan Hoşcan, şöyle devam etti:

"Taraftarlarımıza da hep kötü tezahürattan uzak durmalarını, sadece takımımızı desteklemelerini, çıkışta el ele, kol kola çıkılması gerektiğini söylüyorum ama burada şöyle bir gerçek var; taraftarımızın ağır bir tahrik içinde olduğunu gördük. Bundan dolayı da çok üzgünüz. Bunu Trabzonspor yönetimine de ilettik. Bu pankartın buraya girişiyle ilgili güvenlikle emniyet teşkilatı arasında görev paylaşımında sorun olduğu tespit edildi. Hem güvenlik şirketiyle hem de emniyetle bu konuyu görüştük. Güvenlik şirketinden savunma istedik. Emniyette görevlendirmede bir kavram karmaşası olduğunu kabul etti. Bununla ilgili araştırmanın kendileri tarafından da yapılıp bize bilgi vereceklerini söylediler. Trabzonspor yönetimi de rahatsız olduklarını bize bildirdi ama taraftarın verdiği tepkinin, ağır bir tahrikten olduğunun hepimiz farkındayız."

"Hoş olmadı"

Pankarttaki yazının onur kırıcı olduğunu dile getiren Hoşcan, hiç kimsenin Eskişehirspor takımı veya taraftarları için böyle bir ifade kullanamayacağını vurguladı.

Konuyla ilgili gerekenin yapılacağını bildiren Hoşcan, "Hoş olmadı. Trabzonspor camiasına da hoş olmadı. Kendini bilmez, ne yaptığını bilmeyen bir kişinin o şekilde bir pankart hazırlamasını ve yanındakilerin de destek vermesini esefle kınıyorum. Bu taraftar tespit edildi ve 6222 sayılı yasaya göre işlem yapıldı. Statlardan uzaklaştırma kararı verildi. Taraftarımızın o ağır tahrike rağmen ilk başta kötü söylemleri oldu ama ben sonradan duyarlı davranıp özellikle ikinci yarıda takımımızı destekleme yönündeki gayretleri için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Daha sonra tesislerdeki futbol sahasına inen Hoşcan, antrenman yapan Eskişehirspor altyapısındaki oyuncuların kale direğini taşımasına yardım ederek çalışmalarını izledi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz