Futbol

O pozisyonda ne oldu?

20 Nisan 2014 Pazar 21:29 - Son Güncelleme 20 Nisan 2014 Pazar 23:39

Beşiktaş-F.Bahçe derbisinde Dany'nin pozisyonu tartışma yarattı.

Spor Toto Süper Lig'in son derbisi, mücadelesi, golleri ve sonucunun  yanısıra tartışmalı pozisyonlarla da akıllarda kalacak.

O pozisyonlardan birisi de, Beşiktaş ceza sahasına çok yakın bir noktada yaşandı.

Hakem Halis Özkahya'nın Beşiktaş ceza sahası önünde yaptığı hava atışında siyah beyazlı savunmacı Dany topu önce sektirdi, ardından kafayla topu kaleci Tolga Zengin'e verdi.

Dany'nin bu geri pası sonrasında hakem Halis Özkahya Dany'ye sarı kart verirken Fenerbahçe 87.dakikada çok tehlikeli bir noktadan çift vuruş kazandı. Ancak kaleci Tolga Zengin'in topu eline almaması nedeniyle Beşiktaşlı oyuncular geri pas olmadığını iddia etti.

Sarı lacivertli futbolcular da aralarında konuştuktan sonra hakemin yanlış karar verdiğini düşünerek topu doğrudan auta gönderince tribünlerden alkış aldılar.

Kurallar ise hakem Halis Özkahya'nın haklı olduğunu söylüyor.

Hakem atışı sonrasında bir oyuncu topu hileli bir şekilde kafası yada vücudunun bir başka kısmıyla kalecisine gönderirse bu durum kural ihlali olarak sayılıyor.

Hakem Özkahya da, işte bu kuralı uyguladı ve Dany'e sarı kartını göstererek atışı Fenerbahçe'nin lehine verdi.

Ancak Caner topu auta atmayı tercih etti.

Caner de, "Ben ilk önce pozisyonu anlayamadım. Frikik oldu diye topun başına geldim ve Tolga abi anlatmaya çalıştı. Öyle bir kural varmış. Ben de hakemi dinleyerek böyle bir şey yapmayı uygun gördüm. Sonra Beşiktaş takımı oyuna başladı" dedi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz