Futbol

Olay adam tribünde görüldü!

20 Nisan 2014 Pazar 21:34 - Son Güncelleme 20 Nisan 2014 Pazar 23:43

Mustafa Özel isimli şahsın derbide tribünde olduğu iddia edildi.

Beşiktaş - Fenerbahçe derbisi için Olimpiyat Stadı'nda Passolig uygulaması sıkıntılarla başladı ve bir çok "taraftar" stadyum dışında kaldı. Ancak "seyirden men" cezası olan kişileri stadyum dışında tutacağı ifade edilen sistem, IBB Ulaşım Kartı ile taraftarları içeri aldı, hatta seyirden men cezası almış taraftarlar da tribüne girdi. Konuyla ilgili TFF'den de açıklama geldi.

Kasımpaşa-Beşiktaş maçında sahaya giren ve Manuel Fernandes'e saldırıda bulunan Mustafa Özel isimli şahsın derbide tribünde olduğu iddia edildi. Paylaşılan fotoğrafta maçta olduğu görülen kişi, saldırı olayı üzerinden daha 6 ay geçmeden yine önemli bir mücadelede tribündeki yerini aldı.

Fernandes'e saldırısı olayı sonrasında gözaltına alınan Özel'in seyirden men yasağı alarak savcılıktan serbest bırakıldığı açıklanmıştı. Ancak Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinde yeniden tribünde olması, bu konuda önlemlerin yeterince alınmadığını gözler önüne serdi. (Ajanspor)

Olay adam maça nasıl girdi?

E-bilet ile ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Basın Sözcüsü Prof. Dr. Mete Düren, "olay adam" konusunda da açıklama yaptı.

Düren, Kasımpaşa ile Beşiktaş arasında ligin 15. haftasında oynanan ve daha sonra tekrarına karar verilen maçta sahaya giren şahsın, derbide tribüne girdiği bilgisinin kendilerine geldiğini kaydederek, sözlerini şöyle tamamladı?

"Geçtiğimiz haftalarda Kasımpaşa-Beşiktaş maçında sahaya girerek, Fernandes'e fiili saldırıda bulunan ve stadyumlara girmesi yasaklı olan şahsın bu maçta yer aldığı bilgisi gelmiştir. Bilindiği gibi kulüplerden gelen istek nedeniyle kombine kartlar, passolig sistemine tanıtılmış bu sebeple herhangi bir kişiye ait kombine kartla bu şahıs tribüne girmeyi başarmıştır. Sadece bu olay bile gelecek sezondan itibaren kişiye özel e-bilet sistemiyle, stadyumların bu tür şahıslardan arındırılması hususunun da ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz