Futbol

Orman'dan flaş talep: "Derbi ertelensin"

11 Şubat 2018 Pazar 00:01 - Son Güncelleme 11 Şubat 2018 Pazar 02:42

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Fenerbahçe ile oynayacakları Ziraat Türkiye Kupası maçının ertlenmesini istediklerini söyledi. Orman, "Beşiktaş'ın yoğun bir trafiği var. Bu sebeple biz kupa mücadelesinin daha iyi bir zamanda oynanmasını talep ediyoruz" dedi.

Bayern Münih ile Şampiyonlar Ligi'nde oynayacakları son 16 turu için umutlu konuşan Orman, performansıyla göz dolduran Anderson Talisca'nın bonservisini almak için çalışma yaptıklarını da kaydetti.

Karabükspor maçı sonrası Beyaz TV'ye açıklamalarda bulunan Orman, "Beşiktaş kuvvetli bir takım ve kuvettli bir kadroya sahip, seyircisiyle bütünleşince de coştuğunu söyleyebiliriz. Karabükspor sıkıntılı bir durumda onlara Allah yardım etsin. Sonuçta bu maç sona erdi daha çok maçımız var. İşler yolunda gidiyor. Umarım sorun yaşamayız" dedi.

Yoğun maç trafiği

Orman, siyah-beyazlı ekibin yoğun maç trafiğine dikkat çekerek, sözü Fenerbahçe ile Ziraat Türkiye Kupası'nda oynayacağı yarı final maçlarına getirdi. 

Fikret Orman, "Biz hem Şampiyonlar Ligi'nde, hem de kupada oynuyoruz, maçları araya sıkıştırmanın anlamı yok. Beşiktaş'ın yoğun bir trafiği var, bu sebeple biz kupa mücadelesinin daha iyi bir zamanda oynanmasını talep ediyoruz. Bu sene lig erken bitiyor. TFF yetkilileri bizim sorunumuza çözüm bulabiler mi? Bilmiyorum. Kimseden medet ummuyoruz, büyük bir beklentimiz yok ama bu erteleme olursa bizim için daha iyi olur" şeklinde konuştu.

"Üç kupayı da isterim"

"Bir seçme şansım olsa; lig şampiyonluğunu, kupa şampiyonluğunu ve Bayern Münih'i elemek isterim. Ben bütün her yerde şampiyon olmayı istiyorum ama böyle seçme bir şansımız yok" diyen Orman, Şampiyonlar Ligi'nde oynayacakları Bayern Münih maçına değindi. 

Orman, "Ben Bayern Münih'i elemek konusunda hayaller kurmuyorum, eleyeceğimize inanıyorum. Biz Beşiktaş gibi oynayabilirsek neden elemeyelim? Biz o ligin 2. takımı Leipzig'i içeride dışarıda mağlup etmeyi başardık. Neden aynı şeyi yapıp Bayern Münih'i de elemeyelim?" diye sordu.

"Talisca'nın bonservisini almak için çalışmalarımızı yapıyoruz"

Sergilediği performansla göz dolduran Talisca'nın takimdaki geleceği ile ilgili olarak ise Fikret Orman, "Talisca, sevdiğimiz ve çok karakterli bir oyuncumuz onunla oynamaktan çok mutluyuz ama kulüplerimizin finansal problemleri var ve bizim de var. Bir yandan Kulüpler Birliği'nde bu durumu nasıl çözeriz diye çalışıyoruz. Talisca'nın bonservisini almak için çalışmalarımızı yapıyoruz. Bizim oyuncularımızdan kime teklif gelirse gelsin biz değerlendirmeye alırız burada fiyatlar çok önemli. Negredo bizim değerli bir oyuncumuz ama kendisinin bir şanssızlığı var, kalbi temiz bir oyuncu başarılı olacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

"Attığı gol ofsayt gibi gözükse de..."

Vagner Love'un takıma direkt katkı sağlayabilecek büyük bir futbolcu olduğunu kaydeden Orman, "Attığı gol ofsayt gibi gözükse de o vuruşu yapması onun ne kadar büyük bir futbolcu olduğunun göstergesi. Ben maçı izlediğim sırada ofsayt olarak gördüm golü" ifadelerini kullandı.

"Yusuf Namoğlu gitse ne değişecek?"

Fikret Orman, MHK ve hakemlerle ilgili ise şunları söyledi:

"Biz hakemlerden rahatsız olmaktan ziyade, hakemlerin böyle saatlerce tartışılmasından rahatsızız. Bizim maçlarımızda da büyük hatalar yapıyorlar ama sonuçta bu bizim futbolumuz. Bursa maçında bir penaltımız verilmedi bu oluyor, olmuyor değil. Kulüplerin de kendisine bakması lazım, bu noktada basına da görev düşüyor. Her geçen gün medya küçülüyor, her gün bir basın mensubu işten çıkartılıyor sektör daralıyor. Bugün Yusuf Namoğlu gitse ne değişecek? Çevresindeki ekip aynı olduktan sonra ne olabilir ki? Biz anlayışın değişmesi gerektiğini düşünüyoruz....Benim de dönem dönem hakemlerle ilgili rahatsızlıklarım oluyor, Fenerbahçe tam olarak neden rahatsız bilmiyorum ama bunlar gelip geçiyor."

Aziz Yıldırım, Kulüpler Birliği toplantılarına katılacak mı?

Yakın zamanda Kulüpler Birliği başkanlığına seçilen Orman'a, "Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım Kulüpler Birliği toplantılarına katılacak mı?" sorusu da yöneltildi. Orman, şu yanıtı verdi:

"Aziz Yıldırım, Kulüpler Birliği toplantılarına katılacak mı katılmayacak mı bilmiyorum. Ama bazı toplantılara başkanlar seviyesinde olur. Bazen de temsilciler katılır. Kulüplerin sorunları var, bunları çözmeliyiz. Ayrıca Kulüpler Birliği icra makamı değil temsil makamı olmalı."

"Beni sadece Beşiktaş ilgilendiriyor"

Süper Lig'deki şampiyonluk yarışına da değinen Orman, "Bizim rakiplerimiz Başakşehir, Galatasaray, Fenerbahçe, Kayserispor, Trabzonspor diyorum. Başakşehir - Fenerbahçe mücadelesi güzel bir maç olsun hakemin yanında hakem şansı olsun ben bunları diyorum. Beni sadece Beşiktaş ilgilendiriyor, Beşiktaş şampiyon olamayacaksa kim olursa olsun beni ilgilendirmiyor" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz