Futbol

Otyakmaz'dan yeni stada isim önerisi

20 Kasım 2014 Perşembe 22:01 - Son Güncelleme 21 Kasım 2014 Cuma 00:30

Otyakmaz, Sivas'taki yerel kanalların ortak yayınında önemli açıklamalar yaptı.

Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, kulüp tesislerinde, kentte yayın yapan yerel televizyonlardan ikisinin ortak yayınında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Otyakmaz, takımın performansı, Passolig, hakemler, yeni stadyum, transfer gibi bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

"Art niyetli eleştiriler gözümüzden kaçımıyor"

Sivasspor'un ligdeki kötü gidişatından dolayı kulüp yöneticilerin ve kendisinin eleştirilere maruz kaldığını belirten Otyakmaz, "Yöneticilerimizi ve bizi haksız yere eleştiren taraflar var ve bunu özellikle ön plana çıkaran bazı gruplar olduğunu hissediyorum" diye konuştu.

Bu kişilerin sayısının fazla olmadığını, kendilerini büyük göstermek için bir takım çabalar sarf ettiklerini dile getiren Otyakmaz, şunları kaydetti:

"Eğer hedefleri Sivasspor'da görev almaksa bir kadro oluştururlar ve kamuoyuna kendilerini deklare ederler. Çıkar derler ki: Bu yönetim artık miadını doldurmuştur, Sivasspor'a verecek hiçbir şeyleri yoktur, bizler yeni bir oluşumuz, yeni bir kanla, şevkle Sivasspor'a hizmet etmek için hazırız. Çıkarlar ortaya, destek de bulurlar. Biz gerek duyarsak yarışırız, gerek duymazsak o arkadaşlarımıza teslim ederiz. Sivasspor'un içerisinde bulunduğu kötü anda bir tekme de onlar vurup, daha iyi bir hale getirmelerine imkan yok. Aksine takıma zarar veriyorlar ve haksız eleştiriler yapıyorlar."

Bazı yöneticiler hakkında menfaat elde ettiklerine dair yazılar okuduğunu ve bunlara inanmadığını ifade eden Otyakmaz, "Bu insanlar, yıllardır Sivasspor'a hizmet ediyorlar ve önemli bir mesai harcıyorlar. Geçtiğimiz yıllarda Sivasspor'a ekonomik anlamda destek olunması gerektiği anlarda en önemli desteği vermişlerdir" dedi.

Sivasspor'un iyi bir takım olduğunu ve bu dönemde bir takım şanssızlıklar yaşadığını vurgulayan Otyakmaz, "Bu şanssızlıkları yaşadığımız dönemde gizlice arkadan bıçaklamaya çalışan insanların var olduğunu görmek, dostumuzu ve düşmanımızı görmek açısından da bizim için çok önemli bir ders olduğunu söyleyebilirim. Tabii ki yapıcı eleştirilerden gerekli dersi de çıkarttığımızı söyleyebilirim" şeklinde konuştu.

"Futbolcularla birebir görüşüyorum"

Sivasspor Başkanı, bu hafta oynayacakları Balıkesirspor maçı öncesi futbolcularla birebir görüştüğünü kaydederek, "Takımımız geçen yılki performansını mutlaka yakalayacaktır... Akhisar ve Eskişehir maçlarında son dakikada gol yemesek herşey güllük gülistanlık olurdu" dedi.

Passolig için taraftara çağrı

Passolig konusunda da çağrıda bulunan Otyakmaz, şunları dile getirdi:

"Passoligi sevimli hale getirmek için kombineleri 50 ve 150 liradan satışa çıkarttık. Her maç ortalama 3 bin kişiye oynuyoruz. Bu sayı ne hakemi etki altına almaya ne takımı motive etmeye ne de büyük bir transfer yapılmasını sağlar. Tüm taraftarlarımızın Passolig kart almasını ve hiçbir bütçeyi sarsmayacak 50 liralık kombinelere ilgi göstermesini bekliyorum."

Yeni stad için Yazıcıoğlu'nun ismini önerdi

Sivasspor Başkanı Otyakmaz, yapımı süren yeni stat için isim önerisinde de bulundu. Otyakmaz, "Yeni stadyumun isminin Muhsin Yazıcıoğlu olmasını isterim" dedi.

"Tecrübeli hakemlerin yaptığı hatalardan bıktık"

Ligdeki hakemlerin formsuz olduğunu ve kötü performans sergilediğini ifade eden Otyakmaz, Sivasspor maçlarına adaletli hakem atamalarının yapılmadığını savundu.

Otyakmaz, "Tecrübesiz hakemlerin yapacağı hataları sineye çekmeye hazırım ama tecrübeli hakemlerin yapmış olduğu hata insanların psikolojisini bozuyor. Tecrübeli hakemlerin yaptığı hatalardan bıktık" dedi.

Balıkesirspor-Sivasspor maçını yönetecek Deniz Ateş Bitnel ile ilgili de değerlendirme yapan Otyakmaz, "Balıkesir maçının hakemi genç ve ligde yeni hakemlerden birisi. Şansı İnşallah yaver gider, hatasız bir maç yönetir" şeklinde konuştu.

Sivasspor Başkanı, hakem hataları konusunda gerekli yerlerde tepkilerini dile getirdiklerini belirterek, "Taraftarımızı galeyana getirmemek için kamuoyu önünde açıklama yapmıyoruz. Taraftarlarımızın da hakem hatalarını küfürle değil, zeka ürünü sloganlarla protesto etmesini istiyoruz. Küfürlü tezahürattan dolayı 150 bin lira ceza aldık" dedi.

Aydın Karabulut'a taş!

Otyakmaz, geçen transfer döneminde Sivasspor'dan ayrılıp Bursaspor'a imza atan ancak yeşil-beyazlı ekipte kadro dışı bırakılan Aydın Karabulut ile ilgili olarak ise "Aydın'ın şunu iyi bilmesi gerekirdi. Taş yerinde ağırdır. Astronomik ücretle transfer olduğu Bursa tercihi kendisi için iyi olmadı" şeklinde konuştu.

 "Sezona sıkıntılı bir süreçle başladık"

Teknik direktör Roberto Calos'un dünya kupasına yorumcu olarak katılmasının ve Sivasspor'un UEFA Avrupa Ligi'ne katılıp katılamama stresi yaşamasının kırmızı-beyazlı ekibin sezon başında konsantrasyonunu bozduğuna dikkati çeken Otyakmaz, "Çünkü UEFA kupasına katılmış olsaydık, yaklaşık 20 gün önce takımın toplanmış olması gerekiyordu. Planımızı ona göre yapmıştık fakat katılamama durumu söz konusu olunca, takımı tekrar tatile gönderip, 20 gün sonra toparlandık. Bu sezona konsantre olma açısından hem futbolcularımız da hem biz de olumsuz bir etki yarattı" dedi.

Sivasspor'un geçen sezon ligi 53 puanla aynı puana sahip Trabzonspor'un averajla gerisinde 5. sırada tamamladığını anımsatan Otyakmaz, başarıyı yakalayan kadroyu Aydın Karabulut haricinde koruduklarını belirtti.

Devre arası için transfer  müjdesi

Teknik direktörleri Roberto Carlos'un vereceği rapor doğrultusunda ve kulübün imkanları ölçüsünde devre arasında ihtiyaç duyulan bölgelere 2-3 transfer yapılacaları müjdesini veren Sivasspor Başkanı, bu konuda taraftara seslendi. Otyakmaz, "İstanbul takımlarının bütçeleriyle bizim başa çıkacak takımlar kurmamız mümkün değil. İyi bir jenerasyon yakalarsak ancak zirveye oynayacak ekip oluruz... Devre arasında pahalı transferlere yönelmemiz için taraftarlarımızın Passolige ve ürün satışlarına ilgi göstermesi gerekir" ifadelerini kullandı.

"Hocamıza ve takımımıza sonuna kadar güveniyoruz"

Ligin 10. haftasında oynayacakları Balıkesirspor maçıyla takımlarındaki kötü gidişatın sona ereceğine yönetim olarak inandıklarını dile getiren Otyakmaz, "Biz hocamıza ve takımımıza sonuna kadar güveniyoruz. Milli maç arası bizim için yeni bir başlangıçtır ve yeni bir sezon gözüyle bakabileceğimiz bir atmosfere götürdü bizi. Bu takım inşallah sezona yeniden başlayıp, geçtiğimiz yıl ki performansı yakalayacaktır" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz