Futbol

Özdeş: "Puan için değil galibiyet için oynadık"

19 Mayıs 2018 Cumartesi 22:18 - Son Güncelleme 19 Mayıs 2018 Cumartesi 22:23

Spor Toto Süper Lig'in 34. ve son haftasında konuk olduğu Medipol Başakşehir'e 3-2 yenilen Kasımpaşa'nın teknik direktörü Kemal Özdeş, üst sıralarda yer alma hedefini son maça taşımalarının önemli ve değerli olduğunu söyledi.

3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yapılan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında görüşlerini aktaran Özdeş, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayarak sözlerine başladı.

Ani ataktan ve penaltıdan buldukları gollerle maçın başında 2-0 öne geçtiklerini belirten Özdeş, "Hızlı çıkışlarda yakaladığımız pozisyonları değerlendirebilseydik farkı arttırabilirdik. Ardından pozisyon hatasından ve bireysel hatadan yediğimiz gollerle skor 2-2 oldu. Maçta durum 3-2 olduktan sonra ise rakip skoru korumaya çalıştı, biz de beraberlik golünü bulmak için çaba sarf ettik. Oyuncularım Medipol Başakşehir karşısında puan almak değil galibiyet için oynadılar." ifadelerini kullandı.

Medipol Başakşehir'i sezon boyunca ortaya koyduğu mücadele için kutladığını aktaran Kemal Özdeş, "Ligi ilk 4 sıra içinde bitiren takımların hepsi şampiyonluğu hak etti. Galatasaray'ı elde ettikleri şampiyonluktan dolayı kutluyorum." diye konuştu.

Ligde 34. ve son haftaya 3 takımın şampiyonluk, 1 ekibin ise UEFA Şampiyonlar Ligi hedefiyle girdiğini vurgulayan Özdeş, şunları kaydetti:

"Üç takımın da 6. olma hedefi vardı. Bugün maçı kazanabilseydik ligi 6. sırada tamamlayacaktık. Üst sıralarda yer alma hedefini son haftaya taşımak bizim için önemli ve değerli. Ligi 5. sırada bitirmeyi hedefliyorduk. Büyük takımlardan birinin Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanması halinde UEFA Avrupa Ligi'ne katılabilirdik fakat bunu 2 hafta önce yitirdik. İkinci yarıda en fazla puan toplayan 5. takımız. İlk yarıda yeterli puan elde edebilseydik hedefimizi yakalayabilirdik. Yarından itibaren gelecek sezonun planlaması başlayacak. İç transferde bazı oyuncularla anlaştık. Takımın yüzde 80'i gelecek sezon bizimle olacak. Daha güçlü hale geleceğiz. Gelecek sezon hedefimiz üst sıralarda yer almak ve Avrupa kupalarına katılabilmek."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz