Futbol

Özdilek: "2 puan kaybettik"

15 Eylül 2014 Pazartesi 23:44 - Son Güncelleme 15 Eylül 2014 Pazartesi 23:52

Çaykur Rize Teknik Direktörü Özdilek, berabere biten Beşiktaş maçını yorumladı.

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldıkları maçta 2 puan kaybettikleri için üzüldüklerini söyledi.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Özdilek, maçın ilk yarısında oyunu iyi kilitlediklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Çalıştığımız her şeyle oyun içinde karşılaştık. Rakibe alan bırakmadık, pozisyon vermedik. 44. dakikada çok iyi bir geriden çıkışımız var. Lualua şut atmayıp Ümit'e bıraksa, devreye önde girebilirdik. Gelen gol, bizi moral açısından yukarı taşıdı. Tercihlerde doğruları yapamadık, yakaladığımız pozisyonları kullanamadık. Beşiktaş'a karşı oynamak kolay değil. Holosko ve Kıvanç'ın çıkması direncimizi düşürdü, son 20 dakika baskı yedik. Duran toplar çok önemli. Yediğimiz golden önce kornerde hepimiz doğru yerdeydik. Kazanmaya gelmiştik ama berabere bitti. Her geçen gün gelişimimizi görmek mutlu ediyor. Herkes gibi eksiklerimiz var. Henüz neredeyse hiçbir takım ritm yakalayamadı. Bu ritmi yakalayan Beşiktaş'a karşı oynayan oyuncularımı tebrik ediyorum. Şimdi, Mersin İdmanyurdu maçına bakacağız."

Normal şartlarda, karşılaşmayı kazanan tarafın kendileri olması gerektiğini yineleyen Özdilek, "1-0 öne geçmiş bir takım olarak iki puan kaybettik. Normalde 1-0 bitirmeliydi ama duran toptan gol yedik. Bu lig çok zor. İçeride, dışarıda her maç zor. Kaybetmemek önemli. Kimse kimseyi kolay yenemiyor. Bu haftaya baktığımızda 9 maçın, 7'si berabere bitti. İlk devre ve ikinci devre, lig farklı oynanıyor. Amacımız, ilk devre toplayabildiğimiz kadar puan toplamak" ifadesini kullandı.

Milli takım arasının bazı takımlara iyi gelebileceği gibi, bazı takımların oyun ritmini de düşürebileceğini ifade eden Özdilek, "Beşiktaş'a karşı oynarken takım savunmasını iyi göstermeniz lazım. Bugün, savunma anlamında iyi işler yaptık, topun gerisine çok iyi geldik" dedi.

Tribünlerin boş olmasıyla ilgili bir soru üzerine ise Özdilek, "Artık Passolig var. Haftalar ilerledikçe insanlar daha anlayışlı olacak ve tribünlere gelen taraftar sayısı yükselecek. Statlar dolu oldukça güzel. Cezalardan çok bu oyunun güzel taraflarına bakmalıyız. Dolu tribünler önünde oynamak, bizim tek temennimiz" yanıtını verdi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz