Futbol

Özer için ne dedi? Taraftara tepki...

03 Mayıs 2015 Pazar 23:18 - Son Güncelleme 04 Mayıs 2015 Pazartesi 08:56

Trabzonspor Teknik Direktörü Yanal, taraftara tepki gösterdi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, 2-0 kaybettikleri Beşiktaş maçına ilişkin "Bundan bir hafta önce içerdeki Galatasaray maçında belki daha olumsuz oyun oynamamıza rağmen kazandık" dedi.

Yanal, gol dakikasına kadar her iki takımın da ortada geçen bir mücadele verdiğini belirtti.

Golden sonra her iki tarafın da sert ve gergin dakikalar yaşadığını ifade eden Yanal, şöyle devam etti:

"O dakikadan sonra bizim taraftarımızın da oyunculara karşı tepkisiyle atmosfer biraz daha gerildi. O dakikaya kadar olan mücadelede rakibimiz bir hamle yaptı ve biz de orta sahadan fedakarlık yapan rakibimize karşı Cardozo ile tepki koyduk. Cardozo'nun da bugün maç öncesinde biraz sıkıntısı vardı. Belki 45 dakika oynaması daha iyi olacaktı. O dakikalar gelmişti. O dakikada gol olduktan sonra oyunda hakimiyeti kaybeden ve biraz da tribünleri dinleyen bir oyunla biraz gerildik ve oyuna hakimiyet konusunda zorlandık. Rakibimiz kazandı. Bundan bir hafta önce içerdeki Galatasaray maçında belki daha olumsuz oyun oynamamıza rağmen kazandık. Bugün hem pozisyon konusunda hem de mücadelenin daha sakin ve bilinçli geçmesi konusunda çok başarılı olduğumuzu söyleyemem. Rakibimizi tebrik ediyorum."

- Erkan Zengin'e gösterilen tepki

Ersun Yanal, Erkan Zengin'e maç içinde gösterilen tepki konusundaki bir soruyu şöyle yanıtladı:

"Eşyanın tabiatına aykırı bir şey. Kendi seyircinle kendi oyuncun... Bu senin oyuncun, sonuçta bizim takımın oyuncusu. Desteğe ihtiyacımız olduğu bir dakikada bunu hoş karşılayamam. Bu konuda çok üzgünüm. Erkan bunu hak etmeyen bir oyuncu. Her hata yapan oyuncuyu yuhalarsak o zaman burada oyuncu bırakamayız. Bu bence yanlış bir tepkiydi. Erkan'ı kazanmak ve Erkan gibi bir oyuncuyla uzun süre oynamak hepimizin yapması gereken bir iş. Trabzonspor seyircisi maalesef böyle bir tepkiyle üzücü bir tavır sergilemiş oldu. Bence doğru bir tepki değildi."

Yanal, Özer Hurmacı değişikliği konusunda kendisine gösterilen tepkiyle ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı:

"Biz süreci yönetiriz, sonuca göre konuşmayız. Yaklaşık 500 maça çıktım ve yaklaşık bin 500 kez de oyuncu değiştirdim. Bunları hep süreç içinde gerçekleşti. Bittiğinde sonuca göre konuşursunuz. Bir hamle yapmamız ve forvet oyuncusu sokmamız gerekiyordu. Tercihimizi ondan yana kullandık. Bu da çok normal bir tercih. Bu ilk defa da olmuyor. Bugün sonuca göre konuşmak çok kolay. Sonuç alındıktan sonra 'Bu niye çıkar?' demek çok kolay. Herkes bunu olgunlukla karşılamalı. Biz sürecin içinde düşündüğümüz o anda olmuyorsa, futbol bu. Futbolun içinde bunun olma ihtimali yüzde 50. Biz süreci yönetenler olarak hep sonuca göre eleştiriliyoruz."

Yanal, önlerinde oynayacakları 5 karşılaşma olduğunu ve Avrupa mücadelesi verdikleri rakipleriyle aralarında büyük bir fark bulunmadığını da vurgulayarak, her şeyin devam ettiğini söyledi.

Yanal, "Sezon başında transferde hata yapılmış mı" sorusuna da "Bunları konuşmanın yeri ve zamanı değil ama sıkıntılı dönemler geçirdik. Özellikle Afrika kupasıyla birlikte başlayan ve takımın yaklaşık 3'te 2'lik kısmını tam kullanamadığımız bir dönem de yaşadık. Bugün iki yabancı oyuncuyla başladık. Birisi hasta olmak üzere iki yabancı oyuncuyla da kulübedeydik. 8 yabancı oyuncumuzun hepsini kullanamıyoruz. Bazen transferler, uyum konusunda problem de yaşayabilir. Böyle bir süreci geride bıraktık. Daha özgün ve buranın değerlerine uygun hareket etmek zorundayız. Gelecek onu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Bu arada Trabzonspor taraftarları, bordo-mavili takıma, stadyumdan ayrılması sırasında tepki gösterdi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz