Futbol

Paşa'nın keyfi yerinde

02 Mart 2015 Pazartesi 13:06 - Son Güncelleme 02 Mart 2015 Pazartesi 13:12

"Gaziantep'e galibiyet için gittik ve bunu başardığımız için çok keyifliyiz."

Kasımpaşa Kulübü Başkan Vekili Hasan Hilmi Öksüz, Spor Toto Süper Lig'de Gaziantepspor'u deplasmanda 2-0 yenerek galibiyet özlemlerini dindirdikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Hasan Hilmi Öksüz, AA'ya yaptığı açıklamada, çok önemli bir galibiyet aldıklarını ve artık üst sıralara tırmanmaya başlayacaklarını belirtti.

Galibiyetten dolayı mutluluğunu dile getiren Öksüz, şunları kaydetti:

"Olmazsa olmaz diye tabir ettiğimiz bir maçtı. Gaziantep'e galibiyet için gittik ve bunu başardığımız için çok keyifliyiz. Uzun süre 10 kişi oynamak zorunda kaldık. Takımımız, disiplinden kopmadan sonuna kadar mücadele etti. İnşallah Gaziantepspor'a karşı aldığımız galibiyet, bizim geri dönüşümüz olur. Seri yakalamamız lazım. Bizim yerimiz bu sıralar değil. Üst sıralarda olmamız lazım. Takım kendine gelmeye başladı. Son 2 yıldır oynadığımız futbolu tekrar sahaya yansıtıyoruz."

Maçın 47. dakikasında Orhan Şam'ın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldıklarını hatırlatan lacivert-beyazlılı kulübün başkan vekili, "İkinci yarının tamamına yakınını 10 kişi oynamak zorunda kaldık. Bu sürede neredeyse rakibimize pozisyon vermedik ve önemli fırsatlar bulduk. İkinci golü de atarak maçı kazandık" diye konuştu.

"Son 2 sezonun altında kalmak istemiyoruz"

Öksüz, son iki sezonda ligi en iyi dereceleri olan 6. sırada bitirdiklerini belirterek, bu sıranın altına düşmek istemediklerini dile getirdi.

Sezon başında birtakım sıkıntılar yaşadıklarını aktaran Öksüz, "Ufak tefek sıkıntılardan dolayı özellikle defansımızdaki iki önemli oyuncumuzu kaybettik. İstediğimiz noktaya gelemedik. İddiamızdan geride kaldık. Ligin ne getireceği belli olmaz. Türkiye'den 3. ve 4. takım Avrupa Ligi'ne katılıyor ancak 5. veya 6. da katılabilir. Sezonu, son iki sezon elde ettiğimiz altıncılık derecesinin altında bitirmek istemiyoruz. Bunu başarırsak başarılı bir 3 yıl geçirmiş oluruz" ifadelerini kullandı.

"TFF kötü sahalarda futbol oynatmamalı"

Tecrübeli spor adamı, Gaziantepspor'la Kamil Ocak Stadı'nda çok kötü bir zeminde futbol oynamak zorunda kaldıklarını ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) buna bir çözüm bulması gerektiğini kaydetti.

Futbola uygun olmayan çok ağır bir zeminde oynadıklarını anlatan başkan vekili Öksüz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"TFF, zeminlerine bakmayan kulüplerin maçlarını başka sahada oynatmalı. Süper Lig takımlarını Kamil Ocak Stadı'nın zeminindeki gibi sahalarda oynatmak zulümdür. TFF'ye çağrı yapıyorum, Süper Lig'deki sahaların zeminlerine azami dikkat etmeleri gerekiyor. Kulüplere, sahalarına bakım yapma zorunluluğu getirsinler. TFF bu konuda ciddi yaptırımlar uygulaması gerekir. Kulüpler iyi zeminlere kavuşması gerekir, yoksa oynanan futboldan kimse zevk almaz."

Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nın zemininin örnek teşkil ettiğini söyleyen Öksüz, "Biz stadımızı çok iyi bir zemine kavuşturduk. Zeminin hem yeşil olması hem de zırh gibi olması gerekir. Tesislerimizdeki zeminlerimiz de stadımız gibi çok iyi. İyi futbol iyi sahalara bağlıdır" diyerek sözlerini tamamladı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz