Futbol

"Salih gitmeyi çok istedi"

25 Temmuz 2014 Cuma 16:41 - Son Güncelleme 25 Temmuz 2014 Cuma 16:56

F.Bahçe'nin hocası, Salih transferinden 4.yıldıza, birçok konuyu aydınlattı.

İşte Ersun Yanal'ın açıklamaları;

12 günde iyi çalıştık Fenerbahçe kaldığı yerden ve kaldığı noktadan şampiyonluk adına iyi bir başlangıç yapmış oldu.

İyi bir takımız bu iyi takım bıraktığı yerden devam ettiğini gösterip onlara olan güvenimizi arttırdı. Burada yapılan çalışmalar takım oyunuyla ilgili oldu. Hazır olduğumuz için rahat bir şekilde girdik. En azından taktiksel olarak çalışmalarımızı burada yaptık. Diego Ribas hiç yabancılık çekmedi bir problem yaşamıyoruz.

Bundan sonraki aşama fiziksel olarak iyi olmak için uzun bir zamanımız var. Fenerbahçe çok şanslı, oyuncularımız hazır geldi buraya. Fiziksel performanslar çok iyi... Çocuklar kendilerini geliştiriyorlar bu sene çok daha üst seviyede olacağız bu performansın daha iyisini yapmak zorundayız.

"Diego'dan başka oyuncu almayacağız"

Transfer söylemleri çıkıyor. 1 oyuncu transferi söz konusu o da takımla birlikte çalışıyor. Onun dışında hiçbir oyuncu ile görüşülmedi kiralanmadı, böyle şeyler yok. Bugün çıkan haberlerde gerçek değil, takım ve oyuncular içinde çıkan haberler için de aynısı geçerli... Çok yetenekli genç oyuncularımız var bu sene oynanacak ümitler ligi için çok sık bir şekilde ilgileneceğiz.

Diego'nun gelişi sistemi değiştirecek mi?

Diego'nun performansına bakacağız. Verilerine bakacağız. Koşu verileri çok iyi deneyimli bir oyuncu ofansif ve defansif olarak çok iyi bize de bu yönde katkı yapacağını düşünüyorum.

Egemen'in sakatlığı

Bizim takımda oynayan oyuncular var. Egemen geçen sene sakatlanmıştı ama devam ettik. Egemen yarın kontrolden geçecek. Çok büyük bir ihtimalle Danimarka dönüşünde takımla birlikte çalışmaya başlayacak. Yarın kontrolden sonra sağlıklı bir açıklama yapabiliriz.

Rehavet oluşturur mu? Kuyt sol bek ve sağ bek olarak oynatıldı, düşünceleri neler?

Kuyt için çok mutlu olduk. Bize şunu gösterdi karakterli bir mücadeleyi ortaya koyduğunda ihtiyaç olduğunda bunun faydalı olduğunu gördük. Ondan her şekilde faydalanabiliriz. Onun enerjisi bize katkı verecek bu sezon yine. Hücum ve savunmayı birlikte yapabilen oyuncu. Dünya Kupası Eleme grubunda gözünde sorun varken idmana çıktı onu hala unutmadım.

Rehavet olmayacağını düşünüyorum. Herkesin kendi rakamları var. Bunu daha iyi yapabilecek karakterde oyuncular var. İnatçılar, kaybetmeyi sevmiyorlar, bence rehavetten çok bizi kaldığımız noktanın ötesine taşıyacak.

"Karpuz çekirdeksiz olmuyor"

Bütünün içerisinde düşünmek lazım.  Karpuz çekirdeksiz olmuyor. Bizim avantajlarımız var. Kitlemiz var, en zor şartlarda bizi sahiplenip katkıda bulundular. Teknik direktörler çok kaliteli... Hocalar çok kaliteli sizler daha iyi biliyorsunuz. Oyuncular nasıl tepki gösterecek ama umarım hayırlısı olur ama inşallah biz şampiyon oluruz. Ben çok maçlara çıktım ama Fenerbahçe'ye geldiğim ilk sene yabancılık çektim.

Takımdan gönderilecek isimler!

İsim vermek için hazırlık maçlarını beklememiz gerekiyor. Oyuncuların sakatlığı olur, talepler olur bekleyip göreceğiz. İsim isim söylemek şuan için doğru olmaz.

8 Şubat'ta başlıyor. Hepsini planlı ve programlı olarak yapıyoruz. Transfer olmayacak, olursa sizlerle zaten paylaşıyoruz. Fikstüre bakıyorsunuz hep değişiyor. Avantajımız şöyle var, ilk yarı deplasmanda oynayacağız büyük maçları, ikinci yarı evimizde oynayacağız bu bize göre avantaj olabilir.

"Sorumluluklar azalmaz, artar"

Fenerbahçe'de sorumluluklar azalmaz aksine artar. Fenerbahçe nerede oynarsa oynasın 1. olmak için sahaya çıkar. Şampiyon olmuş bir ekibiz ve bunu devam ettirmemiz gerekiyor. Ben oyunculardan yine tekrarlamalarını istiyorum geçen sene gösterdikleri performansı. Tatilden hazır döndüler. 2 aydan fazla tatil yaptılar. Bedensel kitle endeksleri geçen sene bıraktığımız noktada geldiler. Oyuncuların bu tavır ve tutumundan dolayı gerçekten çok mutluyum. Emre kendine özel koşullar sağladı. Kadlec özel programla çalıştı. Volkan ilk defa bu kadar aşağıda bedensel kitle endeksi ile geldi.

"Biz sahanın içini düşünüyoruz"

Biz sadece sahanın içini düşünüyoruz. Biz sadece kazanmak için söylemlerimizi düşünüyoruz. Bu sonuçlara hazırız geçen senr olduğunu gibi sadece saha içinde ne yapılacağını biliyoruz.

Teknik anlamda hepsi bir bunların. Oyuncuların ortaya koydukları performansın geçmişi avantaj. Kazanma hırsı yüksek bir takımız. Mutluluk Fenerbahçe'de olmaktır. Fenerbahçe gibi bir takımda olmanın sorumluluğunu bilmek lazım. Karşılığını fazlasıyla alıyoruz. Göklere çıkartılıyoruz, uyarılıyoruz, oyuncular bunların bilincinde... Oyuncuların desteği oldukça fazla bana...

'Şampiyonluk Belgesel'i kısaltılmış bölümler var. Oyuncularla teknik ve taktik analizleri çok fazla yapıyoruz. Belgeselde emeği geçen arkadaşlara gerçekten çok teşekkür ediyorum. Bütün konuşmaları kayıt altına alıyoruz.

"Daha az gol yememiz gerekiyor"

Fenerbahçe'nin oynadığı bir oyun var ve bunu geliştirmek istiyoruz. Kolay değil, dediğim gibi bazı istatistikler var bunları arttırmalıyız. Tüm ofansif verilerde açık ara öndeyiz. Diego Ribas'ın ofansif yönü çok iyi ama defansif yönü de iyi... Sow geldi, Webo hazır geldi, diğer oyuncuların da skora katkıda bulunacağı bir düşünce içerisindeyiz. Daha az gol yememiz gerekiyor. Rakibe daha az fırsat vermemiz gerekiyor. Takım oyununu daha tempolu yapmamız gerekiyor.

Fenerbahçe şampiyonlukların öyküsünde zirvede olan bir takım... Şampiyonluk hem taraftar hem kitle hem yaşadıklarına bakarsanız hakettiği bir şampiyonluk. Hakikaten bunları normalleştirmiş gibi bir şampiyonluk yaşayan bir kulüp. Benim kariyerim açısından çok önemli bir şampiyonluk yaşadım.

"Salih gitmeyi çok istedi"

Salih için Fenebahçe için iyi oldu. Salih çok istedi, teklif çok iyiydi. Roma gibi bir kulüpte 2 yıl kiralık oynayacak ve bundan sonra çok artılar olacaktı. Salih'in nasıl süre alacağı konusunda bir belirleme yapamam orada süre alacak mı bilmiyorum ama umarım alır. Salih gitmeyi çok istedi umarım Fenerbahçe ekonomik olarak birşeyler kazanacaktır ama Salih'in kazanılması gerçekten çok daha güzel.

"Galatasaray maçına iyi ki çıkmışım"

Yaklaşık 12 yaşından beri bu işi yapıyorum. Kendime göre bu işten hiç ayrılmadım. 26 yaşında antrenör oldum ve her kademede çalıştım. 3. Lig'den 2. Lig'e oradan 1. Lig'e her kategoride çalıştım. Şimdi Fenerbahçe'nin başındayım. Hayatım boyuna yaşadığım sorunlara bakınca o sağlık sorunu sorun olmadı. Sağlıklıyım sporda yapabiliyorum. Çok daha iyi hiseediyorum kendimi. Galatasaray derbisine iyi ki çıktım.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz