Futbol

"Sanki takımın iki farklı maskesi var"

04 Ekim 2015 Pazar 23:41 - Son Güncelleme 05 Ekim 2015 Pazartesi 09:40

F.Bahçe Teknik Direktörü Pereira, Kadıköy'de kaybedilen 2 puanı değerlendirdi.

 Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Spor Toto Süper Lig'de 2-0 üstünlük yakaladıkları Akhisar Belediyespor maçını, 2-2 tamamlamanın kendisini çok şaşırttığını söyledi.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Pereira, Celtic maçında olduğu gibi beklemedik iki gol yediklerini vurguladı.

Maçta 3. golü bulacakken rakibe iki gol hediye ettiklerini kaydeden Pereira, "Bu akşam beni en çok şaşırtan maçın 2-0'dan buraya gelmesi. 2-0'dan sonra takımımın görüntüsü beni oldukça şaşırttı. Bu olay fiziksel değil, mental bir durum. 3. golü bulabilecekken ortada sebep olmadan iki gol hediye ettik. Her duran top kalemize tehlike oldu. Duran toptaki paniği anlayamıyorum. Duran toptan nasıl bu kadar gol yiyoruz onu da anlayamıyorum. 2-0'dan sonraki ritmimize fazlasıyla şaşırdım" diye konuştu.

- "Sorumluluk bende"

Pereira, takımın teknik direktörü olarak sorumluluğu üzerine aldığını ifade etti.

Hedeften şaşmadıklarını vurgulayan Portekizli teknik adam, şöyle konuştu:

"Takımın teknik direktörü olarak sorumluluk bende. Takım da üzerine düşen sorumluluğu almalı. Daha konsantre olmalıyız. Sezon başında buraya geldiğimde takımın yarısını değiştirdik. Bu kadar fazla yeni oyuncu varken her maçı kazanmayı beklemiyorduk. Ancak daha olgun bir görüntü sergileyemedik. Hedeflerimiz devam ediyor. İki puan kaybettik ama ligde ve Avrupa'da hedeflerimiz devam ediyor."

- "Takımın sanki iki farklı maskesi var"

Vitor Pereira, esas sorunun takımının gösterdiği iki farklı oyun olduğunu belirtti.

Takımın bazen üst seviyede bazen de düşük seviyede oynamasının kendisini endişelendirdiğini kaydeden Portekizli çalıştırıcı, "Oyunun belli bölümlerinde kaliteli, agresif bir oyun oluyor. Bazen o olgunluk olmuyor. Sanki takımın iki farklı maskesi var. Bir yüzünde oyunu domine eden bir takım, bir yüzünde golü yiyince çekingen, oynamayı bırakan bir takım" ifadelerini kullandı.

Geçen hafta Beşiktaş maçında rakipten daha iyi oynadıklarını savunan Pereira, şunları söyledi:

"Beşiktaş maçında olduğu gibi bir anlık dikkatsizlikle pozisyon olmadan goller yedik. Sorunumuz bu. Lig liderinin 2 puan gerisindeyiz. Ligin liderine karşı onlardan daha iyi oynadık. Taraftarımızın istediği agresif futbolu göstereceğiz. Hedefimiz 90 dakika boyunca aynı oynayan bir takım. Taraftarımız her şeyin en iyisini hak ediyor. Onlar bu sonucu hak etmedi. Yüzümüzde tek maske olması için sahaya çıkıyoruz. İşler iyi giderken sanki bir anda yağmur yağıyor, kafamıza bir şeyler geçirip boynumuzu eğiyoruz."

- Basın toplantısında tek soru alındı

Teknik direktör Vitor Pereira, tek soruya uzun cevap verince toplantıda başka soru alınmadı.

Portekizli çalıştırıcının basın toplantısı daha önceki toplantılara göre kısa sürmesi dikkati çekti. Toplantının kısa sürmesinin nedeni olarak, federasyon temsilcisinin sürenin dolduğu yönünde uyarıda bulunduğu gerekçe gösterildi.

Teknik direktör Pereira, basın odasından çıktıktan sonra federasyon yetkilisi böyle bir uyarının yapılmadığını ve toplantıyla ilgili herhangi bir süre kısıtlaması bulunmadığı belirtti.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz