Futbol

Şenol Güneş'ten 5 değişiklik!

24 Eylül 2018 Pazartesi 21:14 - Son Güncelleme 24 Eylül 2018 Pazartesi 21:15

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasındaki derbi karşılaşmasında Fenerbahçe'ye konuk olan Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Sarpsborg mücadelesine göre 5 değişiklikle sahaya çıktı.

Siyah-beyazlı ekipte kırmızı kart cezalısı Gary Medel'in yerine savunmanın önünde Atiba Hutchinson görev aldı. Geçen sezonun son haftalarında sakatlık yaşayan ve 2018-2019'un ilk haftalarında aynı sebepten görev almayan Hutchinson, 163 gün sonra ilk kez şans buldu.

Atiba Hutchinson, sakatlığı nedeniyle geçen sezonun son 5 haftasında görev alamadı. Kanadalı oyuncu, tedavi sürecinde bu sezonun ilk 5 haftalık bölümünde yine takımını yalnız bırakırken, Avrupa kupalarındaki 7 karşılaşmada da formasından uzak kaldı.

- Forvette Babel oynadı

Siyah-beyazlı ekipte Fenerbahçe karşısında forvette Ryan Babel görev aldı.

Şenol Güneş, geride kalan 10 maçta suskun kalan Cyle Larin'i derbi maçta yedek soyundurdu ve hücumda Babel'e şans verdi.

- Ljajic yedek

Beşiktaş'ın Torino'dan transfer ettiği ve son karşılaşmalarda etkili oyunuyla dikkati çeken Adem Ljajic, derbi mücadelesine yedek başladı.

Sarpsborg mücadelesinde ilk 11'de forma giyen Sırp futbolcunun yerine Fenerbahçe karşısında ilk 11'de Tolgay Arslan sahaya çıktı.

- Quaresma ve Vida ilk 11'de 

Siyah-beyazlı ekipte Ricardo Quaresma ile Domagoj Vida da ilk 11'de şans bulan oyuncular arasında yer aldı.

Quaresma, Gökhan Töre'nin yerine orta sahanın sağında görev yaptı. Vida ise Enzo Roco'nun yedek soyunduğu mücadelede Pepe ile savunmanın göbeğinde oynadı. 

- Adriano yine yok

Beşiktaş'ta dizinde sakatlığı bulunan Adriano Correia, Sarpsborg maçını olduğu gibi Fenerbahçe karşılaşmasında da takımını yalnız bıraktı.

Şenol Güneş, Mustafa Pektemek, Güven Yalçın ve Alpay Çelebi'yi ise maç kadrosuna almadı.

- Fikret Orman ve yöneticiler tribünde 

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, uzun bir aradan sonra Fenerbahçe ile deplasmanda oynanan derbi maçta tribündeki yerini aldı.

Orman'ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri Metin Albayrak, Umut Güner ve Hakan Özköse de karşılaşmayı izledi.

Fikret Orman ve beraberindeki isimleri, Fenerbahçeli yöneticiler karşıladı.

Karşılaşmayı A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu da takip etti.

Karşılaşmada takımlarına destek vermek için stattaki yerlerini alan siyah-beyazlı taraftarlar, derbi maç öncesi tribüne öncelikle geçmiş sezonlarda Fenerbahçe forması giyen Caner Erkin, Gökhan Gönül ve Jeremain Lens'i çağırdı. Sarı-lacivertli taraftarlar, Beşiktaş tribünlerini selamlayan bu üç futbolcuya tepki gösterdi. 

- Olaylı maçın ardından ilk kez karşı karşıya geldiler

Fenerbahçe ile Beşiktaş, geçen sezon Kadıköy'de oynanan ancak yaşanan taraftar olayları nedeniyle tatil edilen Ziraat Türkiye Kupası yarı final ikinci maçının ardından ilk kez karşı karşıya geldi.

İki takım arasında 19 Nisan'da oynanan karşılaşmada sarı-lacivertli taraftarların attığı yabancı maddelerden dolayı Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, başından yaralanmış ve sahayı terk etmişti. Karşılaşma, yaşanan olaylar nedeniyle tatil edilirken, Türkiye Futbol Federasyonu daha sonra 3-0 hükmen Fenerbahçe'nin galip sayılmasına karar vermişti. 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz