Futbol

Sergen Yalçın: "Bu sezon ilk defa..."

14 Aralık 2014 Pazar 00:27 - Son Güncelleme 14 Aralık 2014 Pazar 00:46

Sergen Yalçın ve Toroğlu, G.Saray ile ilgili çarpıcı yorumlarda bulundu.

TRT Spor'da yayınlanan "Futbol Arenası"nda Galatasaray'ın Torku Konyaspor karşısında aldığı 5-0'lık galibiyet masaya yatırıldı.

Sergen Yalçın: "Galatasaray'ın ilk defa bu kadar iyi oynadığını gördük"

Programın yorumcularından eski futbolcu Sergen Yalçin, "İlk defa Galatasaray'ın bu kadar iyi oynadığını gördük. Galatasaray ve dün de Sivasspor'u yenen Fenerbahçe ligin farkına yeni vardı... Galatasaray bugün mükemmel oynadı, bu sezon ilk kez beğendim. Galatasaray ve Fenerbahçe bu şekilde oynarsa bu kadrolarıyla ligde her maçı kazanırlar" dedi.

"En önemli etken Hamzaoğlu"

Yalçın, Spor Toto Süper Lig'de üst üste galibiyetler alan Galatasaray'ın bu iyi çıkışında en önemli etkenin yeni teknik direktör Hamza Hamzaoğlu olduğunu vurgulayarak, "Galatasaray'ın zaten böyle oynaması gerekiyordu. O zaman seyirciler maça da gider" şeklinde konuştu.

"Avrupa defteri Türkiye için kapandı"

"Avrupa kupaları defteri bu sene sadece Galatasaray için değil, Türkiye için kapandı" diyen Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"UEFA'da belki bir iki tur daha gideriz. Bu kadro kalitesi ile daha ilerilere gidemeyiz. Örneğin Arsenal yedekleriyle Galatasaray'a 4 attı. Arsenal'den 4 yiyen G.Saray, Konya'ya 5 tane attıyor. Bizim dönemdeki kadrolar daha kaliteliydi ve Avrupa'da daha çok iş yapıyordu."

"Torku Konya'yı çok havaya girmiş gördüm!"

Sergen Yalçın, yaklaşık 37 bin seyirci önünde Galatasaray'ı ağırlayan Torku Konyaspor'u da eleştirerek, "Torku Konyaspor belki çıkış içinde ama o kadar da iyi değil. Çok havaya girmiş gördüm. Galatasaray ile karşılaşıyorsun, haddini bilerek oynamalısın. Stat dolu ama Konyaspor seyircisi rakip takımı baskı altına alamıyor" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'de onun gibi en az 100 futbolcu var"

Galatasaray'ın sezon başında yaptığı transferleri eleştiren Yalçın, Blerim Dzemali ve Goran Pandev ile ilgili çarpıcı yorumlar yaptı.

Yalçın, "Dzemali gibi hiç bir özelliği olmayan bir futbolcu alınıyor. Türkiye'de Dzemali'nin özelliklerini taşıyan en az 100 futbolcu var. Pandev'in artık sadece adı var. Bu tür 35'lik adamlar transfer edilmemelidir" diye konuştu.

Erman Toroğlu: "Emre Benim için sürpriz olmadı"

Erman Toroğlu ise Hamza Hamzaoğlu'nun gelişi sonrası Galatasaray'da daha çok forma şansı bulan oyunculara dikkat çekerek, "Umut, Bruma ve Emre Çolak oynatılmaya başlanınca Galatasaray açıldı. Emre Çolak'ın performansı benim için sürpriz olmadı. Milli takım maçlarında çok iyi oynuyordu. Bu zamana kadar nasıl oynatılmadı? Onu sormak lazım" dedi.

"Prandelli'nin parasını Aysal ödemeli"

Görevine son verilen İtalyan teknik direktör Cesare Prandelli ile tazminat konusunda yaşanan krize dikkat çeken Erman Toroğlu, "Prandelli'nin parasını Ünal Aysal vermeli. Aysal, 'ben veriyorum' demeli. Galatasaray hala halkın değil, Galatasaray Lisesi'nin takımı. Devamlı liselilerin dediği olmamalı" şeklinde konuştu.

Hamzaoğlu'nu uyaran Erman Toroğlu: "Hamza hoca Akhisar'da iyi işler yaptı ama Galatasaray Akhisar değil. Hamzaoğlu'ya şans geldi, faydalandı faydalandı, yoksa o da gider" dedi.

"Sivas'ın kulübesinde teknik direktör yok" 

Fenerbahçe-Sivasspor maçını da değerlendiren Toroğlu, "Bu Sivas takımı böyle giderse düşer. Çünkü kulübede teknik direktör yok. Sivasspor'un bu işe bir el atması lazım" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz