Futbol

Sergen Yalçın: Yorumlarımız tavan yaptı

23 Kasım 2014 Pazar 03:01 - Son Güncelleme 23 Kasım 2014 Pazar 03:46

Yalçın, dev maçta ortaya çıkan skorun kendilerini haklı çıkardığını söyledi.

TRT Spor'da yayınlanan "Futbol Arenası" programında Trabzonspor'un Galatasaray'ı İstanbul'da 3-0 yendiği maç masaya yatırıldı.

Programın yorumcularından eski ünlü futbolcu Sergen Yalçın, bu maçta ortaya çıkan skorun, Trabzonspor ve Galatasaray ile ilgili daha önceki haftalarda yaptıkları yorumları haklı çıkardığına işaret etti. 

İŞTE SERGEN YALÇIN'IN O YORUMU

"Bizim için tarihi bir gün"

Yalçın, şunları söyledi:

"Biz yorumcular için tarihi bir gün. Prandelli ve ve Halilhodzic için yaptığımız yorumlar yerini buldu. Yorumlarımız tavan yaptı... Bu durum, iyi bir gözlem yapmanın ne kadar doğru birşey olduğunun çok net göstergesidir diyorum ben. Özellikle insanları doğru yönlendirme, taraftarı doğru bilinçlendirme açısında...Bence bu program bu açısından tavan yapmıştır. Çünkü sezon başından beri özellikle teknik direktörün Trabzonspor'a yakışmadığını söylüyorduk. Ben çünkü içerden de biliyorum oyuncularla yaşadığı diyalogları biliyorum ama bunlardan çok fazla burada söz etmiyorum. Ne kadar yanlış bir tercih olduğunu çok olarak net belirttim."

"Şimdi o arkadaşlar çok delikanlılar ise eğer"

Trabzonspor ile ilgili yaptıkları analizlere ilişkin Trabzon'da bir gazetede çıkan haberi hatırlatan Sergen Yalçın, "Biliyorsun 3-4 hafta önce Trabzon'da bir gazete bizimle ilgili bir manşet atmıştı. Biz Trabzonspor'un menfaatleri açısından konuşurken, Trabzonspor nasıl iyi olabilir, bunu konuşurken o arkadaşlar bizimle ilgili bir başlık atmışlardı. Şimdi o arkadaşlar çok delikanlılar ise eğer yarın o başlığı gazetelerinde kendi adlarına atarlar. Çünkü biz ne kadar doğru yönlendirdiğimizi çok net ekrandan gösterdik insanlara. Gözlemin ne kadar önemli olduğunu hem Galatasaray tarafını hem Trabzonspor tarafını..." diye konuştu.

Yalçın, teknik direktör değişikliğinin Trabzonspor'da ortaya koyduğu farklılığa dikkat çekerek, şunları dile getirdi:

"Şimdi Ersun Yanal dediki, 'biz bir mucize yaratmadık' Tabiki bir bir mucize yaratmadı ama ortada da görünen bir Trabzonspor var. 10'nuncu hafta itibariyle Trabzonspor en iyi oyununu oynadı. Bunda herhalde gelen teknik direktörün de biraz payı vardır. Bu hafta Trabzonspor oynaması gerektiği gibi oynadı ve Galatasaray'ın zaaflarından faydalanarak çok net bir skorla kazandı ve tekrar düzlüğe çıktı. Trabzonspor için sezon yeniden başladı."

Bu geceki maçtan Türkiye'deki birçok kulübün mesaj alması gerektiğini kaydeden Yalçın, "İşte sen Vahid Halilhodzic'i getiriyorsun, sen Prandelli'yi getiriyorsun... bu maç şunu gösterdi ki; biraz kendi insanına güven. Burada da bu işi çok iyi yapacak isimler var" dedi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz