Futbol

Sıkıntılı süreçten kazanarak çıktı!

01 Ekim 2014 Çarşamba 11:09 - Son Güncelleme 01 Ekim 2014 Çarşamba 11:11

Mersin İdmanyurdu 4 haftada aldığı 7 puanla taraftarlarını mutlu etti.

Spor Toto Süper Lig'e yeni çıkan ve lige 18 transfer yaparak başlayan Mersin İdmanyurdu, sahasında yaşadığı sorunlar nedeniyle sıkıntılı bir dönemden geçmesine rağmen takım içinde uyumu yakalayarak 4 haftada aldığı 7 puanla taraftarlarını mutlu etti.

Geçen sezon PTT 1. Lig play-off finalinde Samsunspor'u geçerek adını 1 yıl aradan sonra tekrar Süper Lig'e yazdıran Mersin ekibi, yeni sezon için takımın başına Rıza Çalımbay'ı getirdi.

Maddi sıkıntılar nedeniyle transfer sürecinde çok ince eleyip sık dokumak zorunda kalan kırmızı-lacivertli ekip, Çalımbay'ın yürüttüğü politikalar sayesinde takımı adeta baştan dizayn etti.

Spor Toto Süper Lig'de uzun yıllar forma giyen Servet Çetin, Oktay Delibalta, Vederson, Tita gibi tecrübeli isimleri kadrosuna katan Mersin İdmanyurdu, Khalili, Welliton, Nakoulma ve Sadiku gibi önemli yabancı futbolcuları da transfer etti.

Toplamda 18 yeni oyuncu transfer eden Mersin temsilcisi, Bolu ve Avusturya'da yaptığı kamplarda işi sıkı tutarak, takımdaki uyum sorununu kısa sürede aştı.

Lige Mersin Stadyumu'nda oynadığı Beşiktaş maçıyla başlayan Mersin İdmanyurdu, karşılaşmayı 1-0 kaybederken, stadın zemin sorunu nedeniyle de büyük bir sıkıntının içine girdi.

Antrenmanların yapıldığı Macit Özcan Spor Kompleksi'ndeki sahanın da bozuk olması nedeniyle takım ikinci haftadaki Kasımpaşa maçına Ankara'da hazırlandı.

İkinci hafta Kasımpaşa deplasmanında 2-0 öne geçtiği maçta 2-2 berabere kalarak ligdeki ilk puanını alan kırmızı-lacivertliler, Mersin Stadyumu'nun zeminin bozuk olması, Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın ise bakımsızlığı nedeniyle maçlarını nerede oynayacağını düşünmeye başladı.

Uzun süren arayışların ardından Çaykur Rizespor ile Adana'da karşılaşan Mersin temsilcisi bu maçtan 2-0 galip ayrıldı. Kardemir Karabükspor'u deplasmanda aynı sonuçla geçen Mersin İdmanyurdu, yaşadığı sorunlar nedeniyle sıkıntılı geçirdiği ilk 4 haftada 2 galibiyet 1 mağlubiyet ve 1 beraberlik alarak 7 puan topladı.

- Takımdaki kardeşlik havası sahaya yansıyor

Mersin İdmanyurdu Başkanı Ali Kahramanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni kurulan bir kadroyla lige başladıklarını ve uyum sürecini çok hızlı şekilde aştıklarını söyledi.

Takım içinde çok güzel bir hava oluştuğunu vurgulayan Kahramanlı, "Takımdaki kardeşlik havası sahaya yansıyor. Rıza hocayı bu noktada tebrik ediyorum. Kısa sürede uyumu sağladı. Takım şu an çok iyi gidiyor. İlerleyen haftalarda tam performansımızı sahaya yansıttığımızda daha başarılı olacağız" dedi.

Kardemir Karabükspor maçından 3 puanla döndükleri için mutlu olduklarını ifade eden Kahramanlı, şöyle devam etti:

"Zor bir deplasmandan kazanarak dönmek çok önemli. Bu maçı kazanarak üst üste 2. galibiyetimizi almış olduk. Bu hafta Bursaspor ile Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda karşılaşacağız. Sahamız hazır hale geldi. Taraftarlarımızla bir maçlık ayrılığın ardından yeniden buluşmuş olacağız. Bu maç çok önemli. Bu karşılaşmayı kazanarak galibiyet serisi yakalamak istiyoruz. Taraftarlarımızdan tribünleri doldurmalarını istiyoruz. Çoğu statta boş tribünlere oynanıyor ama bizim taraftarımız tüm Türkiye'ye örnek olacak şekilde Bursaspor maçında tribündeki yerini almalı."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz