Futbol

Sivas'tan Beşiktaş'a gözdağı

04 Mart 2015 Çarşamba 11:40 - Son Güncelleme 04 Mart 2015 Çarşamba 11:46

Çelikay: ''Beşiktaş veya başka takım bizim için fark etmiyor çünkü...''

Spor Toto Süper Lig'de hafta sonu sahasında Beşiktaş'ı konuk edecek Medicana Sivasspor, "Kara Kartallar"ı mağlup ederek alt sıralardan uzaklaşmayı hedefliyor.

Ligin ilk haftalarında istediği sonuçları alamayan ve 14. hafta sonrası Brezilyalı teknik adam Roberto Carlos ile yolları ayrılan Sivasspor, Carlos'un ardından teknik direktörlük görevine getirilen Sergen Yalçın döneminde yakaladığı çıkışı Beşiktaş karşısında sürdürmek istiyor.

Sivasspor'un başında çıktığı 8 lig maçında 4 kez galibiyet sevinci yaşayan Yalçın, uzun yıllar formasını giydiği Beşiktaş'ı İstanbul'a puansız göndermenin hesaplarını yapıyor.

Ligde 23. haftaya 24 puanla 12'nci sırada giren Sivasspor, şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş ile yapacağı maçtan iyi bir sonuçla ayrılarak alt sıralardan uzaklaşmayı hedefliyor.

"Amacımız, yenemiyorsak bile yenilmemek"

Sivasspor'un kalecisi Korcan Çelikay, yaptığı açıklamada, sezona iyi bir başlangıç yapamadıklarını ancak Sergen Yalçın'ın teknik direktörlük görevine getirilmesinin çıkışa geçtiklerini söyledi.

"İyi gidiyoruz ama tam anlamıyla alt sıralardan kurtulmuş değiliz" diyen Çelikay, "Önümüzdeki maçlarda yavaş yavaş yukarı doğru tırmanacağız. Fikstürümüz zor bunu da biliyoruz. Önümüzde Beşiktaş maçı var. Beşiktaş, şampiyonluğa oynayan iyi bir takım. Elimizden gelen mücadeleyi göstereceğiz, amacımız evimizde 3 puan almak, yenemiyorsak bile yenilmemek" diye konuştu.

Çelikay, Beşiktaş maçından 3 puanla ayrılmayı ve ligde puan cetvelinde üst sıralara yükselmeyi hedeflediklerini dile getirerek, "İnşallah her şey istediğimiz gibi olur" ifadesini kullandı.

"Galip gelmek istiyoruz"

Bir dönem Beşiktaş formasını giyen Çelikay, "Beşiktaş altyapısında yetiştim. Daha önce de Beşiktaş'a karşı birçok mücadele verdim. Dört yıldır Sivasspordayım ve benim takımım şu anda burası. Beşiktaş veya başka takım bizim için fark etmiyor çünkü ligdeki konumumuz itibarıyla fark etmemesi gerekiyor. Çıkıp en iyi şekilde maçımızı oynayıp galip gelmek istiyoruz" diye konuştu.

Beşiktaş'ın şampiyonluğa oynadığını yineleyen Çelikay, "Onlar da kazanmak isteyecektir. Geçen seneye baktığımızda ligdeki durumumuz istediğimiz noktada değil. Geçen sene ligde yukarılarda oynayan bir takımdık. Bu sene lige kötü bir başlangıç yaptık ve daha sonrasında toparlanmaya başladık. Yükselişimizi devam ettirmek istiyoruz" dedi.

Teknik direktör Sergen Yalçın'ın göreve gelmesinin ardından takımda değişim yaşandığını belirten Çelikay, "En başta kendimizi, hatalarımızı sorguladık. Bireysel olarak, takım halinde, savunmamızı, oyun disiplinimizi sorguladık. En başta bunlar üzerinde çalışmaya başladık. En önemlisi, kendimizi gördük ve analiz ettik. Değişimde toparlanma süreci yaşadık ve lehimize oldu. Bundan sonra inşallah her şey daha iyi olacak" ifadelerini kullandı.

Kaleci Korcan Çelikay, Beşiktaş maçında taraftarlardan destek isteyerek, "Bizim için en büyük hediye, evimizde Beşiktaş maçından 3 puan almak olacak" diye konuştu.

Sivasspor, Sergen Yalçın yönetiminde ligde çıktığı 8 maçın 4'ünden galibiyetle, 2'sinden beraberlikle, 2'sinden mağlubiyetle ayrıldı. Yalçın'ın ekibi, bu 8 maçlık periyotta sadece deplasmanda Trabzonspor'a 3-1 ve evinde Galatasaray'a 3-2 mağlup oldu.

AA

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz