Futbol

Slaven Bilic patladı!

09 Temmuz 2014 Çarşamba 21:46 - Son Güncelleme 09 Temmuz 2014 Çarşamba 21:59

Slaven Bilic, hakkında çıkan haberlere sert tepki göstedi.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'ın Hırvat çalıştırıcısı Slaven Bilic, siyah beyazlı ekibin yeni sezon öncesi hazırlıklarına devam ettiği Almanya kampında bir basın toplantısı düzenledi.

Hakkında çıkan haberlerden, Beşiktaş'ın transfer gündemine kadar birçok konuya açıklık getiren Slaven Bilic, Brezilya ile Almanya arasında oynanan ve 7-1 gibi tarihi bir skor ile sonuçlanan karşılaşma hakkında da görüşlerini ifade etti.

Özellikle şahsı ve ailesi hakkında çıkan yalan haberler hakkında sert ifadeler kullanan deneyimli teknik adam, "Bunlar çok ayıp şeyler. Bunlar benim kişiliğime saldırıdır. Bunları yapanlar utanmaz insanlar." dedi.

Siyah beyazlı ekibin transfer politikası hakkında da samimi açıklamalarda bulunan Hırvat hoca, bir savunmacı ve ofansif özellikli olan 3 oyuncudan oluşan 4 kişilik ideal bir transfer planlamalarının olduğunu belirtti.

Kamp Dönemi

Hırvat teknik adam kampı değerlendirerek sözlerine başlarken, "Çok iyi bir kamp dönemi geçirdik. Gelecek sezon da burada kamp yapmak için otel sahibiyle görüştük. Yemekler harikaydı. Konaklama koşullarımız çok iyiydi. Burası her yönüyle çok iyiydi. İyi bir seçim yaptık. Burada ilk etabı tamamladık. 2. etaba İngiltere'de devam edeceğiz. Tamamiyle memnun kaldığım bir dönem oldu. Oyuncular çok iyi çalıştılar. Sabahları genellikle koşu antrenmanı yaptık. Akşam ise topla çalışmalar yaptık. Aslına bakarsanız bu dönemler tehlikeli dönemler; çünkü oyuncular çok ağır bir döneme giriyorlar. Ancak kimse sakatlanmadığı için mutluyuz. Tek olumsuz taraf bugün oynayacağımız maçın ertelenmesiydi" dedi.

Önder Özen için ne dedi?

Beşiktaş Futbol Genel Direktörü Önder Özen ile aralarında sorun olduğu yönündeki haberler için ise Biliç şöyle konuştu, "Ben de tatilde bu yönde haberler duydum. Bir yıldır kendisiyle çok iyi bir ilişkimiz var. Daha dün konuştuk. Bütün ilişkilerde olduğu gibi bizim de aramızda belirli inişli çıkışlı konular olabilir. Gidecek kalacak oyuncular konusunda bazen ayrılıklarımız oldu. Fikirlerimizde bazen çatışmalar olabilir ki; işbirliği böyle olabilir. Genel konularda aramızda fikir ayrılığı yok."

"Bunlar yakışıksız, utanmazca"

Eneramo ve Atiba Hutchinson gibi oyuncuların transferlerinde kendisi ve kardeşiyle ilgili çıkan söylentilere sert tepki gösteren Slaven Bilic, "Sıradan basit bir konu değil. Burada mahkeme önünde hesap veriyormuşum gibi anlamayın. Benim ve ailemle ilgili yazılan haberlerle haberdarım. Bunlar çok yakışıksız şeyler ve yalan yanlış şeyler. Yazılanlar çizilenler benim teknik direktörlüğümle ilgili değil kişiliğimle ilgili saldırılar. Bunları kabul etmem ve hoşgörü göstermem mümkün değil. Bunlar özgüven kaybı yaratmıyor.

Hayatım boyunca oluşturduğum bir imaj var ve onun zedelenmemesi içinh çalışıyorum. Bunlar utanmazca ve yakışıksız şeyler. Bunları yapanlar finansal ve parasal şeyler peşindeler mi bilmiyorum ama yalan yanlış şeyler. Bunları belki sayfaları doldurmak için yapıyorlar. Bunlar tamamen yanlış ve uydurulmuş şeyler. Bunlarla başa çıkabilirim; baktım ki başa çıkamıyorum başka tedbirler alırım.

Tek amacım oyuncularımı üst düzeye çıkarmak. Bir taraftan antrenör olarak transferlere hiç karışmayabilirsiniz. Ancak bu önemli bir unsur. Uluslararası futbol dünyasında tanıdığım çok sayıda isim var. Bir oyuncuyu izliyorsunuz, oyuncuyla ilgili Önder Özen ile bilgiler topluyoruz. Daha sonra bunların transfer süreci başlıyor. Bazen ısrar ediyorum. Parasal ilişkisi var deniyor. Israr etmesem, Bilic istemiyor deniliyor. Buraya gelen her oyuncu benim Önder Özen'in ve yönetimin bilgisi dahilinde bu transfer oluyor.

Atiba Hutchinson'ın transferi 1 ay çalışktık. Israr etmesem Hutchinson burada olmayacak. Takıma ne kadar faydalı olduğunu hepimiz gördük. Böyle dedikodular çıkmasına karşın ısrarcı olursunuz ve oyuncudan fayda görürsünüz. Veya ısrarcı olmayıp bir kenarda durursunuz. Israrcı olmazsanız bu oyuncuları alamazsınız. Ancak çıkan dedikodular şakışıksız, adil olmayan ve utanmazca. Türkiye'de bunlar normal deniyor; ama normal değil" yorumunu yaptı.

"Bir santrafor daha aramıza katılacak"

Eneramo'nun transferinden önce bu oyuncuyu tam olarak tanımadığını dile getiren Bilic, "Bütçemizin çok yüksek olmadığı ortadaydı. Oyuncu da serbestti. Eneramo, Sivasspor'da iyi bir performans gösterdi. Yabancı sınırlaması değiştirildi. Takip edilen dönemde Eneramo sakatlandı. Hem yabancı sınırlaması hem de sakatlığından dolayı onu kadroya alamadık. Devam eden süreçte Karabük'e kiraladık. Mustafa beni çok memnun eden bir oyuncu. Aylardır bambaşka bir performansla oynuyor. Ömer ve Cenk de var. Bir santrafor daha aramıza katılacak. Forvet oyuncuları çok kırılgan oyuncular. Mutsuz olmalarını istemiyoruz, çünkü çabuk etkileniyorlar" açıklamasını yaptı.

"Brezilya'ya üzüldüm"

Dünya Kupası'ndaki Brezilya-Almanya maçını da değerlendiren Slaven Bilic, "Harika bir Dünya Kupası oluyor. Dün akşama kadar da beklendiği gibi bir kupaydı. Hırvatistan, Kolombiya saf dışı kalmıştı. Ancak dün gece inanılmaz bir şey yaşandı. İnanılmaz bir şok. Kupa öncesi söylemiştim. Brezilya, modern futbolda hiç bir takımın üstünde olmadığı kadar baskıyla başa çıkmak zorundaydılar. Milli marşta ağlıyorlardı. Neymar'ın durumu ortadaydı. Almanya deneyimli bir takımdı. Brezilya çılgınca bastırırken, Almanya sakin kaldı ve farklı bir galibiyet aldı. Brezilya'nın finale çıkması istiyordum. Güney Amerika insanını çok seviyorum. Aslında benzer bir durum İstanbul'daki Türkiye-Hırvatistan maçındaki 3-0'lık maçta da ortaya çıkmıştı. Türkiye çılgınca bastırırken, biz sakin kalıp golleri atmıştık."

"4 transfer yapacağız"

4 oyuncu transfer edeceklerini söyleyen Slaven Bilic, "Bir savunmacı ve ofansif özellikleri olan 3 oyuncu almak istiyoruz. Bazıları Bilic transferler gerçekleşmediği için üzgün haberleri çıkıyor ki bunlar asla doğru değil. Transferlerin olmasını istiyorum çünkü alacağımız oyuncuları takıma adapte ederek ön elemeye kadar kadroyu oluşturmak istiyoruz. Farz edelim hiç bir oyuncu gelmedi. Ama o zaman da bu takımla elimizden geleni yapacağız. Transfer yapılmaması asla ve asla bir umutsuzluk nedeni değil" diyerek sözlerini bitirdi.

Etiketler : BeşiktaşBilic
Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz