Futbol

Süper Kupa Atiker Konyaspor'un

06 Ağustos 2017 Pazar 22:44 - Son Güncelleme 07 Ağustos 2017 Pazartesi 03:12

Turkcell'in sponsorluğunda, bu yıl 11. kez düzenlenen Süper Kupa'yı, Beşiktaş'ı 90+1. dakikadaki penaltı golüyle 2-1 yenen Atiker Konyaspor kazandı. Böylece 3 ay önce ilk kez Türkiye Kupası'nda şampiyon olan yeşil-beyazlı ekip, Süper Kupa'yı da müzesine götürerek bir ilk daha yaşadı.

Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı'nda oynanan dev maçta Traore, 33. dakikada Atiker Konyaspor'u 1-0 öne geçirdi. Maçın ilk yarısı bu skorla tamamlandı. Beşiktaş, 77. dakikada Cenk Tosun ile 1-1'lik eşitliği yakaladı. 

Mücadelenin artık uzatmalara gideceği düşünülürken, Beşiktaş'ın yeni transfer Pepe'nin rakibini ceza sahası içinde düşürmesiyle Atiker Konyaspor, penaltı kazandı. 90+1'de topun başına geçen Skubic, takımını 2-1 öne geçirdi.

Kalan sürede başka gol olmadı ve Türkiye Kupası şampiyonu Atiker Konyaspor, ilk kez oynadığı Süper Kupa'yı da müzesine götürerek tarihi bir başarıya daha imza attı. Yeşil-beyazlı ekip ayrıca, Trabzonspor'un ardından Türkiye Kupası'nı kazanan ilk Anadolu takımı oldu.

Süper Kupa'yı tarihinde Jean Tigana ile bir kez kazanan Beşiktaş'ın Türk teknik adamlarla özlemi ise devam etti. Türk teknik adamlarla 4. kez Süper Kupa oynayan siyah-beyazlı ekip, bir kez daha kupayı rakibine kaptırdı.

Atiker Konyasporlu futbolcular büyük sevinç yaşadı

Mücadelenin bitiş düdüğüyle Atiker Konyasporlu futbolcular büyük sevinç yaşadı. Sevince, yedek kulübesindeki oyuncular ile teknik ve idari ekip de dahil oldu. Yeşil-beyazlı futbolcular, kupa sevincini daha sonra taraftarıyla paylaştı.

Saha ortasında kurulan platformda, önce karşılaşmanın hakemleri Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu ve Halil Umut Meler'in plaketleri verildi ve madalya seremonisine geçildi.

Konyasporlu oyunculardan Beşiktaşlı futbolculara alkışlı teselli

İlk olarak madalyalarını alan Beşiktaşlı futbolcular ve teknik heyeti, Atiker Konyasporlu oyuncular alkışlayarak teselli etti.

Kupa ve madalyaları Bakan Bak verdi

Sezona Turkcell Süper Kupa'nın sahibi olarak başlayan yeşil-beyazlı teknik ekip ve oyuncular madalyalarını, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1. Başkanvekili ve UEFA Yönetim Kurulu üyesi Servet Yardımcı'nın elinden aldı.

Atiker Konyasporlu oyuncular, kupayı alarak büyük sevinç yaşadılar. Teknik Direktör Mustafa Raşit Akçay ile oyuncular, daha sonra kupayla sahada sevinç turu attı.

İLK YARININ ÖNEMLİ ANLARI...

14. dakikada ceza sahasının hemen dışında rakibinden topu kapan Cenk Tosun, kaleyi görür görmez sert vurdu. Kaleci Serkan Kırıntılı, güçlükle topu taça çeldi.

26. dakikada ceza sahasında topla buluşan Babel'in pasında Cenk Tosun, yerden sert vurdu. Kaleci Serkan Kırıntılı çizgi üzerinde topu bloke etti.

GOL: 33. dakikada Atiker Konyaspor 1-0 öne geçti. Fofana'nın ara pasında ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Traore, plase bir vuruşla öne açılan kaleci Fabricio'nun üstünden meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 0-1.

41. dakikada Atiba'nın pasında topla buluşan Babel, çalımlarla ceza sahasının içine girer girmez sert vurdu. Atiker Konyaspor savunmasından seken top kornere gitti.

İlk yarı Atiker Konyaspor'un 1-0 üstünlüğü ile bitti.

İKİNCİ YARININ ÖNEMLİ ANLARI...

54. dakikada Atiker Konyaspor atağında ceza sahası içinde topla buluşan Ömer Ali Şahiner'in yerden vuruşunda meşin yuvarlak auta çıktı.

GOL: 77. dakikada Beşiktaş beraberliği yakaladı. Caner'in kullandığı taç atışında top Quaresma'dan sekerek ceza sahasının içinde Cenk Tosun'un önünde kaldı. Bu futbolcunun sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Serkan Kırıntılı'nın parmaklarının ucuna çarparak ağlara gitti: 1-1.

GOL: 90. dakikada Atiker Konyaspor penaltı kazandı. Bu dakikada Bourabia, Pepe tarafından ceza sahası içinde düşürüldü. Hakem Fırat Aydınus penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Skubic, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-2

90+2. dakikada Quaresma'nın sağdan ortasına kale sahası içerisinde Negredo'nun kafa vuruşu kaleci Serkan'dan sekti. Seken top yeniden Negredo'ya çarptı ve Serkan çizgi üzerinde topu ayaklarıyla kontrol etti.

Maçta başka pozisyon olmayınca sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılan Atiker Konyaspor, kupanın sahibi oldu.

Karşılaşmanın ardından Atiker Konyaspor taraftarları sahayı girdi. Beşiktaşlı taraftarlar ile Atiker Konyaspor taraftarları arasında arbede yaşandı.

Beşiktaş: 1 - Atiker Konyaspor: 2

Stat: Samsun Yeni 19 Mayıs

Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu

Beşiktaş: Fabricio, Beck (Dk. 61 Caner Erkin), Pepe, Tosic, Adriano, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Tolgay Arslan (Dk. 61 Negredo), Quaresma, Babel, Cenk Tosun

Atiker Konyaspor: Serkan Kırıntılı, Skubic, Moke, Ali Turan, Ferhat Öztorun, Ömer Ali Şahiner (Dk. 82 Ezekiel), Fofana, Bourabia, Ali Çamdalı (Dk. 76 Musa Araz), Traore, Milosevic (Dk. 65 Jonsson)

Goller: Dk. 33 Traore, Dk. 90 Skubic (Penaltıdan) (Atiker Konyaspor), Dk. 77 Cenk Tosun (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 45 2 Ali Turan, Dk. 60 Bourabia (Atiker Konyaspor), Dk. 90 5 Adriano (Beşiktaş)

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz