Futbol

Süper Lig ekibine büyük şok

15 Nisan 2014 Salı 10:58 - Son Güncelleme 15 Nisan 2014 Salı 11:47

İki dönem transfer yapamayacak!

Bu sezon oynadığı futbol ve aldığı sonuçlarla lige damgasını vuran Karabükspor'a Türkiye Futbol Federasyonu'ndan gelen şok haberle sarsıldı.

TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK) iki sezon önce Samsunsporla sözleşmesini tek taraflı feshederek Karabükspor'a transfer olan Selim Teber ile ilgili uyuşmazlığı karara bağladı. UÇK'nın üç hakem heyeti Karabükspor'a transfer talimatına aykırılıktan ve "ayartma" gerekçesiyle iki dönem transfer yasağı verdi.

"SKANDAL" OLARAK YORUMLANDI

UÇK hakem heyetinin Samsunsporla, Selim Teber arasındaki dava ile ilgili haksız veya haklı fesih konusunda herhangi bir karar verilmeden Karabükspor'a 'ayartma' cezası vermesi talimatlara ve hukuka aykırı olduğu belirtildi. Hukukçular kararı 'skandal' olarak değerlendirirken usül yönünde dosyada hata yapıldığını ifade ettiler. Samsunspor'un Selim Teber'e karşı açtığı davayı geri çekmesine karşın futbolcunun Samsunsporla haksız feshettiği kanaatına varılmasının ciddi bir yanlış olduğu belirtildi.

Karabükspor cephesi ise kararın skandal olduğunu ve Tahkim Kurulu'nun bu yanlışı düzelteceği ve konuyla ilgili önümüzdeki günlerde geniş kapsamlı bir basın toplantısı düzenleyeceklerini açıkladı.

33 yaşındaki futbolcu Selim Teber, Karabükspor ile 2012/2013 sezonunda 12 maça çıkarken bu sezon Ankaragücü'ne transfer oldu 2. Lig ekibinde 25 maça çıktı.

Karabükspor ligde 42 puanla 6. sırada bulunuyor ve Avrupa Kupaları'na katılım için mücadelesine devam ediyor.

(SPORX)

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz