Futbol

Taraftar gelmedi, Arena durdu! Kriz

20 Eylül 2014 Cumartesi 11:15 - Son Güncelleme 20 Eylül 2014 Cumartesi 11:20

Başkan Fikret Orman ve yöneticiler kara kara düşünüyor.

Beşiktaşlı taraftarlar, her maç sonrası bunu söylüyor. "Ne zaman kurtulacağız 'Zulümpiyat'tan?"

Teknik Direktör Slaven Bilic, "Orası bizim evimiz... Psikolojik olarak bunu yapmak zorundayız" dese de camia bir türlü Olimpiyat’a ısınamadı. Asteras beraberliği sonrası 'Artık başka bir stada geçelim' sesleri daha da yükselmeye başladı. Ama böyle bir durum söz konusu bile değil.

Yönetim, UEFA’ya sezon başında Olimpiyat Stadı ve Vodafone Arena’nın ismini verdi. Beşiktaş, Avrupa Ligi maçlarını bu statların dışında oynayamaz. Lig maçları için Fatih Terim Stadı gündeme geldi.

Bilic, 2 stadı oyuncularının kaldıramaması düşüncesiyle böyle bir isteği reddetti. Yönetimin sıkıntısının ise çok farklı olduğu öğrenildi. Olimpiyat Stadı’nın Rize ve Asteras maçlarında boş kalması Vodafone Arena’yı da etkiledi.

HER MAÇ 2 MİLYON TL KAYBEDİLDİ

Yöneticiler, Feyenoord ve Arsenal maçlarına gelen 50 bin üstü taraftar sonrası "Ekim sonuna kadar maçlara bu kadar taraftar gelirse çok iyi olur. Buradan gelecek para ile Arena’da çalışmalar daha rahat bir şekilde ilerler" düşüncesindeydi. Ama böyle olmadı.

Çaykur Rizespor ve Asteras Tripolos maçlarına 8 bin taraftar geldi. Bu da Beşiktaş’a maç başı iki milyon TL kaybettirdi. Sıcak parayı bulamadığı için Vodafone Arena’da çalışmalar durma noktasına geldi. Başkan Fikret Orman ve yöneticiler kara kara düşünüyor.

AKŞAM

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz