Futbol

Topal ''kaptanlık''tan rahatsız

03 Temmuz 2015 Cuma 15:15 - Son Güncelleme 03 Temmuz 2015 Cuma 17:13

Mehmet Topal, kaptanlık konusunun kendisini rahatsız ettiğini söyledi.

Fenerbahçe'nin orta saha oyuncusu Mehmet Topal, gerçekleştirilen transferlere ilişkin, "Rekabet her zaman başarıyı getirir diye düşünüyorum. Gelen takım arkadaşlarımız da camiamıza faydalı olmak için elinden gelenin en iyisini yapacaktır. Rekabet benim için her zaman iyidir" dedi.

Fenerbahçe'nin Düzce Topuk Yaylası Tesisleri'nde gerçekleştirdiği kamp çalışmasının üçüncü gününde düzenlenen basın toplantısında konuşan Topal, iki gün önce kampa katıldığını ve her sezon başı olduğu gibi zor antrenmanlarla mücadele etmeye çalıştıklarını söyledi.

Transfer teklifleri gelmesinin kendileri için onu verici bir durum olduğunu dile getiren Topal, "Benim 1 yıllık sözleşmem daha devam ediyor. Buraya gelirken gidecekmişim gibi hiç düşünmedim ama bizler profesyonel insanlarız, camiamız bize kal derse elimizden geldiğince mücadelemizi sonuna kadar vermeye devam ederiz. Şu anda transfer işleriyle de menajerim ilgilenmeye çalışıyor. Ben burada çok mutlu olduğumu bütün samimiyetimle söyleyebilirim. Bir yıllık sözleşmem devam ediyor sezon sonuna kadar mücadelemi vereceğim. Takımıma faydalı olabilmek için elimden geleni yapacağım. Bizler profesyonel insanlarız zaman neyi gösterir bilemeyiz. Ben en iyi şekilde takıma motife olmuş durumdayım diyebilirim" diye konuştu.

- "İnşallah sakatsız belasız bir kamp geçiririz"

Teknik direktör Vitor Pereira'nın kendi sistemini oturtmaya çalıştığını anlatan Topal, şunları kaydetti:

" Pereira disiplinli diyebilirim. İyi ve ağır idmanlar yapıyor. Bu idmanları yapmak zorundayız. Hocamız da kendi sistemini oturtmaya çalışıyor takımda. Bizler de profesyonel insanlar olarak bu sistemi kabullenmek zorundayız. İnşallah hocamız da kendi sistemini oturtur bizler de elimizden geldiğince takıma faydalı oluruz. Bu ağır antrenmanlara rağmen neşemizi de korumaya çalışıyoruz. İnşallah sakatsız belasız bir kamp geçiririz."

Topal, Pereira'nın kendisi için "Takımda bir buçuk yıldız var" söylemine ilişkin, "Bu hocamızın kendi görüşü sadece beni tanımıyordur. Bütün oyuncuları tanıyordur. Bu benim adıma gurur verici bir şey diyebilirim. Bütün takım arkadaşlarımı tanıyordur diye düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

- "Benim takdir ettiğim bir ağabeyimizdi"

Topal, sözleşmesi yenilenmeyen Emre Belezoğlu'na camiaya verdiği hizmetlerden ötürü teşekkürlerini ileterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Emre ağabeyle çok uzun zamandır dostluğumuz var. Aynı zamanda oda arkadaşım kendisi. Kendi adıma çok üzüldüğümü söyleyebilirim. Hem kalitesi hem insanlığı ile her zaman benim takdir ettiğim bir ağabeyimizdi."

Adının takım kaptanlığıyla anılmasının sorulmasına Topal, şöyle cevap verdi:

"Tabii Fenerbahçe camiasında kaptanlık yapmak benim için bir şereftir. Ama bizim takımımızın kaptanı şu an Volkan Demirel, açıkçası bu konu da beni rahatsız ediyor. Volkan ağabeyi de rahatsız ediyordur illa ki. 13, 14 yılını vermiş bu camiaya. Onun için bu takımın kaptanı Volkan Demirel diyebilirim."

- Rekabet her zaman başarıyı getirir

Tecrübeli orta saha oyuncusu Topal, gerçekleştirilen transferlere ilişkin, "Rekabet her zaman başarıyı getirir diye düşünüyorum. Gelen takım arkadaşlarımız da camiamıza faydalı olmak için elinden gelenin en iyisini yapacaktır. Rekabet benim için her zaman iyidir. Şükürler olsun yıllardır bu işin içindeyiz. Birçok rekabetler de verdik. Her mevki de alternatif oyucular da var. Bu takım için olumlu diyebilirim. Nani de gerçekten dünya yıldızı bir futbolcu. Camiamıza çok faydalı olacağını düşünüyorum. İnşallah birlikte büyük başarılara imza atarız diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

- 3 Temmuz süreci

Topal, 3 Temmuz sürecinin hemen ardından camiaya katıldığını anımsatarak, " Gerçekten camianın çok zor zamanlar geçirdiğini biliyorum. Bir kulübün yaşayabileceği en zor süreci atlatmıştır diye düşünüyorum. Mahkeme süreci var, inşallah da bu süreçten alnımızın akıyla çıkacağımızı düşünüyorum. Başka bir kulüp bu süreçten çıkabilir miydi diye düşünüyorum. Gerçekten biz takım arkadaşlarımız taraftarlarımız dik bir duruş gösterdiler" değerlendirmesinde bulundu.

Fenerbahçeli oyuncu Topal, takımın Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynayacağını dile getirerek, "Katılamadığımız dönemlerde çok üzülmüştük. Ama şimdi ön eleme maçları da oynayacağız. Elimizden geldiğince en iyi şekilde hazırlanacağız. Direkt Şampiyonlar Ligi'ne gitmek istiyoruz. Bunun için bütün mücadelemizi vereceğiz" şeklinde konuştu.

Topal, sözleşmesi yenilenmeyen oyuncuların takımdan ayrılmasının kendileri için üzücü olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bizler profesyonel insanlarız her düzene ayak uydurmak zorundayız. Takımımız da yeni bir oluşum içerisinde biz de bu oluşumun bir parçası olmaktan mutluyuz. Yeni oyuncular da takıma geldi. Bizim de burada amacımız yeni gelen arkadaşların en kısa zamanda takıma faydalı olmalarını sağlamak ve dostluğumuzu arkadaşlığımızı arttırmak. İnşallah onlarla birlikte bu hedeflerimize ulaşırız."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz