Futbol

Toroğlu: Sahayı İsrail bombalamış!

31 Ağustos 2014 Pazar 00:17 - Son Güncelleme 31 Ağustos 2014 Pazar 02:16

Toroğlu ve Yalçın Mersin Stadı'nın zemini ile ilgili çarpıcı yorumlarda bulundu.

Spor Toto Süper Lig'de Mersin İdmanyurdu-Beşiktaş maçının oynandığı Mersin Stadı zeminiyle oyunculara büyük zorluklar yaşattı. Beşiktaş'ın 1-0'lık galibiyeti ile biten maç sonrası "Futbol Arenası" yorumcuları stadın zemini ile ilgili sert eleştirilerde bulundular. Erman Toroğlu, tepkisini "Bana mesaj geldi, 3 gün önce sahayı İsrail bombalamış!" sözleriyle dile getirdi. 

Mersin Stadı'nın zemini hafta içinde de tartışmalara yol açmıştı. Mersin İdmanyurdu teknik direktörü Rıza Çalımbay, "İlk maçı İstanbul'da oynayalım" önerisinde bulunmuştu.

Ancak tüm bu tartışmalara karşın iki ekip Mersin Stadı'nda ligi ilk maçına çıktı. Stadın zemininde maçın ilk 5 dakikası itibariyle bozulmalar olduğu gözlendi.

Henüz maçın ilk yarısında iki futbolcunun sakatlanarak oyundan çıkmasına neden olan zemin, futbolcuların rahat pas yapmasına engel oldu. Mersin İdman Yurdu'ndan Oktay Delibalta, Beşiktaş'ta ise Veli Kavlak yaşadığı sakatlıklar nedeniyle maça devam edemedi.

Kentte, 33 dereceyi bulan hava sıcaklığı ve yüzde 70'lere ulaşan nem de futbolculara zor anlar yaşattı.

Mersin Stadı'nın bozuk zemini "Futbol Arenası" yorumcuların da tepkisini çekti.

"İnsan haklarına aykırı", "İğrenç bir zemin"

Futbol yorumcusu ve eski hakem Erman Toroğlu, zemin için "Yüzde 100 futbolcu için çok tehlikeli bir zemin. İnsan haklarına aykırı" dedi.

Sergen Yalçın ise "Bu şekilde bu statta maç oynanamaz. İğrenç bir zemin" yorumunu yaptı.

Konuya ilişkin bir kez daha söze giren Erman Toroğlu, "Bana bir mesaj geldi, bu sahayı üç gün önce İsrail bombalamış! Bunun başka açıklaması yok" ifadelerini kullanarak tepkisini sürdürdü.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz