Futbol

Toroğlu: Yanal artık büyük tehlike!

23 Kasım 2014 Pazar 01:32 - Son Güncelleme 23 Kasım 2014 Pazar 03:55

Trabzon'daki 2.dönemine flaş bir başlangıç yapan Yanal'la ilgili çarpıcı yorum.

Spor Toto Süper Lig'de oynanan dev maçta Galatasaray'ı deplasmanda 3-0 yenen Trabzonspor, Ersun Yanal ile flaş bir başlangıç yaptı. Bu flaş başlangıcı yorumlayan eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu, Yanal ile ilgili ilginç ve çarpıcı bir değerlendirmede bulundu:  "Şimdi Ersun Yanal tehlike... Yanal işini iyi yapan bir adam, işini yapan bir adam böyle bir kadroyu da eline geçirirse çok büyük bir tehlike olur."

TRT Spor'da yayınlanan "Futbol Arenası" programında Galatasaray-Trabzonspor maçı masaya yatırıldı.

Programın yorumcularından Erman Toroğlu, sezon başında Fenerbahçe'den ayrılan ve geçtiğimiz günlerde Trabzonspor ile anlaşan Ersun Yanal için "büyük tehlike" niteleminde bulundu.

VİDEO | İŞTE TOROĞLU'NUN O ÇARPICI AÇIKLAMALARI...

"Yanal büyük tehlike çünkü elinde tam teçhizatlı bir ordu var"

Toroğlu, "Öyle enteresanki Türkiye'de futbol, Ersun Yanal Fenerbahçe'den ayrılıyor. Trabzonspor'a dönüyor. Ersun Yanal daha basın toplantısı düzenlemedi bildiğim kadarıyla... Ben Ersun'un yerinde olsam, onun neler söyleyeceğini biliyorum. Çünkü Türkiye'de kiralık katiller tutuluyor sporda, futbolda. İnsanları suçluyorlar bu kiralık katiller. Mesela 'şike yaptı' diyorlar, 'maç sattı' diyorlar, 'teşvik primi aldı' diyorlar. Bunların hepsi organize yapılıyor. Şimdi Ersun Yanal tehlike. Şöyle bir tehlike Ersun Yanal... Yanal işini yapan bir adam, işini yapan bir adam böyle bir kadroyu da eline geçirirse çok büyük bir tehlike olur. Yani Ersun Yanal'ın elinde tam teçhizatlı bir ordu var şu anda. Yani makinalı var, napalm var, göz yaşartıcı bomba var, TOMA var. Hepsini kullanabilir. Yani bir maçta TOMA'yı kullanır, bir maçta göz yaşartıcı bombayı kullanır. Bir maçta keskin nişancıyı kullanır" dedi.

"Halilhodzic uçuyordu"

Trabzonspor'dan ayrılan Vahid Halilhodzic'in bordo-mavili ekibin iyi kadrosundan yararlanamadığını ifade eden Erman Toroğlu, "Bu iyi kadroyu o gelen adam (Vahid Halilhodzic) kullanamadı. O uçuyordu, onun kafasını Dünya Kupası'ndan sonra çeldiler, o orada kaldı" ifadesini kullandı.

"Hakemler sayesinde maç 5-6 olmadı"

Toroğlu, Galatasaray-Trabzonspor maçında daha farklı bir skorun ortaya çıkmasına hakemlerin engel olduğunu savundu. Ünlü futbol yorumcusu, şunları söyledi

"Trabzon bugün 3 yaptı, 5 de yapardı. Hakemin sayesinde maç 5-6 olmadı. Altını çizerek söylüyorum. Hakemin sayesinde iki hakemin sayesinde, biri çizgi diğeri maçın orta hakemi sayesinde maç 6-7 olmadı. Galatasaraylılar yatıp kalkip, hakemi ve çizgi hakemini öpsünler. Yani daha büyük bir felaket olurdu Galatasaray açısından. Sakın Trabzonsporlular da 'biz öldürdük, Galatasaray'a 3 attık' demesinler, çünkü bu Galatasaray takımını herkes dörtlüyor, o da normal."

"Trabzonspor biraz daha işlenirse çok takımı duman eder"

Trabzonspor'un ilerki zamanlarda daha iyi bir performans ortaya koyacağını belirten Toroğlu, "bu maçta şunu gördük bugün bu Trabzonspor takımı biraz daha işlenirse inanılmaz işler yapacak. Ben buna inanıyorum. Bu Trabzonspor takımı iki deplasman daha kazınırsa, içerdeki maçlarını alırsa ikinci yarıda Trabsonspor lig liderliğine oynar ve çok takımı da duman eder. Çünkü elindeki kadro ona müsait. Rüzgarı da arkasına alırsa, seyirci baskısıyla bunlar çok güzel işler yaparlar" şeklinde konuştu.

"Trabzonspor'da kaleci sorunu var"

Erman Toroğlu, Trabzonspor'da kaleci sorunu olduğuna da dikkat çekerek, şöyle konuştu:

"Trabzon takımında bir kaleci sorunu var, onu söyleyemim. Maalesef var. Şimdi al Muslera'yı koy Trabzonspor takımına kusura bakmasın Trabzon kalecisi çok farklı olur. Yani kalecide çok sorun çekebilirler. nitekim bugün az daha çekiyorlardı. Çünkü bir hata yaparsın bütün takımı yıkarsın. Kaleci çok önemlidir. Galatasaray'ın kalesinde Muslera var, bu hale düşüyorlar. Galatasaray'da Sneijder var, bu hale düşüyorlar" 

"Prandelli'yi kim bulmuşsa, turşusunu kursun!"

"Galatasaray'da Muslera ve Sneijder diye iki oyuncu varsa, antrenöre gerek yok" diyen Toroğlu, Prandelli ve sarı-kırmızı ekibin yönetimine yüklendi. 

Toroğlu, "Bu Prandelli'yi kim bulmuşsa alsın götürsün turşusunu kursun. Yani Bursa'da falan iyi turşu kuruyorlar, bundan tam turşu olur abi, kusura bakmayın. Ayıp ya bu, Galatasaray ile oynuyor. Adamın şuçu değil. Seyirci bağırıyor; 'yönetim istifa' yanlış adrese bağırıyorsunuz arkadaşlar. Prandelli'ye de değil, 'Liseye istifa' diye bağırsınlar. Galatasaray'ı lise idare ediyor, Ya kusura bakmayın, kıymayın! Ufak olsun bizim olsun diyorlar bunlar ondan oluyor. Galatasaray takımı halen halkın takımı değil" dye konuştu.

VİDEO | SERGEN YALÇIN: YORUMLARIMIZ TAVAN YAPTI

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz