Futbol

"Trabzon yenilgisi bizi birleştirdi"

25 Kasım 2014 Salı 22:13 - Son Güncelleme 25 Kasım 2014 Salı 22:22

Burak, Anderlecht maçı öncesi takımın durumuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Galatasaray'ın, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Anderlecht ile yapacağı maçtaki en büyük gol silahı Burak Yılmaz, takımın durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Anderlecht karşılaşmasında mutlaka galip gelmeleri gerektiğine dikkati çeken Burak, "Trabzonspor maçı bizi birbirimizden ayırmadı. Aksine daha çok birbirimize bağlandık, birleştik" dedi.

Karşılaşmanın oynanacağı Constant Vanden Stock Stadı'nda düzenlenen basın toplantısına teknik direktör Cesare Prandelli ile birlikte katılan sarı-kırmızılı oyuncu Burak Yılmaz, soruları yanıtladı.

Anderlecht karşısında kendileri için çok önemli bir maç oynayacaklarının altını çizen Burak, "Anderlecht çok genç ve dinamik bir takım. İstanbul'da bizden puan aldılar. Her şekilde kazanmamız gereken bir maç olduğunu hepimiz biliyoruz. İnşallah hatalarımızı tekrarlamadan, Şampiyonlar Ligi'ndeki bu tabloya son vermek istiyoruz. Arkadaşlarımın da hazır olduğunu hissediyor ve görüyorum. İnşallah buradan istediğimiz sonuçla döneceğiz" şeklinde konuştu.

Kendisinin gol atmasından ziyade takım olarak kazanmanın önemli olduğunu anlatan Burak Yılmaz, "Tabii benim de görevim gol atmak ve skora katkı yapabilmek. Bunun için elimden gelen gayreti göstereceğim" dedi.

"Hala başarıya açım"

Galatasaray'a ilk geldiği dönem ile bugünkü Burak arasında ne gibi farklar olduğu yönündeki bir soru üzerine sarı-kırmızılı oyuncu, şunları söyledi:

"Ben aynı Burak'ım. Değişen sadece yanımdaki arkadaşlarım ve sistemimiz. Geldiğimden bu yana çok kupa kazandık ve goller attım. Ben hala kupalara ve başarılara açım. Şanssızlık, beceriksizlik, hatalar ve kötü dönemler olabiliyor. Şampiyon olduğumuz sezonlarda da böyle dönemler olmuştu. O zaman hep beraber üstesinden gelmiştik. İlk geldiğimdeki başarı açlığım hala devam ediyor. Başarısız olduğumuzu da söyleyemeyeceğim. Bizim çok eleştirildiğimiz, rakiplerimizin ise övüldüğü bir dönemde, liderle aramızda 1 puan fark var. Çıtayı biraz yükseltirsek, nerelere gelebileceğimiz ortada. Bir bütünlük ve ışık lazım. Bu ışığı arıyoruz."

Şampiyonlar Ligi'nde başarılı geçen iki sezonun ardından bu seneki kötü futbolu kendilerinin de kabul ettiğini anlatan tecrübeli oyuncu, "Yine sıkıntının ortasındayız. Sıkınıtımızın tam olarak ne olduğu da net değil. Bu maçta alabilecemiz bir galibiyetle, elde edeceğimiz pozitif enerjiyle durumun değişebileceğini düşünüyorum. Böyle durumlarda iyi bir oyun ve galibiyet, düzlüğe çıkarabilir. Bunu yakalamak için oynayacağız. İnşallah kazandığmızda, tekrar özgüven kazanarak yolumuza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

 "Trabzonspor maçı bizi birbirimizden ayırmadı"

Galatasaray'ın bu tip kader maçlarında istediği sonucu almayı çoğu zaman başardığı şeklindeki bir yorum üzerine ise Burak Yılmaz, "Aslında güzel bir havamız vardı. Kasımpaşa maçını döndürmeyi başarmıştık. Kardemir Karabükspor gibi zorlu bir deplasmandan 3 puanla dönmüştük ama Trabzonspor yenilgisiyle morallerimiz bozuldu. Üç gün içinde böyle bir maça hazırlanmak zor olabiliyor. Trabzonspor maçını önemsiyorduk ve hayal kırıklığı yaşıyoruz. Bu tip maçlarda ise çıkıp, gereğini hep yapmışızdır. Bu maçta da bunlardan biri olacak. Trabzonspor maçı bizi birbirimizden ayırmadı. Aksine daha çok birbirimize bağlandık, birleştik" diyerek sözlerini tamamadı.

- "Trabzonspor maçı bizi birbirimizden ayırmadı. Aksine daha çok birbirimize bağlandık, birleştik"
Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz