Futbol

Transferin hareketli takımı Kasımpaşa!

01 Eylül 2015 Salı 12:29 - Son Güncelleme 01 Eylül 2015 Salı 12:31

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa, transfer dönemini hareketli geçirdi.

Yeni bir yapılanmayla 2012-2013 sezonunda yükseldiği Süper Lig'i üst üste iki sezon 6. sırada bitirerek tarihinin en iyi derecelerini elde eden lacivert-beyazlılar, geçen sezon yaşadığı hayal kırıklığının ardından kadrosunda önemli değişikliklere gitti.

Teknik direktör Önder Özen'le sezon başlamadan yollarını ayıran Kasımpaşa, takımın başına tecrübeli çalıştırıcı Rıza Çalımbay'ı getirdi. Rıza Çalımbay'ın göreve gelmesiyle transferde hareketli günler yaşayan lacivert-beyazlılar, kadrosunu 10 oyuncuyla güçlendirdi.

En dikkat çekici transferleri Galatasaray'da şampiyonluklar yaşayan Aydın Yılmaz ile Chelsea'nin genç yeteneği Kenneth Omeruo'yu alarak yapan lacivert-beyazlılar, 3 oyuncuyu ise kiralık olarak kadrosuna dahil etti.

Chelsea'den Omeruo'nun dışında Rio Ave'den Yonathan del Valle ile Medicana Sivasspor'dan Hakan Arslan, Kasımpaşa'da yeni sezonda kiralık olarak forma giyecek.

Kasımpaşa'nın yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı oyuncular şöyle:

Olivier Veigneau (Nantes), Yonathan del Valle (Rio Ave - kiralık), Hakan Arslan (Medicana Sivasspor - kiralık), Titi (Bahia), Kenneth Omeruo (Chelsea - kiralık), Vasil Bozhikov (Litex Lovech), Ramazan Köse (Gençlerbirliği), Aydın Yılmaz (Galatasaray), Abdullah Durak (Kayserispor), Eray Birniçan (Gaziantepspor).

Kale ile savunmaya 6 takviye

Kasımpaşa, transfer döneminde savunmasını güçlendirmeye yönelik bir transfer politikası izledi.

Geçen sezon 73 golle ligin en fazla kalesinde gol gören ekibi olan lacivert-beyazlılar, bu sezon 2 kaleci ve 4 savunma oyuncusu aldı.

Gençlerbirliği'nin kaptanı tecrübeli kaleci Ramazan Köse ile Gaziantepspor'un file bekçisi Eray Birniçan'ı alan Kasımpaşa, savunmaya ise Veigneau, Titi, Omeruo ile Bozhikov'u transfer etti.

12 oyuncu ayrıldı

Kasımpaşa yeni sezon öncesi 12 futbolcusuyla yollarını ayırdı.

Geçen sezon takımda önemli süreler alan Ertaç Özbir, Ryan Babel, Barış Başdaş, İlhan Eker, Sancak Kaplan, Alpaslan Öztürk başta olmak üzere lacivert-beyazlılar 12 oyuncusuyla yola devam etmeme kararı aldı.

Lacivert-beyazlılar geçen sezon Trabzonspor'a kiraladığı Özer Hurmacı'yı bonservisiyle bu takıma verirken, kiralık olan Alpaslan Öztürk, Lasha Dvali, Atila Turan'la da devam etmedi.

Kasımpaşa'da yeni sezon öncesi takımdan ayrılan futbolcular şöyle:

Futbolcu Gittiği Takım
Kubilay Aktaş Boluspor (kiralık)
Ertaç Özbir Yeni Malatyaspor
İdris Cengiz İstanbulspor
Bartu Kurtuldu Sarıyer (kiralık)
Ryan Babel El-Ein
Barış Başdaş Göztepe
Özer Hurmacı Trabzonspor
Alpaslan Öztürk Eskişehirspor
Atila Turan Reims
Lasha Dvali Reading
İlhan Eker -
Sancak Kaplan -

 

 

- Adem Büyük takımda kaldı

 

Lacivert-beyazlılarda geçen sezonun ikinci yarısında teknik direktör Önder Özen'in kadroya almadığı ve transfer listesine koyulan Adem Büyük, takımda kaldı.

Milli futbolcu, Özen tarafından kadroda düşünülmezken, teknik direktörlüğe Rıza Çalımbay'ın gelmesiyle takımda kaldı.

Adem, takımıyla Süper Lig'de oynadığı ilk 3 haftada bir gole imza attı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz