Futbol

Turgay Kıran'dan çarpıcı açıklamalar!

06 Mayıs 2015 Çarşamba 11:36 - Son Güncelleme 06 Mayıs 2015 Çarşamba 11:47

G.Saray Başkan Adayı Turgay Kıran önemli açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Kulübü'nün olağan seçimli genel kurulunda başkan adayı olan isimlerden Turgay Kıran, statükoya karşı yönetime talip olduklarını söyledi.

Turgay Kıran yaptığı açıklamada, sarı-kırmızılı kulüpte statükoyu koruyan bir grup olduğunu ve genel kurul üyelerinin bu duruma dur demeleri gerektiğini belirterek, "Artık bu statükodan Galatasaraylıların vazgeçmesi taraftarıyım. Biat kültürüyle yönetilen Galatasaray bitmeli. Galatasaraylıların kendi yönettikleri reformcu bir kulüp haline gelinmeli. Statükodan kastım, İnan Kıraç ve onun biat kültüründen oluşan bir kadrodur. Ona karşı olmak için herkesin gelip oy vermesi gerekir" dedi.

Yönetim aday listesinde uzman bir kadro oluşturduklarını dile getiren Kıran, "Genel kurul görevi bize verirse, Galatasaray'da reform başlatmış oluruz. Çünkü bugüne kadar hep statüko hakimdi. Galatasaray'ın en önemli sorunu mali durum. Ciddi bir borç yükü bulunuyor. Bizim yönetim kurulumuzda 7 tane bankacı ve ekonomist var. Bu borç sorununun çözümü bizim için çok önemli" değerlendirmesinde bulundu.

Kıran, kimsenin cebinden para koyup da kulübe destek olmadığını kaydederek, "Sevgili Ünal Aysal çalkantılı bir zamanda geldi ve o zaman '100 milyon dolar koyacak' demişlerdi ama hiçbir şey koymadığını hepimiz biliyoruz. Kaldı ki İnan Kıraç beyefendi, '100 milyon dolar koyacak, ben de yardımcı olurum' demişti. Hala vakitleri var belki koyarlar" ifadelerini kullandı.

"Sıcak para sorunumuz olmayacak"

Turgay Kıran, yönetime gelmeleri halinde sıcak para konusunda sorunları olmayacağını söyledi.

Uluslararası bankalarla ön çalışmalar yaptıklarını vurgulayan sarı-kırmızılı başkan adayı, çantalarında önemli mali projeler bulunduğunu aktararak, şöyle konuştu:

"Gayrimenkul yatırım ortaklıkları kurup, Riva ve Florya'da bulunan arazilerimizi değerlendirmek istiyoruz. Kazandırılacak yeni arazilerle birlikte 1 milyar dolarlık gayrimenkul yatırım ortaklığı kuracağız. Bunun çalışmalarını yaptık. Otel, tatil köyü yapmak istiyoruz. Galatasaray'a bundan sonra düzenli bir gelir kazandırmak, bu paralarla da borçlarımızı kapatma taahhüdüyle geliyoruz."

Kıran, özellikle körfez sermayesinin değerli markalarla iş yapma hevesi içinde olduğunu kaydederken, "Yeni enstrümanlar sunacağız ve ciddi para bekliyoruz. Körfez ve Çin sermayesine Galatasaray'ı açacağız. İş birliği yapacağız. Galatasaray uluslararası bir marka ve Türkiye'deki iki bankayla çalışma zorunluluğumuz yok" şeklinde konuştu.

İçinde bulunulan mali durumun çok ciddiye alınması gerektiğini anlatan başkan adayı Kıran, "Bu ciddiyeti göstermezsek, belki futbol takımımız önümüzdeki senelerde UEFA'ya katılamayacak. Har vurup harman savurarak bunu yapamayız. Biz iyi bir tüccar olarak önce borçlarımızı ödemeliyiz. Gelirlerimizi artırmalıyız. Galatasaray küçülerek bir yerlere gidemez. Büyüyerek yoluna devam etmeli" yorumunda bulundu.

"Yarsuvat dönemi kaybedilmiş bir dönem"

Turgay Kıran, Ünal Aysal'ın görevi bırakması sonrası gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda başkanlığa seçilen ve yaklaşık 7 aylık bir sürenin ardından koltuğu devredecek Duygun Yarsuvat'ı sert bir şekilde eleştirdi.

"Bizce Duygun Yarsuvat dönemi, Galatasaray için kaybedilmiş bir dönem oldu" diyen Kıran, şöyle devam etti:

"7 aylık bu sürede ne yazık ki herhangi bir şey yapılmadığı gibi, kulüp yine borçlandırıldı. Mevcut borçlar da ertelendi. Dolayısıyla yeni gelecek yönetim, ciddi bir mali yükle karşı karşıya kalacak. Bu süreci anlamış değiliz. Sadece kulüpten belli bir miktar personel çıkarıldı. Aralarında çaycılar da vardı ancak ciddi paralar kazanan bir çok personel hala devam ediyor. Bence böyle kısa süreli geçiş dönemleri kulübe zarar verir. Ben, son seçimde Alp Yalman'a yazık olduğunu düşünüyorum. Çünkü o bir şanstı. O şansı kaçırdık."

Yarsuvat döneminin tek olumlu icraatının, teknik direktörlük görevine Hamza Hamzaoğlu'nun getirilmesi olduğunu savunan Kıran, "O da başarılı bir performans ortaya koyarak, şampiyonluk şansımızı devam ettirdi. Bizler mümkün olduğu kadar bu havayı bozmamaya çalışıyoruz. Hepimiz Hamza hocaya ve futbolculara sahip çıkıyoruz" diye konuştu

"Pastanın üzerinde çilek değil, çilekli pasta istiyoruz"

Yönetime gelmeleri halinde futbol şubesini daha da büyüteceklerini dile getiren Turgay Kıran, eski başkanlardan Ünal Aysal'ın "çilek" olarak tanımladığı yıldız oyuncu transferi konusunda da iddialı konuştu.

Galatasaray'da futbolun büyümesi gerektiğine dikkati çeken Kıran, genç ama istikbal vaat eden teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile çalışmayı sürdüreceklerini aktararak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu sene şampiyonluk şansımız da büyük. Futbolda düzenini bozmamak istiyoruz. Hamza hocamıza sahip çıkıyoruz. Transfer konusunda ise biz pastanın üzerinde çilek değil, çilekli pasta istiyoruz. Pastayı yaparken içinde çilek olsun, yoksa üzerine bir tane çilek kondurmayalım. Bir değil belki 5-6 çilek içine koyacağız biz. Taraftarlarımız rahat olsun. Hamza Hamzaoğlu hocamızın öngördüğü ne varsa yapılacak. Çünkü kendisine güveniyor ve inanıyoruz. Bunları yaparken de har vurup harman savurmayacağız. Şampiyon olamasa bile Hamzaoğlu'nun arkasında duracağız. Biz şampiyon olacağına da inanıyoruz."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz