Futbol

Türkiye'de "futbolu unuttular"

27 Mart 2015 Cuma 11:30 - Son Güncelleme 27 Mart 2015 Cuma 11:32

Futbol kariyerlerinin en kötü dönemini Türkiye'de geçiriyorlar.

Galatasaraylı Emmanuel Eboue, Fenerbahçeli Milos Krasic ve Beşiktaşlı Tomas Sivok, futbol kariyerlerinin en kötü dönemini Türkiye'de geçiriyor.

Sarı-kırmızılı kulübün sezon öncesi kadro dışı bıraktığı ve yabancı kontenjanı nedeniyle adını Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) bildirmediği Eboue, bu sezonu maç oynamadan geçirecek.

Galatasaray formasıyla son karşılaşmasına 19 Nisan 2014'te Kasımpaşa'ya karşı oynanan ve 4-0 kaybedilen lig maçında çıkan Fildişi Sahilli futbolcu, o dönemden bu yana yeşil sahalardan uzak kaldı.

Arsenal'den 2011-2012 sezonu öncesi transfer edilen ve sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Eboue, sarı-kırmızılı kulüpte yıllık 2 milyon 200 bin avro kazanıyor. 32 yaşındaki futbolcu, A2 takımıyla antrenmanlara çıkıyor.

- Krasic de yeşil sahalara hasret

Fenerbahçe'nin 2012-2013 sezonu öncesi İtalya Serie A takımlarından Juventus'tan transfer ettiği Milos Krasic de Eboue gibi bu sezonu maç yapmadan tamamlayacak.

Geçen sezonu Fransa Ligue 1 takımlarından Bastia'da kiralık geçiren ve Türkiye'ye döndükten sonra sarı-lacivertliler tarafından adı TFF'ye bildirilmeyen Sırp futbolcu, çalışmalarını A2 takımıyla sürdürüyor.

Geçen yıl mayıs ayından bu yana yeşil sahalarda boy göstermeyen Krasic, Fenerbahçe formasını son olarak 28 Nisan 2013'te ligde oynanan ve 2-1 kazanılan Kayserispor karşılaşmasında giydi.

Sarı-lacivertli kulüple sözleşmesi gelecek sezon sona erecek olan Krasic, yıllık 2 milyon 300 bin avro alıyor.

- Sivok, 15 ayda 12 resmi maç yaptı

Eboue ve Krasic'in aksine son 1,5 yıldır yaşadığı sakatlıklar nedeniyle düzenli forma şansı bulamayan Beşiktaşlı futbolcu Tomas Sivok da futbol kariyerinde en az maç oynadığı dönemlerden birini geçiriyor.

Sakatlığı nedeniyle geçen sezonun ikinci yarısında hiçbir resmi karşılaşmada görev yapmayan Çek futbolcu, son 15 ayda sadece 12 resmi maça çıktı.

Sivok, 9 Kasım 2014'teki İstanbul Başakşehir-Beşiktaş maçından bu yana siyah-beyazlı ekipte forma giyemiyor.

Sağlığına kavuşmasına rağmen takımdaki yerini kaybeden Sivok, teknik direktör Slaven Bilic'in şans vermesi halinde ligin kalan 9 maçında görev yapmak istiyor.

Beşiktaş'la sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan tecrübeli futbolcu, siyah-beyazlı kulüpten yıllık 1 milyon 400 bin avro kazanıyor.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz