Futbol

''Üç top değdi üç gol attı''

04 Ekim 2015 Pazar 17:08 - Son Güncelleme 04 Ekim 2015 Pazar 17:15

Ç.Rizespor - Bursaspor maçı sonrası teknik adamlar açıklamalarda bulundu.

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Bursaspor'a 3-2 yenilen Çaykur Rizespor'da Teknik Direktör Hikmet Karaman, Koray Altınay ve Viera'nın eksikliğini hissettiklerini, Necid'in üç kez topa değdiğini, üçünü de gole çevirdiğini söyledi.

Karaman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, ilk yarıda iyi oynadıkları anlarda skor olarak geri düştüklerini belirtti.

İkinci yarıda ise 'işler iyi gidecek' diye düşündükleri anlarda 3-1 geriye düştüklerini ifade eden Karaman, "Oyunun akışı istediğimiz gibi olmadı. Geriden geldiğimiz için işi toparlayamadık. İlk yediğimiz golde hatalıyız. Ofsayt diye duraklamak yanlış. Biz hakemin düdüğüne göre oynuyoruz. Hakem iyi yakalamış. Tebrik ediyorum" dedi.

Bursaspor'un forvet hattında Necid'in çok etkili olduğunu vurgulayan Karaman, "Rakip oyuncuya üç top değdi, üç gol attı. Viera'yı, Koray'ı aradık. Alternatif oyuncumuz olsaydı bariz hataları yapmazdık" ifadesini kullandı.

Bursaspor'un ligde iyi oynayan bir takım olduğunu kaydeden Karaman, "Bursaspor'un futbol şansı bugüne kadar hiç yanında olmamıştı. Bugün futbol şansı yanındaydı ve üç tane vurdular, üçü de gol oldu. Bizim direkten dönen ve auta attığımız pozisyonlarımız var. Gol insanların morali" şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin "Deniz Çoban'ın Kasımpaşa maçında verdiği tartışmalı kararlar sonrasında kırmızı kart nedeniyle iki futbolcunuz Bursaspor karşısında görev yapamadı. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soruyu Karaman şöyle yanıtladı:

"Sayın Çoban hakemliği bırakmış. Bu gibi konulara cevap vermiyorum artık. Konuşursam gündem olur. Susmayı tercih ediyorum. Son dakikada penaltı verilmiş ama iki oyuncum kırmızı kart kararları sonrası bu maçta cezalı duruma düştü. Keşke Kasımpaşa maçını kaybetseydik de cezalı iki oyuncum bu maçta oynasaydı. Kweuke ise sakat sakat oynadı. Bazı şeyler konuşunca olmuyor."

Bursaspor cephesi

Bursaspor'un teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, çok koşan, mücadele eden ve oyun disiplininden kopmayan bir ekibe karşı oynadıklarını söyledi.

Eskişehirspor galibiyeti sonrası bu maçın kendileri için kilit karşılaşma olduğunu kaydeden Sağlam, şöyle devam etti:

"Sezon içerisinde birkaç tane önemli maç vardır ve Rizespor maçı da bunlardan biriydi. Bir kazanıp bir kaybeden istikrarsız bir takım mı yoksa kazanmayı alışkanlık haline getiren bir takım mı olacağız? Bunun kararını verecektik. Alınacak bir galibiyet taraftar ve takım üzerinde çok olumlu motivasyon oluşturacaktı."

İlk devrede topa sahip oldukları bölümlerde iyi şeyler yaptıklarının altını çizen Sağlam, "Oyunu tutmaya çalışırken rakibe üstünlüğü kaptırdık. İkinci yarı ise kötü başladı ama duran topla öne geçtik ve maçı kazandık. Eksikliklerimiz var. Daha iyi işler yapabiliriz. Bu oyuncu grubuna güveniyoruz. Bu takım her geçen gün daha iyi seviyeye gelecek. Sadece zamana ihtiyacımız var. Taraftarın hoşgörü ile yaklaşmalarını istiyoruz. Oyuncularımız gerçek performansına ulaşınca çok daha iyi görüntü vereceğiz" şeklinde konuştu.

Hakemlerin çok tartışıldığı bir dönemden geçtiklerini ifade eden Sağlam, "Gördüğünü çalabilecek, her takıma eşit mesafede olan hakemlerin başımızın üstünde yeri var. Bir maçta yapılan hata o maçta kalıp sonrasında devam etmemesi gerekiyor. Bir maçta yanlış karar verilen takımların bir sonraki hafta hatasının düzeltilmesi diye bir şey olmaz. Hatayı hatayla kapatmak doğru değil, çok daha büyük sorunları beraberinde getirir. Hatayı herkes yapar. Bizde hata yapıyoruz. Oyuncu alırken, değiştirirken. Bende hata yapıyorsam hata yapana da saygı duyacağım" diyerek sözlerini tamamladı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz