Futbol

VİDEO | Çakır'ın durumu ile ilgili açıklama

24 Kasım 2014 Pazartesi 15:41 - Son Güncelleme 24 Kasım 2014 Pazartesi 19:43

Cüneyt Çakır'ın tedavisini yürüten Dr. Tevfik Ali Küçükbaş, açıklama yaptı.

Gençlerbirliği-Kardemir Karabükspor maçında rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan hakem Cüneyt Çakır'ın tedavisini yürüten Dr. Tevfik Ali Küçükbaş, "Yapılan ameliyat ile göğüs boşluğuna müdahale edildi ve buradaki havanın ortadan kalkması için gerekli tıbbi tedavi devam ediyor" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve TFF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Cüneyt Çakır'ı ziyaret etti.

Alp, ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cüneyt Çakır'ın moralinin çok iyi olduğunu ifade eden Alp, "Yönettiği maçın 28. dakikasından itibaren göğsünde bir rahatsızlık hissetmiş ve nefes almayla ilgili sıkıntı yaşamış" dedi.

Devre arasında da görevini 4. hakeme devreden Çakır'ın hastaneye götürüldüğünü hatırlatan Alp, arkadaşlarının ve sevenlerinin ziyaretin Çakır'ın moralini artırdığını belirterek, "Yaşadığı sıkıntı sonrasında hakemlik hayatını etkileyecek bir şey söz konusu değil" diye konuştu.

"Spor hayatı devam edecek"

Cüneyt Çakır'ın doktoru Tevfik Ali Küçükbaş ise göğüs cerrahisi bölümü tarafından yapılan değerlendirmede Çakır'ın sağ akciğer göğüs boşluğunda hava olduğunu tespit ettiklerinin anlatarak, şöyle konuştu:

"Akciğer dokusunda hava kaçağına bağlı olarak göğüs boşluğunda hava birikmesi ve akciğerin genişlemesini engellemesi sonucu nefes darlığıyla beliren bir rahatsızlıktır. Yapılan ameliyat ile göğüs boşluğuna müdahale edildi ve buradaki havanın ortadan kalkması için gerekli tıbbi tedavi devam ediyor. Kendini birkaç gün daha hastanemizde misafir edeceğiz. Hafta sonuna doğru sağlığı iyi bir duruma gelmiş olur.

Bu rahatsızlık bazen enfeksiyon gibi durumlardan olur ki zaten kendi bir süre önce gribal bir olay geçirmiş. Rahatsızlığın böyle bir olay sonrasında gelişen bir durum olduğunu tahmin ediyoruz. Bu yönde değerlendirmelerimiz sürüyor. Yapılan tedavi sonrasında normal spor hayatına devam edecektir."

"Morali iyi"

Cüneyt Çakır'ın babası Serdar Çakır ise yaşanan rahatsızlık sonrası gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ederek, şunları söyledi:

"Doktorlarımıza, federasyon ile hastane yetkililerine ve sevenlerinin ilgisine teşekkür ediyorum. Güçlü olduğuna inanıyorum. Çok düzgün yaşantısı olan, sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıkları olmayan birisi olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Morali de iyi, zamana ihtiyacımız var. Her zaman müsabakalarında dualarıyla kendini destekleyen Türk halkının yine dualarını esirgemeyeceğini düşünüyorum."

Cüneyt Çakır'ın daha önce yaşadığı rahatsızlıkla ilgili herhangi şikayeti olmadığını dile getiren baba Çakır, "Herhangi bir sakatlık anında antrenmanını veya maçını aksatmayacak kadar metanetli ve güçlü biridir. İlk yarının son 15 dakikasına da böyle tamamlamış. Oyuncuların da 'hocam iyi misin' diye yaklaşımları olmuş. Keşke o dakikada bıraksaydı ama sorumluluk olarak devreyi bitirip arkadaşlarına devretmeyi düşünmüş. Biz de hastaneden çıkacağı günü bekliyoruz" şeklinde sözlerini tamamladı.

"Cüneyt Çakır'ın rahatsızlığı önceden tahmin etmek mümkün değil"

Bu arada Türk Toraks Derneği Başkanı Prof. Dr. Arzu Yorgancıoğlu, Cüneyt Çakır'ın rahatsızlığının ortaya çıkma oranının çok düşük olduğunu söyledi.

Yorgancıoğlu, AA'ya yaptığı açıklamada, Çakır'ın rahatsızlığının pnömotoraks olarak adlandırıldığını hatırlatarak, "Bu çok sık beklenen bir rahatsızlık değil. Oran vermek gerekirse de çok düşük bir oran olduğunu düşünüyorum. Pnömotoraks yani hava kistlerinin patlaması sonucu göğüs boşluğunda hava toplanması rahatsızlığı altta yatan bir akciğer sorunu varsa yaşanabilecek bir sorundur" dedi.

Pnömotoraks rahatsızlığının önceden bir belirtisi olmadığına dikkati çeken Yorgancıoğlu, rahatsızlığının çok ani nefes darlığı ve göğüs daralması şeklinde ortaya çıktığını anlatarak, "Rahatsızlığı önceden tahmin etmek mümkün değil. Bilgisayarlı tomografi çektirmek gerekiyor ki bunu da tüm insanlara yapmak mümkün değil. Spor yaparken, ağır kaldırırken, ıkınırken yani kendinizi zorladığınız zaman bu tür rahatsızlıklar yaşanabilir ve akciğerde yırtılmaya sebep olabilir. Altta yatan bir akciğer kisti varsa, bu rahatsızlığı yaşama şansı yükseliyor" diye konuştu.

"Akciğer zarını yapıştırıcı yöntemler var"

Yorgancıoğlu, pnömotoraks rahatsızlığının daha çok uzun ve ince vücut yapısına sahip kişilerde yaşandığını kaydetti.

Bu tarz vücut yapısına sahip insanların biraz daha dikkatli olması gerektiğini ifade eden Yorgancıoğlu, "Hava kisti olan kişilerde akciğer zarını yapıştırıcı yöntemlerimiz var. Tedavide bu yapıştırma yöntemini uyguluyoruz ve oraya hava kaçmasını engelliyoruz" şeklinde sözlerini tamamladı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz