Futbol

VİDEO | "Cavcav'ın adamıyım!"

07 Temmuz 2015 Salı 12:02 - Son Güncelleme 07 Temmuz 2015 Salı 12:53

Teknik direktörlük "nasip" olmadı.

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav tarafından kırmızı-siyahlı ekibin yabancı transferlerini yaptıktan sonra 2. Lig ekibi Hacetepe'ye gönderilen Mustafa Kaplan, "Yerlisi yabancısı Gençlerbirliği'nin iskeletini ben kurdum" dedi.

Kaplan, geçen sezondan A takıma aldığı futbolcular ve bu sezon kadroya katılan yabancı oyuncularla yeni teknik adam Stuart Baxter'a iyi bir takım bıraktığını belirterek, "Burukluğum, teknik direktör olmak isterdim. Çünkü artık aştığım şeyler var" diye konuştu.

"Ben kulüpçüyüm, İlhan Cavcav'ın adamıyım" diyen Kaplan, "İlhan beye 2 hafta önce 'Gençlerbirliği bir gün UEFA'ya giderse bu Mustafa Kaplan ile olur. Bu da 21 ve 19 yaş altı takımlarımız, Hacettepe ve Gençlerbirliği'nden yapacağım karma ile olur' dedim. Başkanımız, şimdi Hacettepe'ye gönderdi, hiç ikilemedim, saygı duydum" ifadelerini kullandı.

- Ben de böyle anılmak istiyorum"

Ankara çalışmak istemediğini belirten Mustafa Kaplan, "Ankaragücü, BUGSAŞ, Keçiörengücü ya da Hacetepe çağırır gideriz. Çünkü Ankara ve ben de böyle anılmak istiyorum" şeklinde konuştu.

Ankara takımlarına hizmet ettiğini, ve çalıştığı kulüplere iyi futbolcular bularak çok para kazandırdığını ifade eden Kaplan, şunları söyledi:

"Futbolu iyi biliyorum, futbolcudan anlıyorum. Biraz ukalalık olacak ama söylüyorum, lafımı esirgemiyorum. Artık aştığım şeyler var. Birikimim, futbolcuya hakimiyetim, oyunu okuyuşum... Stuart Baxter, eminim ki beni yanında istiyor ama ben istemiyorum. İlhan Cavcav boşuna mı beni tutuyor ya da Cemal Aydın boşuna mı o kadar sene benimle çalıştı. Ankara futboluna, Ankaragücü ve Hacettepe'ye yıllardır emek veriyorum. Uzun yıllar Ankaragücü, Hacettepe'de iki, Gençlerbirliği'nde sekizinci senem. Aralardaki gidip gelmeleri saymıyoruz çünkü sadece 1 ay boşluk oluyor."

- Kaplan'ın Beştepe "gelgitleri"

Ankaragücü ve Hacettepe'de daha önce yardımcı antrenör ve teknik direktör olarak çalışan Kaplan, geçen sezonun 2. haftasında Bursaspor ile oynanan maçın ardından Cavcav tarafından görevden aldı.

Beştepe'den kısa süre uzak kalan ancak başka takımda da görev almayan Kaplan, yeniden ama bu kez menajer olarak Gençlerbirliği'ne döndü ve Mesut Bakkal'ın teknik ekibine girdi.

Bakkal ile yolların ayrılmasının ardından antrenör olarak geçen sezonun son 2 maçına kırmızı-siyahlı takımı hazırlayan Mustafa Kaplan, teknik direktörlük beklediği başkent ekibinde Per Johannes Hopf, Walid Atta, Panajotis Dimitriadis, Iasmin Latovlevici ve Martin Spelmann transferlerini yaptı ancak Cavcav tarafından Hacettepe'ye gönderildi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz