Futbol

VİDEO | "Prandelli'nin de taraftarın da arkasındayız"

23 Kasım 2014 Pazar 00:08 - Son Güncelleme 23 Kasım 2014 Pazar 01:42

Bu sözler, Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Albayrak'a ait...

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak, Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında 3-0 kaybettikleri Trabzonspor maçında taraftarların istifaya davet ettiği teknik direktör Cesare Prandelli'nin arkasında durduklarını söyledi.

Albayrak, Türk Telekom Arena'da oynanan maçın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, İtalyan teknik adam için istifa çağrılarının hatırlatılması üzerine, "Biz Prandelli'nin arkasındayız. Taraftarlarımız ne olur bize destek olsun. Biz taraftarlarımızın da arkasındayız. Zaten suçları yok ama dün akşamdan beri 'aman onlar suçlanmasın' diye koşturuyoruz. Arkasındayız onların, futbolcuların ve teknik heyetin de arkasındayız. Yoksa başarılı olamayız. Yani bir maç kaybettik diye iki günde hoca gönderemeyiz ki..." diye konuştu.

"Bütün taraftarlarımızdan özür diliyoruz"

Üç farklı kaybettikleri Trabzonspor maçı hakkında açıklamalarda bulunan Albayrak, mücadeleye iyi başladıklarını anlatarak, "İlk 15-20 dakikada hakikaten istediğimiz oyunu sahaya yansıttık ama ondan sonra iyi oynamadık. Bütün taraftarlarımızdan özür diliyoruz. Bu demek değildir ki hep kötü oynayacağız. Bugün maalesef 20. dakikadan sonra kötü oynadık ve mağlup olduk. Trabzonspor'u tebrik ediyorum. Ani ataklardan, kornerlerden 3 gol attılar. Söyleyecek çok da şey yok" ifadelerini kullandı.

"Taraftarımızı sağduyuya davet ediyorum"

Sarı-kırmızılı kulübün başkan yardımcısı, Galatasaray taraftarlarına seslenerek, futbolcular ve teknik heyete karşı biraz daha sağduyulu davranılmasını istedi. Kendisinin de tribünden gelen bir isim olduğunu aktaran Albayrak, şunları kaydetti:

"Ben de o tribünlerden yetiştim ama taraftarımızın zor zamanda bizim ve futbolcularımızın yanında olması lazım. Ben, kendilerini biraz daha sağduyuya davet ediyorum. Böyle günlerde taraftarlıklarını göstermeleri, takıma sahip çıkmaları lazım. Taraftarlarımız bizi desteklediği takdirde daha güzel şeyler yapacağız. Kendilerini çok seviyorum. Hakikaten zor bir dönemde geldik, herkes elini değil kellesini taşın altına koydu. Taraftarlarımızdan da bu anlayışı bekliyorum. Bugüne kadar nasıl olduysa bundan sonra da aynı desteği bekliyorum. Bu futbolcular, bizi iki sene üst üste şampiyon yaptı. Onlarla çok büyük başarılara imza attık. Futbolcularımızı yuhalamak bizim taraftarlarımıza pek yakışmıyor."

Selçuk İnan'a destek çıktı

Abdurrahim Albayrak, takım kaptanı Selçuk İnan'a maç içinde yapılan protestoların hatırlatılması üzerine, şöyle konuştu:

"Selçuk, bu takıma çok şeyler kattı. Düşünün Trabzonspor maçlarında frikikten kaç tane gol attı. Güzel maçlar çıkardı. Yani bir maçta bir futbolcuya protesto olmaz, olmaması lazım. Tribünlerin yarıdan fazlası boş. Taraftarların da maçlara gelmesi ve elini taşın altına koyması lazım. Biz yönetim olarak gecemizi gündüzümüze kattık. Bakın ben dün gece sabah 04.00'te yattım, 09.00'da kalktım. Gece kaça kadar cenazelerle uğraşıyoruz. Uykusuzluktan ayakta duracak halim yok. Kaç gündür koşturuyoruz. Hizmet ediyoruz. Başkanımız dahil hepimiz bir şeylerle uğraşıyoruz. Taraftarlarımızın maçlara gelmesi ve takımı desteklemesi lazım. Beni yatacak mı zannediyorlar, ben sabaha kadar dolaşacağım. İçim yanmıyor mu, yanıyor. Galatasaray yeniliyor, bunu hazmetmek mümkün değil."​

Wesley Sneijder'in yedek bırakılması

Teknik direktör Cesare Prandelli'nin Hollanda Milli Takımı'ndan dönen Wesley Sneijder ile konuşarak, yıldız oyuncuyu dinlendirmek istediğini aktaran Albayrak, "Sneijder ile ilgili bir şeyler söylüyorlar. Sneijder, milli takımdan geldi. Hoca onunla konuştu ve çok moralliydi. Hoca onu son yarım saatte oyuna alacaktı. Semih'in sakatlığı vardı. Onun için oynatmadık. Yani her şey bilinçli olarak, konuşularak yapılıyor. Kimse kendi kafasına göre bir şey yapmıyor. Hoca iyi kimse onu oynatıyor" ifadelerini kullandı.

"Olay çok kritik bir hal almaya başladı"

Albayrak, THY Avrupa Ligi'nde Sırbistan'ın Kızılyıldız Telekom takımıyla yapılan maçtan önce bir Sırp taraftarın bıçaklandığının hatırlatılması üzerine, "Dün akşamki olay tamamen bir ülke meselesi haline gelmeye ve çok kritik bir hal almaya başladı. Daha fazla açıklama yapmak istemiyoruz. Hem takımımız hem de ülke olarak zarar görmek istemiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz