Futbol

VİDEO | Süren'den Aysal'a sert eleştiri

21 Ekim 2014 Salı 20:25 - Son Güncelleme 21 Ekim 2014 Salı 22:03

TRT Spor'a konuşan Faruk Süren, "Aysal'ın istifası şık olmadı" dedi

Galatasaray kulübü Eski Başkanı Faruk Süren, Ünal Aysal'ın istifafı ile ilgili olarak, "Divan kurulunda istediği yetkiler verilmediği için bunu sebep göstererek istifa etmesini doğru bulmuyorum. Bıkmış, yıpranmış, sıkılmış olabilir ama bunun yolu istifa değil seçim kararıdır. Bu durum camiaya daha az zarar verirdi. Şık olmadı" dedi.

Süren, 25 Ekim'de yapılacak olağanüstü kongrede başkanlık için Duygun Yarsuvat'ı daha avantajlı gördüğünü de ifade etti.

TRTSPOR'da yayınlanan "Spor Akşamı" programının canlı yayınına katılan Faruk Süren, 25 Ekim'de gerçekleşecek olağanüstü seçimli genel kurul öncesinde flaş açıklamalarda bulundu

Süren'in açıklamalarının satır başları şöyle;

"Aysal böyle karar aldı. Görevde kalmasının artık hem kulübe hem de kendine zarar vereceğini düşündüğü için. Başka şekilde yapabilirdi ama istifa etti. Tüzük gereği istifa ettikten sonra 30 gün sonra seçim olmalı ama kısa sürede seçim gidililiyor. Ocak 2015 kongre yapacağım aday ve olmayacağım deseydi belki başka başkan adayları çıkardı. Adaylar da daha iyi hazırlanırdı. Başkan 2013 mayıs ayında seçim yaptı sonrasında bu seçimin hatalı olduğunu kendisi de söyledi. İşler iyi gitmedi şimdi ayrılma kararı aldı. Beklenmedik bir şekilde bıraktığı için kulüpte bir kaos ortamı var.

"Ünal Aysal 'ın istifası şık olmadı"

Divan kurulunda istediği yetkiler verilmediği için bunu sebep göstererek istifa etmesini doğru bulmuyorum. Bıkmış, yıpranmış , sıkılmış olabilir ama bunun yolu istifa değil seçim kararıdır. Bu durum camiaya daha az zarar verirdi. Şık olmadı.

"Duygun Yarsuvat'ı daha avantajlı görüyorum"

2 tane cesur başkan adayımız var. Çünkü kısa sürede aday olduklarını açıkladılar. Alp Yalman tecrübeli bir kadro kurdu. Bu işin altından kalkar mı göreceğiz. Duygun Yarsuvat'ın avantajı listesinde kulüp işlerini yakından bilen 2 tane tecrübeli isim var. Duygun'un listesindeki isimler bu işleri daha iyi biliyor. Başkanlık için onu daha avantajlı görüyorum. Benim adaylığım söz konusu bile olamaz. Ama yeni başkan seçilir ve bana danışırlarsa tabi ki yardımcı olurum. Bu güne kadar hiçbir başkanın benden böyle bir talebi olmadı ama.

"Prandelli'yi yanlız bıraktılar"

Galatasaray'ın oynadığı futbolu beğenmiyorum. Yeni gelen yönetim teknik ekibi değiştirmeli mi bilmiyorum. Prandelli biraz yanlız bırakıldı. Onun yurtdışı tecrübesi olmadı. Yanlız kalmış başarılı olması için arkasında olmak gerekiyor. Eldeki 30 oyuncudan faydalanamıyoruz. Maaş ödüyoruz herkese. Eldeki oyuncular ile daha iyi bir yemek çıkabilir. Galatasaray'a yakışan agresif bir futbol oynayamıyoruz.

"Dortmund, Fenerbahçe'nin kaçırdığı fırsatı kaçırmaz" 

Borussia Dortmund çok iyi bir takım önemli yıldızlarını satsa da yine futbol jargonunda 'taş gibi takım' sözü vardır, onlar için de bunu kullanabiliriz. Fenerbahçe ile oynadığımızda çok fırsat kaçırdılar. Dortmund, Fenerbahçe gibi bu fırsatları kaçırmayacaktır. Benim için UEFA Kupası zirve değildir. Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmak başarıdır. Saman alevi gibi yanıp sönmek başarı değildir."

Seyda ipek 

TRT Spor

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz