Futbol

VİDEO | Trabzonspor'dan dalya

02 Eylül 2014 Salı 11:45 - Son Güncelleme 02 Eylül 2014 Salı 12:48

Bordo-mavililer kulüp tarihinde 102 yabancı oyuncu transfer etti.

Transfer döneminin son gününde kadrosuna Yatabare, Papadopoulos ve Waris'i katan Trabzonspor, 47 yıllık kulüp tarihinde 102 yabancı oyuncu transferi gerçekleştirdi.

Spor Toto Süper Lig'de en hareketli transfer dönemini geride bırakan bordo-mavili takım, sezon öncesinde Cezayirli Carl Medjani ve Essaid Belkalem, Gineli Kevin Constant, Paraguaylı Oscar Cardozo, Malili Mustapha Yatabare, Yunanlı Avraam Papadopoulos, Ganalı Majeed Waris'in transferlerini gerçekleştirerek, yabancı oyuncu transferinde dalya yaptı.

İlk olarak 1970-71 sezonunda ikinci ligde mücadele ettiği dönemde Rumen oyuncu Reculen Koska ile anlaşarak yabancı oyuncu transferini gerçekleştiren bordo-mavililer, Birinci Lig'de ilk 1985-86 sezonunda Alman oyuncu Jürgen Groh'u kadrosuna kattı.

- Hacıosmanoğlu, 10 yabancı transferi yaptı

Trabzonspor, kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde toplam 10 yabancı oyuncu transferi gerçekleştirdi.

Bordo-mavili takım, geçen sezon Fransız Malouda, Portekizli Bosingwa, Romen Bourceanu, bu sezon öncesi de Cezayirli Medjani ve Belkalem, Gineli Kevin Constant, Paraguaylı Oscar Cardozo, Ganalı Mustapha Yatabare, Yunanistan'dan Avraam Papadopoulos ve Ganalı Majeed Waris'i bordo-mavili takımın kadrosuna kattı.

Trabzonspor, Hacıosmanoğlu döneminde ilk kez Portekizli, Cezayirli, Paraguaylı, Yunan ve Malili oyuncuyla sözleşme imzaladı.

- En çok yabancı oyuncu Brezilya'dan

Trabzonspor, bugüne dek en fazla yabancı oyuncu transferini 12 oyuncuyla Brezilya'dan gerçekleştirdi.

Polonya'dan 7, Yugoslavya, Gürcistan ve Belçika'dan 6'şar, Gana'dan 5, Ukrayna'dan 4, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan, Makedonya, Gine ve Slovakya'dan 3'er, Romanya, Almanya, Kamerun, Bulgaristan, Nijerya, Fransa, Sırbistan, Mısır, Fildişi Sahilli, Cezayir'den 2'şer, Danimarka, Azerbaycan, İngiltere, Norveç, Peru, Arnavutluk, Avustralya, Güney Kore, Belarus, Hollanda, İsveç, Arjantin, Senegal, Namibya, Burundi, Kolombiya, Avusturya, Portekiz, Paraguay, Mali ve Yunanistan'dan da 1'er oyuncu bordo-mavili takımda forma giydi.

- 100. yabancı Waris

Dün kadrosuna 3 yabancı oyuncu katan Trabzonspor, Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde oyuncularla tek tek imza töreni yaptı.

İlk olarak bordo-mavili kulübün dün tesislerde sözleşme imzaladığı Ganalı oyuncu Waris, bordo-mavili takımın 100. yabancı oyuncusu oldu. Bu futbolcudan sonra Papadopoulos, ardından da Yatabare ile sözleşme imzalandı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz